Festivala, ki bosta rešila letošnje poletje

Odkrijte, katera dva festivala letos ne bosta odpadla. 

Festivala, ki bosta rešila letošnje poletje - Foto: arhiv

Ponovno na EXIT!

Organizatorji festivala Exit v Srbiji so nas še pred začetkom poletja razveselili z novico, da festival letos bo! Dvajseti po vrsti bo sicer v nekoliko okrnjeni obliki, toda snovalci enega od najpopularnejših festivalov v regiji nikakor ne želijo podleči novi realnosti – koncertom v avtomobilih in prenosom iz spalnic didžejev.

Festival so zaradi globalne pandemije prestavili na nekoliko poznejši datum, na ikonični lokaciji v Novem Sadu se bo odvijal med 13. in 16. avgustom. Organizatorji obljubljajo, da bo zasedenih 90 odstotkov običajne kapacitete, pripravili pa bodo kar 20 odrov različne glasbene ponudbe, med katerimi bosta tudi najbolj oblegana glavni oder Main Stage in Dance Arena, poleg nje pa še mednarodno prepoznaven oder No Sleep.

Ker gre za enega od redkih festivalov te veličine, ki se bo letošnje poletje sploh lahko odvil, je organizatorjem uspelo sestaviti neverjeten seznam, med katerimi so nastope že potrdili Amelie Lens, Boris Brejcha, Robin Schulz, Artbat, Black Coffee, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Tale of Us, Laibach, Ofenbach, Roni Size b2b LTJ Bukem in številni drugi.

Organizatorji obljubljajo, da bodo poskrbeli za varnost in upoštevali vsa pravila, ki jim jih bo odredila srbska vlada, tako da bodo obiskovalci kar najbolje zaščiteni.Številni glasbeniki so Exit že označili za luč na koncu tunela, vsi pa upamo, da se bodo omejitve do takrat večinoma že sprostile in bomo lahko na Petrovaradinski trdnjavi uživali tako kot vsa leta prej.

exitfest.org

Rave v Banjaluki

Druga najava, ki je razveselila predvsem ljubitelje elektronskih ritmov, pa nas bo popeljala na trdnjavo Kastel v Banjaluki. Fresh Wave Festival bo navduševal med 6. in 9. avgustom, organizatorji pa še niso napovedali, ali bo potekal v enakih razsežnostih kot lani ali bodo morali program zaradi vsesplošnih omejitev okrniti.

Vsekakor upamo, da bomo lahko dogajanje ponovno spremljali na treh različnih odrih – Main, Energy in Massive. Pričakujemo lahko tudi avtentično atmosfero, ki jo pričara magična lokacija, enkratno energijo občinstva in seznam nastopajočih s številnimi zvenečimi imeni.

Do zdaj so že potrdili nastop večkrat nagrajenega velikana didžejske scene Svena Vätha, vse bolj priljubljeni ukrajinski dvojec Artbat, italijanskega tehno didžeja Ilaria Alicanta ter ukrajinske tehno kameleonke Nastie. Verjamemo, da ne bo ostalo samo pri tem, v naslednjih tednih bodo seznam še nadgradili in prepričani smo, da vam ne bo žal, če vstopnico kupite že danes.

facebook.com/freshwavefestival

Fotografije: arhiva EXIT in Fresh Wave

Pripravila Katja Kozlevčar

Najbolj brano