Oblačenje primerno postavi

3. 11. 2009
Dolce & Gabbana (foto: Fotografija Imaxtree)
Fotografija Imaxtree

Ljudje smo različnih oblik in velikosti in temu primerno moramo prilagoditi naša oblačila. Zato smo pripravili nekaj kratkih in uporabnih nasvetov, kako z oblačili najbolje poudariti svojo postavo.

Hruškasta postava

Tiste s hruškasto postavo imate širše boke in stegna, zato je priporočljivo, da z oblačili in detajli poudarite zgornjo polovico svojega telesa. Pri taki postavi je pomembno, da z oblačili dosežemo ravnotežje med zgornjo in spodnjo polovico telesa.

To lahko storite z obleko ali topom, ki ima izrazite ali kakorkoli okrašene rame. Ne pozabite tudi na nakit. Hlače naj bodo z nizkim pasom in rahlo na zvonec ali rezane ravno navzdol, ne pa popolnoma oprijete. Jakne in suknjiči naj bodo dovolj dolgi, da pokrijejo boke. Če bodo prekratki, bodo še bolj poudarili hruškasto obliko. Previdni morate biti le, da se ne končajo tam, kjer imate boke najširše. Oprijeta krila, ki segajo malo nad ali pod kolena, bodo poudarila vašo postavo na ravno pravih mestih. Če ste drzne in se želite počutiti seksi, vam priporočamo obleko z globokim izrezom na hrbtu.

Izogibajte se hlačam in krilom z velikimi žepi, saj ti le še bolj poudarijo boke in stegna.

Postava v obliki peščene ure

Tiste s postavo v obliki peščene ure imate poudarjene prsi, boke in stegna ter ste ozki v pasu. Vaš cilj je, da prefinjeno izpostavite svoje obline, ne da bi ob tem izpadle debele. Spomnite se le ženstvene in seksi Marlyn Monroe.

Taki postavi pristajajo obleke, ki so ravno prav oprijete, da poudarijo krivulje telesa. Krila so lahko vzorčasta, topi pa naj bodo enobarvni in čim bolj preprosti, še posebej, če imate zelo velike prsi.

Izogibajte se oblačilom z visokimi in nabranimi ovratniki. Raje posezite po topih in majicah z V izrezi.

Postava v obliki jabolka

V to kategorijo spadajo tisti, ki imajo poudarjeno zgornjo polovico telesa. Če imate ta tip telesa, je najbolje, da na sebi izpostavite dekolte in prekrasne noge, z uhani in ogrlicami pa pritegnite pozornost na obraz.

Najlepšo postavo vam bodo naredili topi z globokim izrezom, ki bo poudaril vaš dekolte. Krila in hlače, ki se zaprejo na strani namesto spredaj, manj poudarijo trebuh, zato so prava rešitev za vas. Nikakor ne skrivajte svoje postave za večimi plastmi oblačili, saj boste tako le poudarili to, kar želite prikriti. Prav tako topov ne zatikajte za hlače ali krila.

Izogibajte se velikim vzorcem, pasom, pulijem in zelo oprijetim materialom.

Moška postava

V to kategorijo spadate tiste s suho in atletsko postavo. Za tako postavo je značilno, da nima izrazitih oblin, zato jih moramo ustvariti z oblačili.

Ustvarimo pa jih lahko s kombiniranjem različnih kosov in tako razdelimo telo na dva dela. Kombinirajte na primer, jakno s poudarjenimi ramami s harem hlačami ali krilom v obliki tulipana. Tej postavi pristajajo vsa oblačila, ki poudarjajo obline. To pa lahko zelo preprosto storite s pasom. Prav tako lahko brez težav nosite vzorčasta oblačila.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave