12 žensk iskreno o tem, česa so se naučile, ko so naredile prvi korak v romantičnem razmerju

"Stopite v svojo moč kot ženska, da sprejmete odločitve o tem, koga in česa si želite."
 

12 žensk iskreno o tem, česa so se naučile, ko so naredile prvi korak v romantičnem razmerju - Foto: Profimedia

Da pokažete, da vas nekdo zanima, je treba imeti veliko poguma. Poleg očitnega - potencialnega razmerja - lahko dobite še lekcijo o odnosih in se naučite nekaj o sebi.

Shona, 33 let

"Ravno sem zapustila službo, se preselila v novo mesto, začela svoj MBA in se razšla s svojim dolgoletnim fantom. Začenjala sem povsem znova in sprejemala sem nove izkušnje. Ko sem zagledala Wylea, me takoj pritegnili. Precej sramežljiva sem in mi ni v navadi, da naredim prvi korak, vendar sem se odločila, ker sem bila že tako daleč zunaj svojega območja udobja z vsemi spremembami v življenju, zakaj ne bi poskusila? Stopila sem do njega, se predstavila in ponudila, da ga odpeljem domov. Takoj sva se ujela. Ker sem mesto že malo poznala, sem kot izgovor, da bi se več družila, izkoristila ponudbo, da mu razkažem mesto.

Sedem let pozneje sva poročena, imava 18 mesečno hčerko in nedavno sva skupaj ustanovila podjetje. Ne vem, kaj bi se zgodilo, če ne bi naredila tistega prvega koraka, vendar sem se naučila, da je tako pomembno iti za tem, kar hočeš, ne samo v odnosih, ampak pri vsem."

Ann, 27 let

"Dolgo sem nasprotovala spletnim zmenkom, ampak preprosto nisem imela sreče z "naravnimi" srečanji z ljudmi. Všeč mi je bilo, da je Bumble ustvarila ženska, ki ji je bilo dovolj, da je bila bombardirana z veliko sporočili, in zame je bilo veliko olajšanje, da sem lahko stopila v stik z nekom, ko mi je bilo zares udobno. To mi je omogočilo, da sem resnično razmislila, s kom želim začeti pogovor.

Po tem, ko sem videla Bena, sva se pogovarjala približno mesec dni. Najini urniki so bili res natrpani, kar je bil blagoslov, saj sva se tako spoznala, preden sva se srečala v resničnem življenju. Ko sva se končno srečala, sva šla na mali piknik in ni bilo prav nič nerodno. Kot veliko žensk sem se pritoževala nad samskostjo, zdaj pa je moja teorija: če se ne izpostavim, če se ne trudim, se nimam kaj pritoževati. "

Angelique, 26 let

"Ravno me je zapustil fant, ki ni bil pravi zame, vendar ni bilo pomembno: še vedno sem bila ranjena in frustrirana. Svojega sedanjega fanta sem spoznala v službi. Zame je bilo nenavadno, da naredim prvo potezo, in ko sem ga povabila na zmenek, me je zavrnil. Bil je starejši od mene, gospod, in ali sem omenila, da sva bila sodelavca? Sčasoma je rekel da, in skupaj sva že skoraj štiri leta.

Že prva poteza me je naučila, da zaupam svoji intuiciji. Neprestano sem razmišljala o svojih občutkih in izgubljala pogum. Nič mi ni dalo večje moči kot vedenje, da lahko naredim prvi korak. In da to ne pomeni, da se fantu ponujaš. To samo pomeni, da kot ženska stopiš v svojo moč pri sprejemanju odločitev o tem, koga in česa si želiš."

Vanessa, 33 let

"Prvi fant, ki sem ga povabila ven, je bil Nick, okoli leta 2000. V 11. razredu sem bila zelo zaljubljena vanj in sem se odločila, da ga povabim na maturantski ples. Nisem veliko hodila na zmenke, zato sem bila noro živčna in sem vadila, kar sem mu želela povedati. "Naletel sem nanj", potem ko sem ga za nekaj dni zalezovala pred šolsko svetovalno pisarno. Prepričana sem, da je bil moj obraz popolnoma rdeč, srce mi je razbijalo, in sem samo rekla: "Hej Nick, bi šel na maturantski ples z mano?". Bila sem tako razbremenjena in ponosna nase, da sploh nisem slišala njegovega odziva.

Rekel je nekaj takega, da ne bo šel ali pa želi iti sam, vendar sem odšla iz pisarne z občutkom, kot da sem pravkar preplezala Mount Everest."

Faye, 28 let

"Iskreno, prva poteza na aplikaciji za zmenke me ni motila, težje je v živo reči živijo in klepetati (čeprav nikoli ne bi šla do kakšnega fanta v lokalu - preveč sem sramežljiva). Ko sem se povezala s Stujem, sem napisala samo: "Zdravo Stu, kako si?" - in od tam se je nadaljevalo. "

Shirin, 33 let 

"Bila sem na vlaku s čednim fantom. Pravkar sem končala zvezo, tako da sem bila v posebnem duhu in se počutila pogumno. Upala sem, da bo izstopil na moji postaji, toda izstopil je dve postaji prej. Kot popolna zasledovalka sem mu sledila. Moje srce je noro bilo - spraševala sem se, kaj bom storila. Čakala sva na prehodu za pešce in mislila sem si, da je to popolna priložnost, da pristopim. Tako sem se dotaknila njegove rame, pogledal me je, jaz pa sem mu rekla: "To je zame popolnoma nenavadno, a ti lahko dam svojo telefonsko številko? Mislim, da si res ljubek. "

Izgledal je zelo osuplo. Sploh ni govoril angleško. Samo odšla sem. Od doma sem bila precej oddaljena, toda prehodila sem jih. Od takrat osebno nisem več pristopila k nikomur.

Manju, 25 let

"Bumble sem začela uporabljati isti dan, ko ga je začel uporabljati tudi Ashwin. Takoj sva se ujela. Profil sem si ustvarila, ker sem prebrala moderno romanco Aziza Ansarija, zaradi česar sem bila zelo skeptična do aplikacij za zmenke. Sama sem se morala prepričati, da ne delujejo. Samo poglejte, prvi dan sem spoznala svojo sorodno dušo - vedno, ko je ne iščemo, kajne? V prvi uri dopisovanja sva toliko izvedela drug o drugem.

Moj nasvet drugim ženskam: samo poskusite. Iskreno povedano, začela sem iz vseh napačnih razlogov in prvi dan spoznala svojo ljubezen. Smo v času, ko iščemo možnosti za povečanje moči žensk, in to je eden od teh majhnih - a ravno tako pomembnih - načinov. Zabavno je, če ga preizkusimo in malo flirtamo. Tudi fantje imajo radi dekleta, ki prevzamejo pobudo. "

Jana, 33 let

"Colin je bil v mojem razredu psihologije. Mislim, da je bilo v razredu 300 študentov, moje prijateljice in jaz pa smo ga poimenovale "vroči fant s psihologije". Neko noč sem v lokalu o njem pripovedovala svojemu prijatelju Davu. Ko sem pripovedovala zgodbo, je Colin stopil po stopnicah. Moj prijatelj je rekel: "Misliš na tega fanta?" Dave ga je poznal, zato naju je predstavil in tisto noč sva klepetala. Po naslednji uri psihologije sem čakala pred vrati, da bi ga pozdravila, Colin pa je samo rekel: "Uh ... te poznam?" Popolnoma me je pozabil. Bila sva prijatelja skoraj eno leto, preden sem naredila fizično potezo. Na zabavi sem se opogumila in rekla: "Rada bi te poljubila. Ne vem, če veš to, ampak popolnoma sem zaljubljena vate. "

Pojma ni imel in ne vem, ali bi se to kdaj zgodilo, če se ne bi ničesar naredila. Spoznala sem, da se to vsaj z njegove strani ne bi zgodilo. Pa sem pomislila: Kaj lahko izgubim? Če želite nekaj, pojdite za tem. Napišite svojo zgodbo."

Elizabeth, 25 let

"Nekoč sem nekoga povabila ven in strinjal se je, da greva na kavo, a je rekel, da trenutno resnično ne išče ničesar. Tako sva šla na najin zmenek in pri tem je ostalo. Nisem želela vlagati energije v nekoga, ki ga nisem zanimala, ampak tudi nisem kar sedela in čakala, da se kaj zgodi. Težko se je izogniti zavrnitvi, vendar želim nadaljevati s stvarmi, za katere menim, da bodo vredne truda in (strahu pred zavrnitvijo). Včasih je edino tako mogoče, da ugotovite, ali ste mu zares všeč. "

Luisa, 33 let

"Svojega partnerja sem spoznala na aplikaciji za zmenke. Ni se mi ravno dalo dopisovati tedne pred najinim zmenkom, zato sem se odločila, da bom izkoristila priložnost in ga takoj povabila na rojstnodnevno zabavo mojega prijatelja. Ostali sva še dolgo po tem, ko so vsi že odšli, sedela na barskih stolih in se pogovarjala. Preletel me je občutek, da ga želim poljubiti, zato sem, upajoč, se tudi on počuti enako, izkoristila trenutek te bežne priložnosti. Od takrat je minilo že skoraj dve leti in nikoli nisem obžalovala svoje odločitve."

Melodee, 25 let

"Zaradi dela veliko potujem, zato sem se, ko sem se preselila v Idaho, pridružila Bumbleju, da bi našla nekoga, s katerim se lahko družim. Toda to se je spremenilo, ko sem spoznala Lawsona.

Na prvi zmenek sva se odpravila na pohod. Nisem si mislila, da bom nekoga spoznala, ko nisem nosila ličil, lasje sem imela spete in oblečeno sem imela športno opremo, hkrati pa sem pomislila: No, v tem trenutku nimam česa izgubiti. Mislim, da je prva poteza povezana z zrelostjo. Ko ste samozavestni, seje lažje izpostaviti. To, da sem bila od družine in prijateljev tako oddaljena,  me je prisililo, da sem postala samozavestna. In ko se prisiliš stopiti iz svojega območja udobja, takrat lahko zrasteš kot oseba."

Aurora, 30 let

"Moški so prav tako dovzetni za laskanje kot ženske. Fotografirala sem svojega zaročenca Johna in po tem sem tiho zašepetala - ravno dovolj glasno, da je slišal - "Kako je čudovit" in se nasmehnila. Zdelo se mi je da sem prava plenilka. Nikoli nisem razumela, kako so se moji prijatelji pritoževali nad tem, da so samski - meni se je samskost vedno zdela zelo zabavna. To me je naučilo, da sem močna in da imam nadzor nad svojim ljubezenskim življenjem. Tam zunaj je na milijone moških. Izberite enega, nato pa ga pripravite do tega, da tudi on izbere vas."

Prirejeno po članku z Elle US

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Bandano bomo letos nosili kot Alexa Chung

Priporočamo tudi: Gigi Hadid in Zayn Malik pričakujeta prvega otroka! Vse, kar vemo o veseli novici

Najbolj brano