Kaj vas čaka v prvem delu leta 2014

Ljubezen, služba, zdravje... in - s katerimi zvezdniki si delite zvezdno znamenje.

Kaj vas čaka v prvem delu leta 2014 - Foto: profimedia

Oven

21. marec–20. april

Ljubezen: Leto, ki prihaja, vam bo končno prineslo olajšanje in pobeg iz planetarnih okovov, ki so vas omejevali pri izpolnjevanju želja. Iskali boste popolnega partnerja, izpolniti bo moral vaša visoka pričakovanja, kot so zanesljivost, strastnost in prijateljstvo. Vaš cilj sicer ni nemogoč, le do njega boste morali prikorakati zelo pazljivo. Tudi vsi vezani ovni boste v svojem partnerju iskali najboljše lastnosti, ob zavedanju, da ga lahko zelo hitro zamenjate s kom boljšim.

Služba: V letu 2014 so pred vami ciklusi velikih uspehov in izčrpavajočega potrpljenja. Pred pomembnimi odločitvami se izogibajte tujih razmišljanj, posebno 'dobronamernih' pisarniških pametovanj, ki vam ne želijo nič dobrega. Privlači vas humanitarno delo in zbiranje sredstev za tiste, ki najbolj potrebujejo pomoč.

Zdravje: Če vam gube, ki ste jih pridelali v zadnjem času, ne dajo miru, razmislite o opustitvi kajenja. Stresno življenje bo odsevalo v težavah z želodcem, zato opustite hitro prehrano, ki bi ga še dodatno obremenila. Leto pred vami je idealno za nove fitnes poteze.

Zvezdniški ovni: Emma Watson, Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham, Keira Knightley, Claire Danes.

Bik

21. april–21. maj

Ljubezen: Kar se vam je še pred kratkim zdelo nemogoče, je že danes blizu in skoraj na dosegu roke. Analizirali ste svoje ljubezenske izbore in zaključili, da ste veliko žrtvovali, vendar pa nekaj tudi dobili nazaj. Pregledali boste svoje vrednote in ocenili, ali lahko vaša zveza opravi izpit. Samske bike bodo privlačile starejše in zrelejše osebe, ki jim bodo ponudile oporo, zvestobo in varnost.

Služba: Izogibajte se kakršnimkoli odločitvam, ki ne stojijo na trdnih temeljih. V letu, ki je pred vami, vas čakajo nepredvidljivi finančni izdatki, zato varčujte in nalagajte v varne in preverjene vire. K vsemu, kar boste delali, boste pristopali znanstveno in racionalno, tako da čustveni dogodki ne bodo preveč vplivali na vaš uspeh.

Zdravje: Če se ne boste začeli čim prej ukvarjati s športom, vas bo stres dohitel in povozil. Pazite na presnovo in ne pretiravajte z mastno hrano. Doživeli boste tudi duhovno spremembo, ki bo vaše telo očistila negativnih misli.

Zvezdniški biki: Cate Blanchett, Kirsten Dunst, David Beckham, Renée Zellweger, Jessica Alba

Dvojčka

22. maj–21. junij

Ljubezen: Na vašem seznamu romantičnih lokacij, kjer bi lahko našli sorodno dušo, na primer ni lokalne trgovine ali avtobusne postaje, ne bodite tako izbirčni, no. Leto pred vami vas bo naučilo, da stvari sprejmete takšne, kot so, ne da letate naokrog kot nervozen metulj in vsako sekundo spreminjate mnenje. Dvojčki, ki si želite ustaliti se v zakonskem stanu, boste morali samo izreči usodni da. Seveda, ko boste svojega partnerja z nežnimi psihološkimi igricami prisilili, da vam zastavi bistveno vprašanje.

Služba: Pomikate se proti osvajanju bolj stabilnega poslovnega položaja, in če vas bodo drugi ob tem jemali resno, toliko bolje zanje. Verjetno delo od vas še nikoli ni zahtevalo toliko napora, kot ga bo v letu pred nami, a izplačalo se bo.

Zdravje: Posvetite se spancu. Vsak trenutek neprespane noči se bo videl na vašem obrazu, vsako naduro v pisarni pa boste plačali z bolečinami v hrbtu. Na trenutke ne boste več mogli skrivati utrujenosti. Najboljše zdravilo? Konec tedna, preživet v naravi, in seveda redna vadba.

Zvezdniški dvojčki: Bar Rafaeli, Johnny Deep, Angelina Jolie, Lana Del Rey, Nicole Kidman

Rak

22. junij–23. julij

Ljubezen: Točno veste, kakšnega partnerja si želite, in pripravljeni ste narediti vse, da ga boste dobili in zadržali. Na trenutke boste depresivni in žalostni, oboje pa boste skrivali za nasmejanim obrazom. Svojega časa ne boste izgubljali z neobetavnimi zvezami, ki niso v ritmu z vašim tempom. Raki v dolgotrajnih odnosih boste s partnerji preživeli nekaj zahtevnih situacij, zaradi katerih pa se boste še tesneje povezali.

Služba: Zadnja leta ste se počutili, kot da kopljete v najbolj globokem rudniku, iz katerega ni izhoda. Zdaj ste dovolj močni in izkušeni, da lahko prevzamete položaj, ki ste si ga želeli in seveda tudi zaslužili. Bodite fleksibilni in rutino in navade zamenjajte v korist dela. Najboljše življenjske priložnosti šele prihajajo.

Zdravje: Pazite, kaj in kako jeste. Dovolj časa namenite sproščanju in počivanju, saj s praznimi baterijami ne boste daleč prišli. Ignoriranje bolečin ni nov alternativni način zdravljenja, temveč čisti mazohizem. Skrb za zdravje bo manj stresna, če se boste pravočasno odzvali.

Zvezdniški raki: Diane Kruger, Charlotte Gainsbourg, Liv Tyler, Eva Green, Tobey Maguire

Lev

24. julij–23. avgust

Ljubezen: Vaša mačja narava je bolj kot dokazovanju moči naklonjena pohvalam in razumevanju. Nekateri levi se boste zapletli v skrivnostna razmerja, ki zaradi določenih razlogov ne bodo za oči javnosti. Za ljubezen boste veliko žrtvovali, v upanju, da vas bo vesolje nagradilo in vam vrnilo vloženo energijo. Pravi ljubezenski prerod je še na oddaljenem horizontu.

Služba: Vstopate skozi zlata vrata v veliki poslovni uspeh. Ko boste ulovili ritem zbiranja konkretnih podatkov, boste hitro ulovili vlak, ki vam je skoraj ušel pred nosom. Nekateri levi boste doživeli hitro spremembo v karieri, ki vam na začetku ne bo po godu, naknadno pa boste dojeli, da je bil tak razplet boljši za vas.

Zdravje: Dokler vas ne bodo napadle večje zdravstvene tegobe, boste živeli v blaženem stanju brez kakršnihkoli bolečin. To leto se bolj kot prejšnja posvetite prehrani. Glejte, da bo vaš jedilnik vseboval rdeče meso in zeleno zelenjavo. Za boj proti stresu uporabite antioksidante.

Zvezdniški levi: Mila Kunis, Audrey Tautou, Charlize Theron, Cara Delevingne, Hilary Swank

Devica

24. avgust–23. september

Ljubezen: Zadnje čase na romantičnem področju niste imeli niti enega mirnega trenutka, zato si zdaj gotovo zaslužite malo bolj umirjen tempo. Vaše družabno življenje ni bilo nikoli tako bogato kot zdaj in kmalu boste ugotovili, da vas v morju obrazov privlači neka nova energija. Kar zadeva družinske odnose, ste nezamenljivi, polni razumevanja za otroke in starejše. Prav dobro veste, katere stvari v življenju so neprecenljive.

Služba: Iz poslovnega vidika leto ne bo dolgočasno, kaj preveč razburljivo pa tudi ne. Priliv denarja bo stabilen in se ne bo kaj preveč spreminjal. Razmišljali boste, kaj vam pravzaprav pomeni trenutna služba, in ali želite na tem področju kaj spremeniti. Kreativno delo vam bo šlo dobro od rok v vseh sferah, preizkusili pa se boste tudi v humanitarnem in družbeno koristnem delu.

Zdravje: Nagnjeni boste k alergijam in občasno se bo zaradi tega težko odločiti za pravilno športno dejavnost. Vaš izvor energije je znotraj, zato si ne zakrivajte oči in dajte duška svoji ustvarjalni duši.

Zvezdniške device: Blake Lively, Keanu Reeves, Cameron Diaz, Rachel Bilson, Nicole Richie

Tehtnica

24. september–23. oktober

Ljubezen: Prav značilno za tehtnice – vedno težite k temu, da najdete ravnotežje, da se izognete ostrim konfliktom in težkim izbiram. Pa vendar boste doživeli nekaj ali–ali situacij, prav takšnih, kakršnih vas je najbolj strah. Ne skrbite, če se je neko razmerje končalo, to je samo znak, da je pred vami nov začetek. Samske tehtnice boste morda obnovile stari žar in razplamtele iskrico, ki nikoli ni zaživela s takšno močjo, kot ste si želeli.

Služba: Najbolje se boste počutili kot vodilni člen timskega dela. Vašo nadarjenost bi bilo res škoda potrošiti za samostojni projekt. Priliv denarja bo muhast in nestalen, zato hranite zlate rezerve za pomembnejše naložbe in nakupe.

Zdravje: Vsekakor morate zamenjati svoje slabe življenjske navade in zmanjšati število delovnih nadur v korist aktivnega sproščanja. Čarobna formula je: redna vadba tehnik sproščanja in redni pregledi pri zdravniku. Varujte se pretiranih fizičnih podvigov, saj to leto ne boste v najboljši kondiciji.

Zvezdniške tehtnice: Gwyneth Paltrow, Naomi Watts, Marion Cotillard, Clive Owen, Alicia Silverstone

Škorpijon

24. oktober–22. november

Ljubezen: Pred vami je dolgo in intenzivno leto, ko boste morali izkoristiti pridobljeno modrost, nadpovprečno intuicijo, jeklena načela in cilje. Večinoma se boste pravilno in zrelo odločali, a zavedati se morate, da je treba izbrati pravega življenjskega sopotnika. Veliko škorpijonov si bo zasnovalo družino in tako izpolnilo svoje skrite želje.

Služba: Ne glede na to, kako poslovne težave pritiskajo na vas, ste kot trdoglava mula, ki ve, da se jeklo najbolje tali v peklenski vročini. veliko škorpijonov bo leto zaključilo na bolje plačanem in uglednejšem delovnem mestu. Nikar se ne sprostite, pred vami je še veliko težkega dela in zahtevnih sprememb. Sodelovali boste z ljudmi z različnih lokacij, veliko komunicirali in potovali pogosteje kot po navadi.

Zdravje: Imeli boste obdobja velike moči in fizične vzdržljivosti in telo bo dobro prenašalo velike napore. Pazite na vnos vitaminov in zdrave hrane. Tu in tam se boste vdajali depresivnim mislim, takrat naj vas ne bo sram, v težkih časih poiščite pomoč prijatelja ali v skrajni sili psihologa.

Zvezdniški škorpijoni: Leonardo DiCaprio, Alexa Chung, Scarlett Johansson, Demi Moore, Tilda Swinton

Strelec

23. november–21. december

Ljubezen: Po številnih krizah in nemiru bo mirno obdobje podpore in nežnosti točno to, kar potrebujete. V razmerje boste morali vnesti svežino in razumevanje ali pa boste na partnerjevi 'top listi' padli na zadnje mesto. Čeprav ste večna popotnica in raziskovalka, boste prihodnje leto večino časa preživeli z ljubljeno osebo in družino. Nagnjeni boste k sanjarjenju in begu od resničnosti. Pozor, ko gledate na svet skozi svojo domišljijo, niste povsem objektivni.

Služba: Uspešni in učinkoviti boste, še zlasti tedaj, ko se boste borili za nekaj, v kar resnično verjamete. Izo­gibali se boste vseh poslov, ki niso v skladu z vašimi načeli. V letu pred nami boste varčevali in razmišljali o naložbi v nepremičnine.

Zdravje: V prihodnjem letu bi bilo dobro, če bi našli vadbo, ki vas bo hkrati sproščala in obdržala v dobri telesni kondiciji. Po vašem okusu je tudi kuhanje, ki je za vas zabavna in svetovljanska aktivnost. Čeprav razmišljate o tem, iz jedilnika ne izključite mesa, v prehrano pa vključite več vlaknin.

Zvezdniški strelci: Taylor Swift, Brad Pitt, Miley Cyrus, Katie Holmes, Milla Jovovich

Kozorog

22. december–20. januar

Ljubezen: Najbolje se bodo počutili poročeni kozorogi in tisti v stabilnih zvezah. Vam je pomembno, da vidite materialno uresničitev svojih čustev. Naj vas ne bo strah, da se bo izvir ljubezni kar naenkrat posušil in vas pustil žejne. Sprostite se in uživajte v ljubezenskem življenju. Kar nekaj kozorogov se bo moralo spopasti z družinskimi težavami in zapleti.

Služba: Novo leto vam prinaša timsko delo, ki vam sicer ne diši, toda na to se boste morali preprosto navaditi. Vaš ego bo kar precej razvejan, ko boste prevzeli vodilni položaj. Nalagali si boste preveč dela, zato vam grozi nevarnost, da boste hitro pregoreli. Razmislite, da bi se umaknili na delovno mesto, kjer bo dela res več, živciranja pa manj.

Zdravje: Naporno leto bo v vas priklicala napetost, ki se je boste težko rešili, ko bo prešla v navado. Tehnika sproščanja naj za vas postane rutina, tako kot umivanje zob – vsakodnevna higiena duše in telesa. Veliko se boste ukvarjali s svojim videzom in se trudili, da bi bili vedno videti kot iz škatlice.

Zvezdniški kozorogi: Sienna Miller, Bradley Cooper, Kate Bosworth, Kate Moss, Carla Bruni

Vodnar

21. januar–18. februar

Ljubezen: Izkoristite mirna obdobja za poglabljanje odnosa, ker vam bo stabilna in močna zveza prišla prav, ko bodo zapihali nevihtni vetrovi. Partnerja ne jemljite za samoumevnega in vse težave boste uspešno prebrodili. Samski vodnarji se boste vrgli v iskanje ljubezni svojega življenja. Ker vam je duhovna in usodna povezanost zelo pomembna, ne boste odobravali nekoga, ki ne izpolnjuje vaših meril.

Služba: Sami veste, kakšno poslovno prihodnost si želite, zato delujte skladno z lastnimi željami. Razvijali boste nove spretnosti in znanja, dobro boste komunicirali z različnimi sodelavci, pravzaprav boste odlična sodelavka na vseh poslovnih področjih. Naklonjeni boste kreativnim projektom, pisanju in raziskovanju.

Zdravje: Čas je za veliko čiščenje, pri tem pa ne mislimo samo na čaje za razstrupljanje in dober piling. Nabralo se je kar precej navlake, tako mentalne kot duhovne. Poiščite tehniko, ki vam najbolj ustreza, in se lotite temeljitega mentalnega razstrupljanja.

Zvezdniški vodnarji: Jennifer Aniston, Ashton Kutcher, Christina Ricci, Alicia Keys, Daisy Lowe

Ribi

19. februar–20. marec

Ljubezen: Zelo optimistični boste, kar zadeva napeto situacijo, iz svojega partnerja boste poskusili izvleči najbolje, kar lahko ponudi. Privlačila vas bosta zabava in druženje, tako da dolgočasneži v pižami pri vas ne bodo dobro zapisani. Občutljivi boste za potrebe drugih, kreativni in skrbni, v trenutkih konflikta pa zelo muhasti in trdoglavi.

Služba: Po dolgem in predanem vlaganju v kariero vas čakata napredovanje in pomik proti boljšemu statusu. Na novem delovnem položaju boste plavali kot riba v vodi, če vam le ne bo treba prepogosto sodelovati v timskem delu. Če poenostavimo, za sodelavce, ki ne bodo mogli slediti vašemu tempu, ne boste imeli potrpljenja. Rezultate boste hitreje dosegali, če se boste odločali za samostojno delo, tako tudi vaši živci ne bodo trpeli.

Zdravje: Zanimale vas bodo bioenergija in alternativne tehnike zdravljenja. Vznemirja vas misel, da ste gospodarica lastnih energetskih tokov. Ključ vaše lepote, seveda, leži v vodi. Če boste pazili na zadosten vnos vode v telo, ne bo potrebe bo kakršnikoli dieti.

Zvezdniške ribe: Jessica Biel, Olivia Palermo, Eva Herzigova, Rachel Weisz, Téa Leoni

Najbolj brano