Modna revija SŠ za oblikovanje in fotografijo

Tudi letos so dijaki zaključnega letnika oddelka za modno oblikovanje Srednje šole za oblikovanje in fotografijo, Ljubljana in mentoricama Alenko Podlogar in Mojco Rus pripravili že tradicionalno modno revijo, ki je potekala v Viteški dvorani24. maja 2008.

Modna revija SŠ za oblikovanje in fotografijo - Foto: Fotografija Nik Rovan

Potovanje

Letošnja oblačila so oblikovana na temo potovanje. Misli dijakinj so tako odpotovale v čas, v preteklost in prihodnost. Odpotovale so na samotne peščene plaže, v globine morja, potovanje so nadaljevale po eksotičnih krajih, v Indiji in v Grčiji. Zbežale so tudi v svet sanj, glasbe in plesa, v svet imaginarnega in pravljičnega ter v oddaljeno in skrivnostno vesolje.

Najbolj posebne pa so s pingvini odpotovale na severni pol in z baloni odletele v neskončno modrino neba. Prepotovale so vse znano in neznano, dokler se niso nekje umirile in se začele oblikovati v nekaj oprijemljivega.

Tradicija

Želijo, da bi njihovi dijaki svoje znanje in sposobnosti uspešno promovirali. Prva izkušnja z javno predstavitvijo svojih del je tako prav modna revija, na kateri dijaki predstavijo svoje zaključne naloge in s tem znanje, ki so ga pridobili skozi izobraževanje.

Kljub težkim razmeram na tekstilnem področju se zavedajo, da je oblikovanje pomembno področje za Slovenijo, ki se uspešno vključuje v evropske projekte in se gospodarsko globalno povezuje in išče nova tržišča.

Fotografije Nik Rovan

Najbolj brano