Advent v Opatiji: 6 tednov izvrstne zabave in 4-kratno silvestrovanje

Najlepši advent ob morju bo ponovno zaznamovalo drsanje na Poletnem odru, božični sejem pri Šporerju z vsakodnevnimi glasbenimi nastopi in animacijo za malčke, posebej atraktiven program bo na božični večer in za novo leto, v katerega bo Opatija vstopila z zabavami na mestni tržnici, pri »Šporerju« in na Poletnem odru.

Promocijsko sporočilo, 15. 11. 2019
Advent v Opatiji: 6 tednov izvrstne zabave in 4-kratno silvestrovanje - Foto: PROMO

Najlepši advent ob morju se letos ponaša z najbolj bogato različico do zdaj: od svečanega prižiganja mestnih božičnih okraskov 29. novembra do štirikratnega silvestrovanja in tradicionalnih januarskih dogodkov v prvih dneh leta 2020 bo v Opatiji izvrsten glasbeni, zabavni in kulturni program ter praznično vzdušje.

Razkošno urejene in osvetljene mestne ulice, vonji in okusi zimskih gastronomskih specialitet, glasba, ki odzvanja z opatijskih teras, restavracij, kavarn, parkov in trgov, ledeni užitki le nekaj korakov stran od morja ter številni dogodki na ključnih adventnih točkah bodo obeležili še eno veselo praznično sezono v Opatiji.

Osrednje programsko prizorišče adventa v Opatiji bo tudi letos Umetniški paviljon Juraj Šporer, ki bo postal Hiška hrestačev in vilenjakov ter bo vsak dan gostil ustvarjalne delavnice, animacijo in predstave za otroke, medtem ko bo v parku pred paviljonom potekal božični sejem z bogato ponudbo božičnih specialitet in pijač ter glasbenimi nastopi, v katerih se bodo iz dneva v dan predstavili zanimivi izvajalci, kot so Marko Tolja, Whiteheads, Martina Majerle, Vedran Ružić Jazz Trio, Dellboys, The Bourbon Hunters, Techno Vikings, Dražen Turina Šajeta.

Poletni oder bo z ledeno čarovnijo postal drsališče, ki ga bodo spremljale tudi adventne hiške s priložnostno ponudbo, ob katerih bo ob petkih in sobotah potekal glasbeni program. Advent v Opatiji pa bo prišel tudi na učkarski prelaz Poklon, kjer bomo od 13. do 15. decembra prisluhnili Božični pravljici v Parku narave Učka, ko se bodo lahko malčki družili z dedkom Mrazom, za sladek začetek adventne zgodbe pa bo poskrbel Festival čokolade od 6. do 8. decembra.

Advent na tržnici (Advent na mrkate) bo letos ponudil nekaj atraktivnih dogodkov, med katerimi je tudi odprtje programa Najlepši advent ob morju, ki bo v petek, 29. novembra, s svečanim prižigom mestnih božičnih okraskov. V programu, ki se bo začel ob 17. uri, bo nastopila klapa Kastav, zbor Otroškega vrtca Opatija in DJ Alex Sabattini. Mestna tržnica bo tudi oder za nastop iluzionista Andreja Škedela in najbolj priljubljenega istrskega pevca Alena Vitasovića, 24. decembra pa bo potekala prireditev Nori božični večer v Opatiji s programom, ki bo trajal od 9. ure pa vse do 3. ure zjutraj. Ob tradicionalnem prigrizku bodo božični večer zaznamovali nastopi klape Kastav in tamburaške skupine Crescendo, trobentaške skupine Gypsy Universal Band Bulgaria in Xfinity Banda, vrhunec pa bo Nora noč opatijskih diskotek s svetlobnim šovom, ki bo združil domače DJ legende.

Silvestrovanje v Opatiji prinaša kar štirikratno zabavo: najprej bodo opoldne slavili najmlajši na otroškem silvestrovanju na Poletnem odru. V večernih urah bodo na osrednjem mestnem silvestrovanju na tržnici oživele nekatere izmed najbolj priljubljenih uspešnic 20. stoletja v okviru programa, poimenovanega Opatija Tribute to the Legends, ki se bo začel ob 22. uri. Nastopili bodo Queen Real Tribute, najboljši svetovni nasledniki glasbene dediščine, a tudi scenske energije, ki je krasila Freddija Mercuryja in kolege iz ene izmed najvplivnejših skupin vseh časov, ter Abba Real Tribute band, ki mojstrsko preigrava uspešnice legend pop glasbe. Istočasno bodo pred Šporerjem za „funky“ in „groovy“ vstop v leto 2020 poskrbeli Grooversi, na Poletnem odru pa se bomo od leta 2019 v rokerskem slogu poslovili s skupino Dellboys.

Adventni program se bo nadaljeval tudi po novem letu, saj bo že 1. januarja opoldne na terasi hotela Kvarner potekala tradicionalna novoletna zdravica župana, po kateri bo skupina kopalcev Opatijski kukali z novoletnim potopom v valove odprla kopalno sezono. Advent pred Šporerjem bo trajal do 2. januarja, medtem ko bo drsališče na Poletnem odru obratovalo vse do 12. januarja.

Že bo ustaljenem običaju boste lahko v zimskim mesecih, tj. od 1. decembra do 29. februarja, na javnih površinah ob sobotah, nedeljah in praznikih brezplačno parkirali osebna vozila, z izjemo v conah 0a in 0b, oziroma od hotela Palace do hotela Admiral, vključno s parkiriščem izza avtobusne postaje v bližini hotela Admiral ter v Ulici Joakima Rakovca.

Več informacij je na voljo na www.visitOpatija.com.

Najbolj brano