Pazi, kamera! ali lepa polt "brez filtra"

Bi radi imeli čudovito polt na fotografiji? Elle razkriva, kako jo pričarate.

Pazi, kamera! ali lepa polt "brez filtra" - Foto: imaxtree, promocijsko gradivo

Izdali vam bomo nekaj skrivnosti za izoblikovanje videzov, na katere se boste lahko zanesli prav ob vsaki priložnosti, da vas kdo ujame v objektiv, pa čeprav samo pametni telefon, in trepetanja, kdaj se bo vaša 'neobdelana' fotografija pojavila na Facebooku, ne bo več.

Začnite pozirati

Če niste prepričani, kakšno ličenje vam najbolje pristaja, preglejte fotografije in izberite tiste, s katerimi ste najbolj zadovoljni. Zdaj se morate le še spomniti, katere kozmetične izdelke ste takrat uporabili. Začnite si tudi shranjevati nove fotografije, ki so vam najbolj všeč, in ustvarite svojo zbirko najljubših videzov. Določeni trendi so mogoče videti zabavni, vendar si ne laskajte preveč, uporabite raje sodobno tehnologijo in ugotovite, kaj vam preverjeno pristaja. Preden boste kupili ličila, jih fotografirajte (če je mogoče, ob dnevni svetlobi). S fotografijami doma nato eksperimentirajte in kmalu bo jasno, kaj bo naslednjič romalo v nakupovalno košarico.

Dobra podlaga je ključ

Podlage z visokim zaščitnim faktorjem so odlične v času poletja, saj ščitijo vašo kožo in na fotografijah ob dnevni svetlobi priskrbijo čudovit sijoči videz, povsem nekaj drugega pa se zgodi, ko na voljo ni toliko naravne svetlobe oziroma ko pade mrak. Pudri in obarvane kreme z zaščitnim faktorjem, višjim od 15, bodo vašo kožo takrat spremenili v uvelo različico brez leska. Če se kameri nastavljate večinoma zvečer, si raje privoščite podlago brez SPF-zaščite. Prav tako lahko na številnih lepotnih blogih odkrijete prednosti in slabosti določenih ličil, če se fotografirate z bliskavico ali brez nje.

Dober sijaj, slab sijaj

Medtem ko malce sijaja na licih in nad obrvmi deluje mladostno in sveže, svetleč nos in brada nista nikoli privlačna. To boste rešili z uporabo prosojnega pudra za matiranje, ki ne vsebuje pigmenta za odbijanje svetlobe. Pazite le, da ne bo spremenil barve vaše podlage, predvsem kadar bo v uporabi bliskavica. In za konec ne pozabite na najstarejši trik: preden se fotografirate, poiščite najboljši vir svetlobe. Če se boste fotografirali brez bliskavice, se postavite z obrazom proti najboljši svetlobi v prostoru. Vsaka hollywoodska zvezdnica ve – svetloba je vaša najboljša prijateljica.

Prevedla in priredila: Petra Windschnurer

Najbolj brano