9 serij in filmov, ki si jih lahko ogledate, če vam je bila všeč Emily v Parizu

Medtem ko čakate na drugo sezono Emily v Parizu...

9 serij in filmov, ki si jih lahko ogledate, če vam je bila všeč Emily v Parizu - Foto: Profimedia

Poveznite si svojo baretko in iz zadnjega dela omare izvlecite svojo črtasto majico v stilu Picassa, saj se Netflixova serija Emily v Parizu vrača z drugo sezono. Veselimo se že, da dobimo novo sezono Emilyjinih pariških romanc in ponovni pogled na modni stil glavnega lika Lily Collins.

Druga sezona Emily v Parizu najverjetneje še dolgo ne bo prišla na Netflix, glede na omejitve, ki jih je COVID-19 postavil v številne televizijske in filmske produkcije, če pa hrepenite po več zgodbah, ki jih je navdihnil Pariz, smo za vas pripravili seznam serij in filmov, ki si jih lahko ogledate, medtem ko čakate na novo sezono Emily in Paris.

1. Funny face (1957).

V tej glasbeni romantični komediji nastopa drzen fotograf (Fred Astaire), ki sramežljivo uslužbenko v knjigarni (Audrey Hepburn) odpelje v Pariz. Sledi romanca.

2. An American in Paris (1951).

Naslov v bistvu pove vse! Ta Gershwinova glasbena komedija o pariških izseljencih vas bo zagotovo navdušila nad Parizom.

3. Charade (1963).

Še ena filmska uspešnica z Audrey Hepburn v Parizu.

4. 2 Days in Paris (2007).

Nevrotični Newyorčan sledi svojemu francoskemu dekletu do njenega rodnega Pariza in ga v tem sladkem, rahlo žalostnem filmu prevzame, skoraj vse.

5. Before sunset (2004).

Američan je zaljubljen v očarljivo Julie Delpy. Kako ne bi bil? (Bonus točke za vključitev največje pariške knjigarne Shakespeare and Company.)

6. Passport to Paris (1999).

Dvojčici Olsen se v tem nedvomno očarljivem otroškem filmu spogledujeta s francoskimi fanti in na francoskem veleposlaništvu izvajata predlog za čisto pitno vodo. Ne preveč umazano!

7. Something’s Gotta Give (2003).

V redu, mogoče ta ne spada čisto na ta seznam, a na koncu filma se Diane Keaton in Jack Nicholson znajdeta v mestu luči, kjer ponovno oživita svojo ljubezen.

8. Seks v mestu, druga in šesta sezona (1999 in 2004).

Ne samo, da se glavna junakinja Carrie Bradshaw v zadnji sezoni serije znajde v Parizu, ampak tudi skuša zapeljati svojega fanta, gospoda Biga, tako da pride v baretki z vrečami McDonald'sa.

9. Le Divorce (2003).

Ko Kate Hudson po ločitvi prihiti k svoji noseči pariške sestri, se zgodi  ogromno francoskih pripetljajev.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Škornje bomo to zimo nosili kot princesa Diana

Priporočamo tudi: Ta blagovna znamka je navdušila ljubitelje minimalistične estetike

Najbolj brano