Slavna dieta Kim Kardashian: Obljublja izgubo kilogramov in postavo, o kateri ste do sedaj le sanjali

Se je Atkinsova dieta resnično vrnila? Prepričala je celo Kim Kardashian, tako pa je od blizu videti njena prehrana. Je vredna greha?

Slavna dieta Kim Kardashian: Obljublja izgubo kilogramov in postavo, o kateri ste do sedaj le sanjali - Foto: Instagram

O Kim Kardashian je bilo v preteklih letih povedanega že veliko, a ne glede na to, ali jo ljubite ali sovražite, morate priznati, da je njeno telo zavidanja vredno. In če bi se vsem nam ponudila priložnost, da poskusimo dieto, ki jo strastno zagovarja Kim, bi jo zagrabili z obema rokama. Seveda vemo, da je njena postava delno genetsko pogojena, delno je posledica resnih treningov v telovadnici, morda celo čudežnih zvarkov, zato ne moremo pričakovati, da bomo čez noč postali natanko takšni kot, Kim K, a hej, če preizkusimo, morda pa izgubimo kakšen kilogram ali dva. 

Po tem, ko je Kim Kardashian po rojstvu North in Sainta izgubila 30 kilogramov, je Kim razkrila natančen načrt prehrane, ki ga je upoštevala: dieta z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, ki je bila poimenovana Atkinsova 40.  

Kot pove že ime diete, lahko na dan zaužijete le 40 neto ogljikovih hidratov: Na en obrok je 10 neto ogljikovih hidratov, na en prigrizek pa 5 (v idealnem primeru). Predstavljamo vam celoten načrt obrokov, ki jih je Kim zaužila v dnevu in odgovore na precej pomembna vprašanja. Dieta morda sploh ni tako enostavna!

Ne spreglejte: 

"Izvajala sem strogo Atkinsovo dieto, ki je bila zame v tistem obdobju resnično stroga", je povedala Kim. "Pri prvem otroku mi je bilo res težko držati dieto. Tokrat mi je bilo veliko lažje in spoznala sem, da je vse odvisno od hrane. Rada telovadim in vsekakor moraš telovaditi, da svoje telo otrdiš, vendar je veliko odvisno tudi od tega, kako se prehranjuješ. Resnično sem se morala osredotočiti. Izločiti sem morala vse sladkarije, ki sem jih resnično imela rada. Vendar menim, da je vredno,  tako noro je videti, kaj lahko tvoje telo doživi in česa je sposobno", je še dodala. 

Atkinsova dieta je dieta z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, ki je zasnovana tako, da telo za gorivo porablja maščobe (namesto ogljikovih hidratov). Ne velja za visokobeljakovinsko ali nizkokalorično dieto, temveč le za dieto z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Na voljo sta dve možnosti: "Atkins 20" in "Atkins 40". Kim naj bi izbrala program Atkinsova dieta 40, saj je bila takrat še v obdobju dojenja in je morala vzdrževati posebne prehranske zahteve.

Vse beljakovine, vključno z ribami, perutnino, mesom, jajci, sirom in zelenjavo (na voljo je dokaj obsežen seznam zelenjavnih možnosti, tako surovih kot kuhanih), so dovoljene. Zdaj pa slaba novica: Alkohol upočasnjuje hujšanje, zato se boste v času diete morali znebiti svoje zaloge vina ali drugih ljubih alkoholnih napitkov. Prav tako se omejite pri uživanju kave. 

Kaj Kim Kardashian poje v dnevu?

Kimina nutricionistka Colette Heimowitz je natančno opisala, kako je videti njen standardni dan na krožniku:

Zajtrk: 30 g grškega jogurta z 1/3 skodelice svežih borovnic, umešana jajca s puranjo klobaso in dimljeno gavdo

Prigrizrek:  ploščica Atkins Harvest Trail s temno čokolado, češnjami in oreščki

Kosilo: Pečen piščanec z limeto v solati s feta sirom in avokadom

Prigrizek: 1 srednje velik korenček s 4 žlicami humusa

Večerja: Brancin z limono in stročjim fižolom

"Ko nakupujem živila, kupujem puste beljakovine, ogljikove hidrate, sadje in zelenjavo, vendar si občasno rada privoščim goljufiv obrok," je pojasnila KIm. Sama trdi, da je treba goljufivi obrok načrtovati približno enkrat na 10 dni. Tako ne boste izgubili napredka, ki ste ga dosegli v telovadnici", je š dodala.

Kim se občasno pregreši s koruznim kruhom - svoj recept je v preteklosti celo delila na Instagramu. Vendar obstaja ena stvar, ki je nikoli ne premami: alkohol. "Goljufivi obroki se najbolje obnesejo, če se izogibamo alkoholu, saj so to prazne kalorije, polne sladkorja," je dejala. "Ta del je zame lahek, saj v resnici ne pijem - kar pomeni, da si lahko privoščim dodaten krof ali dva. Šalim se! Vendar pa imam zelo rada sladko, zato so moji goljufivi obroki običajno sladice ali druge sladkarije", še dodala. 

Ali je dieta varna?

Atkinsova dieta 40 je ena najbolj znanih, z raziskavami podprtih nizko hidratnih diet. "Če svoj dan napolnite s predelanimi ogljikovimi hidrati, kot so beli kruh, testenine in beli krompir, ter ne jeste veliko sadja in zelenjave, potem je to morda pravi zagon, ki ga potrebujete za hujšanje", trdijo strokovnjaki. Za tiste, ki imate prekomerno telesno težo, bo zmanjšanje kilogramov (seveda) izboljšalo vaše zdravje. Kljub temu še vedno ni jasno, kako večje količine živalskih beljakovin in maščob v Atkinsovi dieti dolgoročno vplivajo na telo. Nedavne raziskave kažejo, da je bilo zdravje ljudi, ki so se odločali za Akinsovo dieto in izbirali živila, bogata z rastlinskimi maščobami in beljakovinami, boljše kot pri tistih, ki so se odločali za dieto, bogato z živalskimi maščobami in beljakovinami, še dodajajo strokovnjaki. Če imate sladkorno bolezen, bolezni srca, ledvic ali povišan holesterol, se pred začetkom Atkinsove diete 40 posvetujte s svojim zdravnikom - prepričajte se, da je razmerje med ogljikovimi hidrati, beljakovinami in maščobami primerno za vas. 

Fotografije: Profimedia,

Instagram/@kimkardashian

Preberite še: Ta čudovit trik za sijočo, ki temelji na zamrznjeni kumari, je preplavil internet

Priporočamo tudi: 6 najbolj trendnih barv letošnjega poletja: Zavzele so Instagram, modne piste in ​​ulice

Najbolj brano