4 nasveti, da ne kupujete, temveč negujete svoja oblačila (trajnostni pristop ni le trend!)

Reševanje planeta in njegovih prebivalcev je končno v ospredju žarečih tem in ljudje smo vse bolj usmerjeni k trajnostnemu pristopu. Tudi ko gre za vašo garderobno omaro, lahko dosledno delujete v tej smeri. Z vami delimo 4 korake, kako preprosto začeti.

Promocijsko sporočilo, 27. 9. 2019
4 nasveti, da ne kupujete, temveč negujete svoja oblačila (trajnostni pristop ni le trend!)

Potrošniki se vse glasneje sprašujemo, kaj in kje kupovati oblačila, da ne podpiramo neetične in izkoriščevalske oblačilne industrije ter hkrati ne škodimo več okolju s pretiranimi količinami smeti. Vprašati se moramo seveda tudi koliko, saj kopičenje kosov hitre mode v naši garderobni omari vsekakor ni več trend. Trend je trajnostno delovanje in kupovanje, kar pomeni, da svoja oblačila negujete na dolgi rok in jim tako podaljšate življenjsko dobo

1 Red v omari

Poskrbite, da so oblačila povsem suha, ko jih pospravite v omaro, in tu naj imajo dovolj prostora, da 'dihajo'. Stlačena v prenatrpanih in nezračnih omarah bodo prej pridobila neprijeten vonj in tudi kakšno poškodbo, v takih omarah pa se lahko zaredijo tudi molji. 

2 Pripravite jih na pranje

Preden oblačila stlačite v pralni stroj, preverite žepe, zapnite zadrge, odpnite gumbe in zavežite trakove, da bi preprečili zatikanje ter zapletanje oblačil med pranjem. Temna oblačila in predvsem kavbojke obrnite na notranjo stran, da se ne razbarvajo, ter perite skupaj podobno barvno paleto oblačil.

 

3 Izogibajte se sušilnemu stroju

Pogosta uporaba sušilnega stroja pušča sledi, saj vročina razgrajuje vlakna in načenja oblačila. Kadar imate možnost, preskočite njegovo uporabo. A ko sušite temna oblačila, se izogibajte tudi sušenju na soncu, saj lahko zbledijo.

4 Pazite na barve 

Ko svoje ljube kose perete v pralnem stroju, izberite najboljše pralno sredstvo, ki med drugim ohranja tudi barvo oblačil nedotaknjeno. Inovativne pralne kapsule Persil Discs, namenjene pranju barvnega perila, zahvaljujoč 4 komoram s pomočjo tehnologije Deep clean poskrbijo za 4 izjemne koristi:

→ delujejo proti najbolj trdovratnim madežem;

→ skrbijo za tkanino;

→ poživijo barve perila;

→ pustijo dolgotrajen svež vonj.

FOTOGRAFIJE PROFIMEDIA IN PROMOCIJSKO GRADIVO

Najbolj brano