Ta blagovna znamka je navdušila ljubitelje minimalistične estetike

SAINT E je luksuzna uniseks blagovna znamka oblačil, na katero prisegajo zvezdnice in vplivnice, med drugimi Juliet Angus, Gabby Brooks in Chiara Sampaio. Zakaj je temu tako, si lahko ogledate na njihovi spletni strani saint-e.world. Mi pa vam blagovno znamko bolj podrobneje predstavljamo v eksluzivnem intervjuju za Elle Slovenija.

Ta blagovna znamka je navdušila ljubitelje minimalistične estetike - Foto: Profimedia

Povejte nam kaj več o svoji znamki SAINT E?

Lahko razložimo, od kod izvira naše ime. Družinske korenine imamo v turški Patari. Patara je starodavno mesto, je mesto svetega Nikolaja, zato je ime blagovne znamke poklon naši dediščini. "E" se nanaša na elektronski svet ( je tudi prva črka imena oblikovalke). V našem logotipu je A napisano drugače, kot apostrof. Pomeni integriteto pozitivnosti in negativnosti.

Kaj vas navdihuje pri oblikovanju?

Zgodovina, arhitektura, kultura, knjige, filmi in znanje vedno navdihujejo Ezgi. SAINT E ustvarja zbirke v svojem skrivnostnem svetu in daje napotke, medtem ko jih vi, ki oblačila nosite pripovedujete.

Rekli ste, da je vaš dizajn sodoben in napreden - kakšna zgodba je za tam?

SAINT E raziskuje sodoben in progresiven dizajn z minimalističnim in vsestranskim slogom. Ta gotovo privlači samozavesten in neustrašen um. Uporabljamo čiste linije in se do potankosti posvečamo najmanjšim podrobnostim.

V zadnji kolekciji je vzdušje resnično športno in minimalistično, kar je zelo aktualen odziv na  trenutno razpoloženje.Kaj vas je navdihnilo, da ste ubrali oblikovaje kolekcije v tej smeri?

Življenje je težko. Biti moramo neustrašni in vedno najti način, kako se prilagoditi novim pogojem. Tema naše zadnje kolekcije je bila surfanje, vendar ne na morju, temveč na strehi. Naš svet se spreminja in naše okolje se na žalost spreminja na slabše. Mogoče v prihodnosti ne najdemo nobenega morja za surfanje. Lahko pa najdemo način, da se prilagodimo novemu svetu in začnemo surfati na strehi. Radi smo večnamenski, v naši kolekciji tako lahko najdete tudi svečano obleko narejeno iz športne tkanine. To je nov svet. Verjamemo v močan značaj, ki se odraža z našimi minimalističnimi, uniseks in ekskluzivnimi dizajni. Močne osebe vedo, kam gredo, ne glede na to, od kod prihajajo. Pomembno je vedeti, kaj želite početi v svojem življenju.

Glede prihodnosti po pandemiji. Ali bodo izkušnje, ki ste jih pridobili v tej sezoni vplivale na to kako boste nadaljevali z delom?

Ta čas je za večino od nas težaven. Toda še vedno razmišljamo enako. Pripravljamo nove kolekcije ker verjamemo v nov svet in nove priložnosti.

Kakšna bo po vašem mnenju modna prihodnost?

Moda se bo hitro prilagodila novemu svetu. Kolekcije moramo oblikovati v skladu z novim okoljem v katerem smo se znašli. Opazili boste lahko, da bo oblikovanje bolj naklonjeno športnemu vzdušju, tudi uporaba tkanin bo drugačna.Verjamemo, da bomo lahko kršili običajna modna pravila in ljudi vodili k alternativni prihodnosti oblačil.

Pripravila: Petra Windshnurer

Fotografije: Osebni arhiv 

Preberite še: Elle Style Awards 2020: znani so NAGRAJENCI!

Priporočamo tudi: Ne veste, kaj podariti svoji mami? Oglejte si ta seznam božičnih daril

Najbolj brano