Lifestyle Promocijsko sporočilo

Kako ima kombuča moč spremeniti življenje (+ Elle namigi za trendno postrežbo!)

9. 10. 2019
Kako ima kombuča moč spremeniti življenje (+ Elle namigi za trendno postrežbo!)

Mladi fant iz Kamnika je v imenu zdravja ustvaril stekleničko živih probiotikov. BeLife kombuča, polna življenja, je plod ključnih dogodkov v njegovem življenju, ki so se nizali od bolezni v družini do novega zadovoljstva v tej isti družini. 

»Povezal sem ključne dogodke, ki so se mi zgodili, do razvijanja ideje, in sicer do zanimivega izdelka, ki ga je na slovenskih policah zelo malo,« pravi Mirza Ljubijankić in doda, da je želel doseči vau! učinek ob prvem požirku in hkrati svoje neizmerno zadovoljstvo ob izdelovanju kombuče.

Kombučo so za domače potrebe izdelovale že naše mame in stare mame in marsikje po svetu (izvirala naj bi z Daljnega vzhoda) jo že od nekdaj uživajo kot aperitiv, ki uravnava prebavo in presnovo ter deluje dobrodejno na človekovo celotno počutje. Mirza pa je zdaj s pomočjo projekta Štartaj Slovenija poslal ta osvežilni in zdravilni napitek na slovenski trg, in to v ravno pravšnjem trenutku, ko se zdi, da smo Slovenci veliko bolj množično zreli oziroma dovzetni za tovrstno podporo zdravju. Kombuča poleg pozitivnega vpliva na črevesje, kjer je vir našega obrambnega sistema, tudi čisti telo strupov. 

»Preden smo postavili lastno proizvodnjo, sem vedel, da na trgu že obstajajo kombuče tujih proizvajalcev in da so jo različni tuji proizvajalci želeli že pred leti lansirati na naš trg, vendar niso bili uspešni, saj takrat še ni bil pravi čas ozroma trend kombuče pri nas. Menim, da smo zadeli pravi čas za vstop na trg, saj dandanes ljudje iščejo drugačne izdelke in predvsem podpirajo domače proizvajalce. Na uvrstitev v družino Štartaj Slovenija pa gledam kot na neko 'vip vstopnico' za dolgoročno sodelovanje s podjetjem Spar Slovenija. Ob še izjemni medijski podpori ProPlusa in izobraževanju trga o kombuči Formitasa sem vsem trem partnerjem zelo hvaležen tudi za to, da se lahko vsak dan naučim nekaj novega o podjetništvu, saj lahko le tako postanem boljši,« nam je zaupal Mirza, ki mu je kombučo prvil predstavil starejši brat Zlatan, s katerim še naprej sodelujeta.

BeLife kombuča je ...

»Ko sem prvič poskusil kombučo, nisem bil ravno navdušen, a že z naslednjimi požirki sem si rekel: vau, saj to je noro! Od tistega trenutka smo doma začeli izdelovati kombučo in se ob tem tudi zabavali, kar je vzbudilo pravo družinsko in osebno zadovoljstvo!« je o njenem okusu in učinkih povedal Mirza.

100-odstotno naravna gazirana pijača BeLife kombuča, ki nastane s fermentacijo pravega čaja, je polna življenja, vitaminov B in C, aminokislin ter živih encimov, kar daje energijo in pozitivno deluje na človeško telo. Sestavine fermentirajo zaradi prisotne žive kulture kombuče, bogate s kvasovkami in bakterijami. Kombuči pravijo tudi živa pijača, saj ni pasterizirana. Vsebnost alkohola v njej pa ne presega 0,5 %, zato se uvršča med brezalkoholne pijače.

Ob klasičnem okusu zelenega čaja je ta osvežujoča gazirana pijača na voljo še v okusih ingver-limonska trava in gozdni sadeži.

Kombuča na trendni Elle zabavi!

Kombuča je vsekakor trend. Vsaka, ki da kaj na trende in nase, bo na zabavi, ki jo bo pripravila za prijateljice, kot aperitiv postregla BeLife kombučo. Ne le, da je pijača dobrodejna in vse, kar je še pozitivnih pridevnikov, ki smo jih v članku že popisali, stekleničke tega naravnega napitka so lepo barvite in so videti čudovito na mizi, ob kateri prijateljice čakajo na vaše okusno kosilo ali večerjo. Kombuča bo dodala vrednost vsakemu takemu druženju ob hrani in vas povzdignila v gostiteljico, ki se ob modi zelo dobro zaveda tudi vseh drugih pozitivnih trendov, ki vladajo času.

Dodatni namig:

BeLife kombučje nepasterizirana pijača, zato jo na mizo postavite naravnost iz hladilnika oziroma tik pred zdajci, čeprav bi želele že prej z njo okrasiti mizo. Vsekakor vam bo ohlajena tudi bolj teknila! 

Poseben recept:

koktajl s kombučo

Lahko pa se lotite celo priprave koktajla s kombučo. Na Facebooku BeLife Kombucha smo našli tale recept, ki bo definitivno navdušil vse vaše povabljenke (in povabljence!).

Zmešajte:
• 0,3 dl džina 
• 0,2 dl aperola 
• 0,5 dl sveže stisnjenega soka mandarin
• 0,5 dl kombuče ingver-limonska trava BeLife 

In na zdravje!

Za še več navdiha preverite tudi spletno stran http://belife.si in Instagram belifekombucha.

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!

FOTOGRAFIJE PROMOCIJSKO GRADIVO IN FACEBOOK