Galerija volne Niti Niti

V Ljubljani se je odprla nova in zaenkrat edina prodajna galerija volne v Sloveniji, katere namen je širjenje kulture uporabe volne ter unikatnih ročno pletenih izdelkov najvišje kvalitete.

Galerija volne Niti Niti

Koncept izhaja iz želje arhitektke Simone Muc po predstavitvi ročno pletenih izdelkov najboljših svetovnih oblikovalcev in umetnikov.

Trenutno galerija predstavlja oblačila Johanne av Steinum, znane modne oblikovalke s Ferskih otokov, 'galaktične' obleke in puloverje Igorja Galaša, enega izmed največjih mladih upov mednarodne modne scene in ročno pletene izdelke Simone Muc pod lastno blagovno znamko Niti Niti: Se mi plete.

Niti Niti: Se mi plete predstavlja tri kolekcije izdelkov: "Prepleteni" je serija kril, jopic in pončev, prepletenih s kitami, tenkočutna "Pajčevina" so obleke in puloverji iz najbolj finega in lahkega moherja s svilo, kjer igra različnih stopenj prosojnosti koketira s telesom . . In "gigantska" kolekcija "Mamut" z »ruskimi« kučmami in ekstremno debelimi šali. V pripravi pa je že nova kolekcija Niti Niti: Se mi plete z izdelki iz 100% alpake.

Poleg oblačil so v galeriji predstavljeni tudi ročno pleteni umetniški predmeti, kot so npr. tabureji in preproge nizozemske konceptualne umetnice Christien Meindertsma ter igrače in otroški nahrbtniki Bla Bla francoske oblikovalke Florence Wetterwald, ročno spletene v Peruju.

Za ljubitelje ročnega pletenja je na voljo širok izbor visoko kakovostne preje, sodobnih barvnih odtenkov in izjemne sestave ter dodatki za pletenje (pletilke in drugi pripomočki za ročno pletenje) najvišje kakovosti.

Galerija volne Niti Niti ni le prodajalna, temveč je prostor, kjer si lahko obiskovalci ogledajo izjemne pletenine, novosti na področju ročnega pletenja, izmenjajo pletilske izkušnje ali zgolj uživajo ob klepetu v prijetnem ambientu, ki so ga oblikovali arhitekti id: doma.

Fotografije Klemen Prepeluh

Najbolj brano