Top 5 poletnih skladb: Aljoša Bagola

Pet ustvarjalnih Slovencev nam je zaupalo pet skladb z njihovega top poletnega seznama. Kaj posluša kreativni direktor Aljoša Bagola?

Iva Krajnc in Aljoša Bagola

1. Aeroplane, izvajalec Red Hot Chili Peppers
"Peppersi imajo v svojem DNK-ju zagotovo največ kalifornijskega, zato so kot na kožo pisani za spremljavo penečim se valovom, rezkemu pesku, vonju po so(n)čni kremi in pnevmatičnosti gospodičen."

2. Če bi, izvajalec Balladero + Jadranka Juras
"Če hočemo za vikend skočiti do obale, se moramo soočiti z neobhodnimi tranzicijskimi problemi na avtocesti, zato v avtu pride prav nekaj pomirjujočega in izpolnjujočega. To poletje zagotovo nekaj izpod prstov in glasilk mojega brata Dominika v sodelovanju z Jadranko Juras."

3. Gloria, izvajalec Mando Diao
"Čeprav bi Švedom težko pripisali vročičnost in temperament, so Mando Diao vsaj izjema, ki potrjuje pravilo. Kanalizirajo energijo Rolling Stonesov, raskavost šestdesetih, terasa vibe osemdesetih, in tako povzročajo nalezljivo miganje."

4. Rest My Chemistry, izvajalec Interpol
"Ker je senca teh dni esenca in ker še ne bi rad doživel srčnega zastoja, se poleti odpravim teč v večernih urah in v zmernem tempu, ki ga diktirajo newyorški frajerji za mednarodne tiralice."

5. Pumped up Kicks, izvajalec Foster The People
"Žar mora biti žarišče kakovostnega vikenda s prijatelji. In cvrčanje mesnin na razbeljenem žaru se izvrstno poda prav s kinetično odmerjeno melodijo in nonšalantnim požvižgavanjem FTP-jev."

6. R U Mine?, izvajalec Arctic Monkeys
"Saj najbrž veste, da s to ekstra točko nisem mislil na spanje ... No, te aktivnosti, khm ... izpraševanja so to poletje se slajša s pomenljivim izpraševanjem v ozadju." (smeh)

Meta Kač

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri