Razkrivamo, kaj pomeni 10 sanj, ki jih najpogosteje sanjamo

Kolikokrat ste sanjali, da letite? Morda vam v sanjah izpadajo zobje ali pa ste spet v šoli na pisnem izpitu iz matematike.

Razkrivamo, kaj pomeni 10 sanj, ki jih najpogosteje sanjamo - Foto: Profimedia

Vsem se zgodi, da sanjajo takšne sanje, tiste, za katere se nam zdijo tako resnične, da se nam zdi čudno, ko se zbudimo in potrebujemo malo časa, da se zavemo, da se v resnici niso zgodile.

Če imate žive sanje, jih vaše telo pogosto doživlja, kot da so resnične in to je eden od razlogov, zakaj potrebujemo čas za vrnitev v sedanji trenutek ali resničnost. Pa vendar, ne glede na to, kako zabavno se je bilo igrati s to idejo, sanje niso napovedi, temveč odraz naše podzavesti in so povezane z mislimi in občutki, ki jih imamo v resničnem življenju, ter situacijami, ki se v njem dogajajo.

Ko spimo, vsako noč sanjamo, čeprav se teh sanj pogosto ne spomnimo. Vsake sanje so seveda individualne, prav tako njihove interpretacije, a kljub temu obstaja nekaj osnovnih vzorcev simbolike, ki jih nosijo.

1. Sanjate, da ste spet v šoli in imete izpit

Običajno so te sanje povezane z delom, saj je bila šola naša "prva zaposlitev" v življenju in se zgodi, ko se soočamo z novimi poslovnimi izzivi, ki predstavljajo nekakšno oceno, in se moramo dokazati drugim (ali sebi). Bodite pozorni na to, kako se počutite v teh sanjah - ste pripravljeni, ali vas grabi panika in podobno, saj so te sanje nekakšno ogledalo, kako se počutite v resnici. 

2. Sanjate, da letite

Te sanje pogosteje sanjajo otroci kot odrasli. Običajno se v takšnih sanjah počutimo odlično, celo evforično. Običajno so znak, da se tudi v resničnem življenju počutite lahkotno ali olajšano. Sanjamo o letenju, ko se dvignemo nad situacijo, ki nas je prej stiskala in nam oteževala življenje. To se lahko zgodi na primer v situacijah, ko se zavedamo lastne moči za dosego cilja.

3. Sanjate, da padate

Če sanjate o padcu, obstaja verjetnost, da se v resničnem življenju počutite izdani, ne glede na to, ali gre za nekoga posebnega ali na splošno. Če sanjate, da hodite srečno in se nenadoma tla razcepijo in vas pogoltnejo, si lahko to razlagate kot znak, da je nekaj, na kar ste zelo upali, propadlo.

4. Sanjate, da vas nekdo preganja 

Nekaj ​​odlašate ali se izogibate v resničnem življenju. Če vam je tisti, ki vas dobesedno preganja, za petami, se najverjetneje nečemu močno izogibate, pa naj gre za odložitev konflikta ali početje predmetov s seznama opravkov - vaša podzavest to ve.

Kaj ali kdo vas preganja, lahko kaže, kaj natančno ali komu se izogibate, vendar je to zelo individualno. Nekateri sanjajo, da jih preganja pošast, kar je lahko manifestacija neke nerazsodnosti, dolga ali zasvojenosti. Če sanjate, da vas preganja nekdo, ki ga poznate, je pogosto bolj koristno, če se osredotočite na svoja druženja, povezana s to osebo, kot na določeno osebo. Upoštevajte, da so ljudje v sanjah lahko nadomestek za druge ljudi, pa tudi za nekatere dele nas samih.

5. Sanjate, da se družite z nekom slavnim

Tudi če niste ljubitelj slavne osebe, obstajajo razlogi, da ta oseba tava po vaši podzavesti. Navsezadnje vam je nekaj v zvezi s tem (in ni nujno, da je očitno na prvi pogled) pomembno v sedanjosti. Vprašajte se, kakšen je vaš odnos s to slavno osebo. Lahko je njihov film, pesem, izjava in se sporočilo iz sanj skriva v nečem, kar povezujete na to osebo. Te sanje lahko pomenijo tudi, da čutite, da imate nekatere lastnosti slavne osebe, o kateri sanjate, in zanje želite priznanje, za katero menite, da ga ne boste dobili.

6. Sanjate, da vas je partner prevaral

Če so vas v življenju prevarali - v trenutni zvezi ali prejšnji zvezi - ti občutki skorajda popolnoma ne izginejo, zato je pomembno, da se zavedate, da so ti občutki pravzaprav odraz vaše notranjosti, ne nujno resnične situacije. Pomembno je tudi, da se zavedate dejstva, da sanje niso prerokbe in da v resnici pogosto nimajo nič skupnega s tem, da vas partner trenutno vara. Namesto tega je zelo mogoče, da v vašem življenju obstaja "tretje kolo" druge vrste, ki vam vzame veliko časa, na primer služba, prijatelji, otrok ... Nekaj, zaradi česar se vam zdi, da ne dobivate dovolj časa in pozornosti od svojega partnerja.

7. Sanjate, da ste noseči

Tudi če ne nameravate imeti otrok, so to pozitivne sanje, saj predstavljajo dejstvo, da v vas "raste" nekaj dobrega. To so lahko zelo različne stvari, od napredovanja na delovnem mestu do nove ideje, celo novega odnosa na obzorju.

8. Sanjate, da ste goli v javnosti

Te sanje pogosto spremlja občutek sramu, ki je neločljivo povezan z nečim v resničnem življenju in so pogosto manifestacija občutka ranljivosti in golote. Če ste v javnosti goli, a se počutite dobro, potem je pomen ravno nasproten in morda boste preprosto želeli, da vas vidijo, si priskrbite priznanje za to, kar počnete, ali želite, da vas občudujejo.

9. Sanjate, da vam izpadajo zobje

To je vrsta sanj, ki je običajno povezana z tesnobo in je pogosto povezana s skrbjo glede lastnih moči, moči, sposobnosti ... Lahko je povezana tudi z obdobji večjih življenjskih sprememb, ki vas skrbijo.

10. Sanjate, da ste na položaju moči

Ne glede na to, ali sanjate o tem, da ste režiser ali "kraljica sveta", to še ne pomeni, da ste grandiozni egomanijak. Vendar ljudje, ki sanjajo o takšnih stvareh, pogosto niso v položaju moči in v resničnem življenju čutijo popolno nasprotje. Kar deluje kot megalomanija, je pravzaprav neke vrste odškodnina za občutek nemoči v resnici.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kaj se dogaja z Britney Spears? Dokumentarec razkriva neznane podrobnosti o njenem boju za svobodo

Priporočamo tudi: Vrnil se je še en modni kos, za katerega smo bili prepričani, da bo za vedno ostal v prejšnjem stoletju

Najbolj brano