13 dogodkov, ki jih hočemo videti v drugi sezoni serije Emily v Parizu

Serija bo dobila drugo sezono in mi imamo seznam želja.

13 dogodkov, ki jih hočemo videti v drugi sezoni serije Emily v Parizu - Foto: Profimedia

C'est un miracle!

Seriji Emily v Parizu, eni izmed hit uspešnic leta 2020, so potrdili že drugo sezono. Zdelo se je neizogibno. Bila je eden izmed letošnjih Netflixovih hitov in poznamo zelo malo ljudi, ki si niso ogledali vsaj ene epizode. Vendar na televiziji nič ni gotovo in serija je bila tako razdiralna, da smo se bali, da bi nekaj hudobnih kritikov odlozilo njeno nadaljevanje. Kljub temu so naše molitve uslišane. Všeč nam je bila prva sezona, ki se nam je zdela popolna proti utež za nemirne čase in komaj čakamo drugo sezono.

Toda tudi kot oboževalci imamo nekaj prošenj za Darrena Stara, ustvarjalca serije in vsestranskega televizijskega genija. Darren, če to bereš, je to naš seznam želja za drugo sezono Emily v Parizu.

1.

Emily bi se morala naučiti francosko. Ja, vemo, da se trudi. Morala bi se bolj potruditi.

2.

Emily bi se morala podučiti o družbenih omrežjih. V tem res ni zelo dobra. Naredila je napake, se zanašala na klišeje in objavila hashtage z apostrofi. Ali naj ne bi bila strokovnjakinja?

3. 

Emily se je preselila v Pariz in spoznala le nekaj prijateljev, med njimi tudi Camille. Ta elegantna blondinka umetniškega tipa je Emily vzela pod svoje okrilje, ji pokazala vse, kar mesto ponuja, in jo celo odpeljala v njen družinski dom, da bi ji priskrbela stranko. Kako ji je Emily povrnila? Spala je z njenim fantom. Upamo, da bo Emily deležna resničnih, dolgotrajnih posledic. Camille bi morala izvedeti. Družinsko podjetje s šampanjci pa bi moralo zapustiti agencijo. Camille bi jo morala odrezati iz življenja in se tako upreti televizijskemu klišeju odpuščanja. Njunega prijateljstva bi moralo biti konec.

4.

Gabrielovo cvetoče podjetje bi moralo propasti. Večina restavracij v prvih šestih mesecih propade. Naložba je nepomembna: ne glede na to, kako dobra je njegova hrana, preprosto ni mogoče, da bi se restavracija s tako velikostjo in omejenim dosegom kosala z gurmansko ponudbo Pariza in pravočasno poplačala svoje stroge tihe partnerje.

5.

Emily bi morala iti na pregled spolnega zdravja. Všeč nam je, da je mlada ženska, ki se ne boji uživati v spolnosti. V času svojega bivanja v Parizu je uživala v zvezah s tremi moškimi, obkrožalo jo je več snubcev. Mislimo, da bi morala še naprej uživati sadove romantičnega mesta. Vendar mora biti tudi odgovorna in skrbeti za svoje telo: spolno aktivni osebi - ne glede na spol in starost - bi svetovali, naj se pregleda za spolno prenosljive bolezni. Ni pomembno, kakšno kontracepcijo uporablja.

6.

Nočemo slišati besede na C. To pomeni, da ne bi smeli omenjati covida. Emily ne sme nositi modnih mask za obraz ali Guccijevih zaščitnih izumov. Ne bi smelo biti epizode, ko bi Emily in Gabriel želela spet spati skupaj, vendar ne moreta, ker ne živita v istem stanovanju. Emily v Parizu nihče ne gleda, da bi gledal resničnost, in čeprav se veliko točk, ki jih predlagamo, nanaša na pomanjkanje verjetnosti dogodkov v seriji, je to korak stran od resničnosti, ki ji lahko oprostimo.

7.

Julien bi moral dobiti zgodbo, zaradi katere je nekaj več kot le dolgočasen gejevski kliše.

8.

Sylvie bi morala ostati vsem najljubša Ledena kraljica. Številne romantične komedije in serije te vrste sčasoma razkrijejo negotovost podlih likov. To smo videli pri Sylvie. Dovolj je bilo. Naj ostane pri tem. Če že kaj, hočemo, da je bolj ostra. Mogoče bi morala v 2. sezoni zares udariti Emily.

9.

Ko smo že pri Sylvie, si želimo še več. Več monologa. Več zgodbe. Zakaj bi se ustavili tu? Zakaj ji ne bi posvetili samostojne epizode? Povsem nova serija o njeni zgodovini? Ali serija, ki temelji na alternativni dimenziji, kjer njenega življenja nikoli ne uniči ameriška mladenka v bluzi z Eifflovim stolpom?

10.

Emily bi morala biti oropana. Tako, dobesedno oropana. Svoje dizajnerske torbice vedno postavi na tlakovana tla, ko sedi v kavarnah, in mimoidočim maha s trepalnicami ter dela selfije z rokami s popolno manikiro. Do zdaj bi že bila oropana. Naučiti se mora paziti na svoje stvari.

11.

Če nas je en vidik serije resnično motil, je to dejstvo, da Emily dobesedno nikoli ne gre na metro. Če ste že bili v Parizu, boste vedeli, da je sistem javnega prevoza sestavni del življenja in potrebujete metro, da pridete kamor koli v mestu. Res je, da je po Parizu enostavno hoditi (in Emily veliko hodi), vendar nikakor ne bi mogli preživeti v Parizu, ne da bi uporabili metro ali se vsaj usedli v Uber. 

12.

Kot dvajset-in-nekaj letne kolegice, ki poskušajo krmariti po svetu ljubezni, vam lahko rečemo, da zmenki v resničnem življenju niso podobni tem, ki so prikazani v seriji. To pomeni, da so večkrat zanič in ste bolj pogosto razočarani kot ne. Pogoste se zgodi, da nekdo kar izgine, in nikoli niso videti kot čudovita filmska zvezda. Za spremembo lahko spozna povprečneža, se vam čisto premočno zaljubi, nato pa ta izgine. Nekaj realnosti ji ne bo škodilo.

13.

Emily bi morala po spletu naročiti drage čevlje, ki ji jih ne bi nikoli dostavili. Ali pa bi pred vrati stavbe našla prazen paket, od njenih čevljev pa bi ostala le škatla. Nekaj, kar Parižane spravlja ob pamet je, da nikoli ne morejo dobiti paketa brez kakršnih koli težav! Ko gre za dostavo paketov v Franciji, je to lahko prava nočna mora!

To je to. Za zdaj. Ko čakamo, da se serija vrne, se bo ta seznam zagotovo daljšal. Kaj pa si vi želite videti v novi sezoni Emily v Parizu?

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Tudi naravna kozmetika lahko da vrhunske rezultate

Priporočamo tudi: To kultno verižico Carrie Bradshaw zvezdnice trenutno obožujejo

Najbolj brano