Kako dnevna soba postane oaza sprostitve (bistvo je pravi kavč!)

Ko pridete utrujeni iz službe, si včasih ne želite oditi na jogo, v gledališče ali na zdravo večerjo, ampak hrepenite samo po kavču, po njegovem prijetnem, udobnem, tolažilnem objemu. Se sploh zavedate, kako pomembno vlogo v vašem filmu sproščanja igra zares dober, kakovosten kavč?

Promocijsko sporočilo, 22. 10. 2019
Kako dnevna soba postane oaza sprostitve (bistvo je pravi kavč!) - Foto: PROFIMEDIA

Ne rečejo zaman, da je kavč srce dnevne sobe. In pri tem ne gre samo za njegov videz, ki seveda 'naredi' prostor, ampak gre tudi za njegovo pomembno vlogo, ko potrebujemo počitek in sprostitev. Na kavču brezskrbno vegetirate s knjigo v roki, kupujete nov najljubši pulover, se objemate z dragim, ki si je izboril ogled akcije v zameno za masažo nog, pijete čaj s prijateljicami ... Kavč je bistvena komponenta vašega dobrega počutja, zato pri izbiri nikar preveč ne skoparite s časom in denarjem, da zares izberete pravega!

1 Kako velik naj bo?

Dvosed, trosed, kotna sedežna ali ogromna garnitura? Velikost kavča naj seveda ne bo odvisna samo od vaših želja po udobju, temveč tudi od velikosti prostora, ki ga pred nakupom dobro premerite. Nato pa razmislite še o svojih navadah – boste na njem več sedeli ali ležali? V prvem primeru izberite ožji sedalni del in trše blazine za oporo hrbtenici, v drugem pa širši sedalni del, ki je lahko mehkejši. 

2 Kaj pa material?

Izbor tkanin je zelo širok, pomembno pa je, da želje uskladite s potrebami.  Bombaž deluje najbolj udobno in hkrati prinaša s seboj sproščen videz. Če imate otroke, bi si bilo dobro omisliti zofo s snemljivimi prevlekami ali pa morda usnjeno. Usnje bo prostoru dodalo še eleganten videz, vendar vseeno razmislite, ali vam resnično ustreza njegov dotik. K bolj prefinjenemu videzu bo na primer veliko prispeval tudi žamet. 

3 Barva doda vrednost

Ste za bolj naravne barve ali si želite popestritve z barvitimi vzorci? Tudi od barve je odvisno vaše razpoloženje oziroma počutje, zato bodite pozorni, kaj izberete. Nevtralni odtenki so tisti, ki jih lahko še vedno nadgradite s pisanimi dodatki, kot so okrasne blazine, ki jih lahko tudi pogosteje menjate. Če vas pomiri prav določena barva, pa seveda le poslušajte svojo intuicijo in poiščite kavč v takem tonu.

4 Kako globoko lahko sežete v žep

Določite cenovni razred, znotraj katerega boste iskali svojo sanjsko zofo (in verjetno boste morali v tem primeru vložiti nekaj več časa v oglede), ali pa  mislite na dolgi rok in na svoje nebeško počutje na kavču ter vložite vanj nekaj več denarja. Če tega nimate ravno pospravljenega v nogavici, lahko seveda razmislite o posojilu, danes je kredit mogoče dobiti pod zelo ugodnimi pogoji.

Transparenten kredit NAPREJ, do 30.000 evrov, Nova KBM na primer odobri v že nekaj minutah. Tako z eno potezo preskočite čakanje, poleg tega pa se s tem kreditom izognete tudi skritim presenečenjem oziroma skritim stroškom, nejasnostim, stanju v vrsti in predvsem dolgotrajnemu iskanju ugodnega kredita.

Ta kredit je na voljo po izjemno dobri obrestni meri, tudi za stranke drugih bank.

Skupaj z Novo KBM pa ste lahko brezskrbni tudi ob nepričakovanih dogodkih, ki bi vam onemogočili poplačilo kredita ali bi se zaradi njih kreditne obveznosti prenesle na vaše najbližje. Takšnim neugodnim situacijam se lahko izognete s sklenitvijo zavarovanja že za 5 evrov na mesec.

Nova KBM je prejela prestižen certifikat
Nova KBM se je v raziskavi Najugodnejša banka 2019, ki jo je 11. leto zaporedoma izvedlo uredništvo Moje finance, uvrstila na 1. mesto. Certifikat Najugodnejša banka 2019 je nagrada, ki dokazuje, da banka uspešno sledi svoji viziji in lahko v letu 2020 postane najboljša banka v Sloveniji.

FOTOGRAFIJE PROFIMEDIA IN PROMOCIJSKO GRADIVO

Najbolj brano