Gelirani nohti - od A do Ž

2. 11. 2010
Gelirani nohti - od A do Ž (foto: Fotografija Shutterstock)
Fotografija Shutterstock

Za tiste, ki ne veste, kaj gelirani nohti v praksi pomenijo, smo sestavili informativni prispevek o osnovnih dejstvih, saj smo mnenja, da si z geliranjem marsikatera ženska lahko precej olajša situacijo in ima večino časa lepe, ter urejene nohte brez ekstra potrate časa.

S tem seveda ne želimo reči, da lahko potem kar zanemarite negovanje svojih rok, a ker nam vsem divje primanjkuje časa, radi najdemo dodatno luknjo za izkoristek prostega časa.

Kaj sploh pomeni geliranje nohtov?

Geliran noht pomeni v bistvu vaš naraven noht, prelit s prozornim gelom, ki na prvi pogled deluje, kot na debelo nanešen prozoren lak. (Naš nasvet: priporočamo, da so vaši nohti vsaj milimeter ali dva dolgi, da bo gel lepo 'sedel' na celotno površino. Podaljškom nismo pretirano naklonjeni.)

Podaljšane konice? Grizenje?

Seveda so možna tudi podaljšanja z umetno konico ali šablono, a še enkrat, nismo preveč naklonjeni ničemur, kar je posnemanje naravnega.

(Naš nasvet: je pa to zelo dobrodošlo za vse tiste, ki se ne morete odvaditi grizenja nohtov.)

Nega geliranih nohtov

Izredno skromna. Sploh če ste zvesti naravnemu videzu in se ne lakirate, boste ponosne lastnice lepe francoske manikure v nedogled . . Tudi če se lakirate, boste opazile daljšo obstojnost laka.

Prvih nekaj mesecev boste verjetno na vse korekture še vračali, s časom pa se boste za vse male sprotne stvari naučili poskrbeti doma, saj se boste navadili kako se geliran noht obnaša.

Gre lahko kaj narobe?

Ne, nič posebnega. Lahko se zgodi, da vam prvi gel, ki odgovarja večini, za vas neustrezen in vam bo gel odstopil. A v tem primeru marsikatera ponudnica ponuja vsaj delno, če že ne celotno garancijo na geliranje. Če se odločite, da ne boste več gelirali svojih nohtov, lahko pričakujete svoje nohtke pod njimi le odtenek stanjšane, zares prav nič dramatičnega.

Trajanje

Prvi obisk je najdaljši in traja približno uro in pol. Procedura poteka tako, da vam noht malce popilijo, nanj v nekaj plasteh nanesejo gel, ga utrdijo pod posebno UV lučko, nato pa jih oblikujejo v obliko, ki si jo želite, ter na koncu po Večina nadaljnih obiskov (vsake 3 do 5 tednov) so le vzdrževanje in popravljanje posameznega nohta, v primeru, da je to potrebno, zato vam bodo vzeli veliko manj časa (in denarja), čez določen čas, ko vaš noht toliko zraste, da je gel že nestabilen, pa sledi ponovno postopek prelivanja.

Posvet

Pri prvem obisku se vse posvetujte. Debelina, oblika, barva . . morebitni strahovi, dileme, vprašanja. Povejte vse svoje želje, saj boste le tako lahko popolnoma zadovoljni! Profesionalna ekipa vas bo razumela in vam dala vse potrebne informacije.

Izberite kvalitetnega strokovnjaka

Ker gre pri geliranju nohtov za eno tistih dejavnosti, ki jo lahko veliko ljudi izvaja 'na črno', obstaja med ponudniki veliko nekvalitetnih izdelovalcev. Zato raziščite vaše območje, se pozanimajte pri prijateljih/znancih in poiščite kakovostnega izdelovalca, ki svojo dejavnost opravlja profesionalno ter v posebej za to namenjenem prostoru. Bodite pozorni na izgled samega salona, materialov, čistoče, točnosti, natančnosti . . Izberite torej salon v katerem se boste počutili tako prijetno, kot da ste na kavi s prijateljico. :)

Možnosti

Možnosti so neskončne. Mi smo sicer najbolj naklonjeni naravnemu videzu (naravni francoski manikuri), lahko pa vam izdelajo nešteto poslikav, kamenčkov, dolžin, sličic, oblik . . praktično karkoli vam poželi srce.

Cene

Cene se navadno gibljejo okoli par deset eur za prvi obisk in približno pol manj za vzdrževanja.

Prednosti / slabosti

+ vedno urejeni nohti

+ zelo malo dela z vzdrževanjem

+ lak za nohte je mnogo obstojnejši

+ aceton tokrat ne bo škodoval nikomur

- občasen strošek (če boste v nekem salonu zvesta stranka, si probajte s časom dogovoriti kaj popusta na zvestobo)

Preizkusili smo

Estrada studio na Topniški ulici v Ljubljani, kjer je bil rezultat sproščena ekipa deklet, ter kvalitetna izdelava.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik