Tukaj je navada vzdrževanja vašega hladilnika, ki vam lahko prihrani veliko denarja: Tega ne smete zanemariti

Kako se vam dopade ideja, da bi sami, zgolj z dobrim gospodarjenjem znižali račune za elektriko? Je kaj takega sploh mogoče? Seveda, je!

Tukaj je navada vzdrževanja vašega hladilnika, ki vam lahko prihrani veliko denarja: Tega ne smete zanemariti - Foto: Instagram

Morda menite, da poznate že vse triki in mite o gospodinjskem varčevanju, pa jih res? Ker so se cene energije zvišale, si resnično želimo prihraniti denar in če svoja sredstva dobro vzdržujemo, lahko znižamo račune za elektriko? In kaj če začnemo pri hladilniku? Hladilnik je ena najpogosteje uporabljenih naprav v vašem domu. Čeprav so hladilniki morda videti kot ena izmed bolj robustnih naprav, so izjemno občutljivi, imajo veliko občutljivih delov in lahko zlahka propadejo, če zanje ne skrbite pravilno.

Vzdrževanje hladilnika pogosto ni prednostna naloga v našem gospodinjstvu, hitro ga obrišemo in zgodba se za nas tu konča! Toda če bi poleg brisanja naredili še nekaj več, bi lahko prihranili denar. Ste za akcijo?

Ne spreglejte: 

Hladilnik je gospodinjski aparat, ki stalno porablja in ga ni mogoče izklopiti niti za eno uro na dan, saj bi s tem živila, ki smo jih drago plačali, pravzaprav obsodili na propad, tako pa hladilnik neprekinjeno porablja veliko energije. Da bi se izognili preveliki porabi, je priporočljivo, da zanj skrbite, saj vam bodo ob izrabljanju zaradi računov za elektriko izpadli lasje. Račun se poveča zaradi pregrevanja, ki povzroči znatno povečanje porabe energije.

Rešitev? Redno odmrzovanje hladilnika! Če imate hladilnik in ga redno odmrzujete, boste prihranili do 30 %, pravijo ekonomisti. 

Poleg tega, da je to dobro za vašo denarnico, je to tudi higienično, saj boste v hladilnik prinesli svežino in preprečili razmnoževanje bakterij.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

Hladilnik: kako ga odmrzniti?

Za pravilno odmrzovanje hladilnik najprej popolnoma izpraznite in ne pozabite, da to storite pred veliko nabavo živil v trgovini. Pod odtočno cev postavite vedro ali pa uporabite mop, s katerim lahko pobrišete vodo, ki izteka. Zadnji korak je, da hladilnik odklopite iz električnega omrežja, da se stalijo nastali ledeni bloki.

Če ste po naravi nestrpni, lahko led postrgate z lopatico ali ga popršite z razpršilom za odstranjevanje ledu z vetrobranskega stekla ali z malo vroče vode. Če imate hladilnik najnovejše generacije, preverite, ali je vgrajena možnost odmrzovanja, in sledite navodilom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Poosh (@poosh)

Kdaj pa ste vi nazadnje odmrznili svoj hladilnik?

Povzeto po članku iz GRAZIA FR

Fotografije: Instagram/@rubinam__

Preberite še: 5 napak, ki jih počnejo vse ženske, a uničujejo vašo kožo na obrazu: Zaradi tega se koža hitreje stara in nastajajo gube

Priporočamo tudi: 6 največjih trendov kopalk, ki bodo vladali poletju 2022

Najbolj brano