Magea je ideja, ki čisto zares pomaga omiliti bolečine (bravo, Enisa!)

V letošnjem projektu Štartaj Slovenija s svojo kremo Magea sodeluje tudi Enisa Brizani. Na uredništvu smo jo preizkusile in povemo preprosto – deluje!

Lifestyle, 13. 11. 2019
Magea je ideja, ki čisto zares pomaga omiliti bolečine (bravo, Enisa!) - Foto: Štartaj Slovenija

Pa najprej predstavimo kar Mageo

Magea je krema iz naravnih sestavin s 40 % magnezijevega klorida in štirimi različnimi eteričnimi olji: oljem poprove mete, evkaliptusa, zelenke in limonske trave. Ključna sestavina, magnezij, je eden od pomembnejših mineralov, ki vpliva na delovanje našega telesa. Sestavine kreme Magea omilijo težave z mišičnimi in menstrualnimi krči ter pomagajo pri nespečnosti, utrujenosti in izčrpanosti.

Preizkusila jo je tista od nas, ki že več let toži, da ne more spati zaradi krčev v stopalih, na splošno bolečih stopal in občutka utrujenih mišic v rokah in nogah. Vse te težave so jo toliko pestile, da se je ponoči premetavala, iskala pravi položaj, in tako večino noči spala zelo slabo. Seveda je to postal začarani krog, kajti nenaspanost je še poslabšala neprijetne občutke v nogah in tudi rokah. Ne spomni se, kdaj je nazadnje minila noč brez enega samega krča v stopalu.

»Potem pa mi je partner vsak večer pred spanjem masiral noge z Mageo. Začel je pri stopalih in nadaljeval po mečih. Po nekaj dnevih oziroma nočeh so se moje težave precej omilile. V stopalih ni bilo več tistega zoprnega občutka utrujenosti. Pri meni gre verjetno za sindrom nemirnih nog; no, za karkoli že gre, Magea mi pomaga. Krčev je občutno manj oziroma jih zdaj že skoraj nimam več, najbolj pa sem hvaležna za olajšanje v stopalih, ki zdaj niso več tako 'živčna' oziroma nemirna. Aha, pa še 'stranski učinek' Magee: menstrualni krči ta mesec niti približno niso imeli take moči, kot jo imajo po navadi.«

Magea ohranja ustrezno raven magnezija v telesu, ki se v obliki sulfata hitro vpije in v kombinaciji z mentolom sprošča mišične krče in napetost. Krema vsebuje tudi štiri različna eterična olja, ki se dopolnjujejo po aromaterapevtskem učinku in vonju. Eterično olje zelenke pomaga povečati lokalno prekrvavljenost in odpravljati vnetna stanja, eterično olje evkaliptusa sprošča utrujene mišice, eterično olje limonske trave pa usahlim mišicam vrača tonus. Eterično olje poprove mete vsebuje aktivno učinkovino, ki v kombinaciji z mentolom deluje protibolečinsko, blaži krče in ustvarja prijeten hladilen občutek na površini kože. Kremi so dodani še kokosovo maslo ekološke pridelave, glicerin in čebelji vosek, Magea pa ne vsebuje umetnih parfumov, arom in barvil ter konzervansov. 

In spoznajmo še njeno ustvarjalko Eniso

Enisa je po poklicu magistrica medijske produkcije, dela na Radiu Slovenija. Naravoslovje, predvsem kemija, pa je bilo nekaj, kar jo je zanimalo tako v osnovni šoli kot na gimnaziji. Študij kemijske tehnologije je v prvem letniku opustila, ker je zanosila, življenje pa jo je potem odpeljalo v družboslovje. Toda zdaj Enisa ponovno odkriva to svojo drugo plat in uživa v mešanju krem. 

Enisa, kaj vas je navdihnilo za Mageo? 
Navdih sem prvič začutila, ko sem gledala oddaje Štartaj, Slovenija! Z zanimanjem sem spremljala zgodbe ljudi, ki so zaradi takšnih ali drugačnih razlogov začeli ustvarjati lastne izdelke. Uporabnost in prednost magnezija sem sicer spoznala že pred leti, ko je sin zaradi napornih treningov doživljal bolečine in krče v mišicah. V želji, da bi mu pomagala, sem pri raziskovanju spoznala, da je magnezij tisti, ki bi težave lahko omilil. Takrat sva oba eksperimentirala z dermalnim nanosom magnezija, in ker se je izkazalo, da je učinkovit, sem ga kmalu začela izdelovati tudi sama. Z idejo, da bi izdelek z magnezijem morda bolj dodelala, pa sem se resneje začela ukvarjati lani.

Ste se – preden ste se lotili izvedbe ideje – pozanimali, ali na trgu morda že obstaja kaj podobnega? 
Vedela sem, da je na trgu kar nekaj izdelkov z magnezijem v obliki olja. Moja prvotna ideja je šla v drugo smer, pozneje pa sem se odločila za magnezij v kremi. Vedela sem, da ljudje tovrstnega nanosa magnezija ne poznajo. Večina športnikov, ki jih poznam, je imela v času aktivne kariere težave s krči (sploh pri nogometu). Ob neki priložnosti sem prednosti dermalnega nanosa magnezija omenila nogometašu, ki tovrsten način danes sicer že pozna, a pravi, da bi mu v preteklosti prišel še kako prav. 

Katera faza od ideje do postavitve na trg se vam je zdela najbolj zahtevna?Na srečo sem taka, da ko se za nekaj odločim, naredim vse, da to tudi dosežem. Zagotovo pa ne bi zmogla brez pomoči, ki sem jo dobila v projektu, in brez nasvetov podjetnikov iz preteklih sezon, predvsem Anje, ki je lani predstavljala Kolagen Shot. Ko sem se prijavila v projekt Štartaj Slovenija namreč nisem imela ne embalaže, ne imena, ne dizajna, ne dobavitelja oziroma zagotovljene proizvodnje, še podjetja ne, ničesar. Samo recept. V štirih mesecih, od maja do septembra, nam je vsem skupaj uspelo nemogoče, in na to sem zelo ponosna. S kreativno agencijo Formitas nam je na začetku v samo 14 dneh uspelo doreči vse, kar je bilo potrebno. Odpreti je bilo treba podjetje, vložiti prijavo na urad za kemikalije, vložiti zahtevo za registracijo blagovne znamke, doreči končni recept, da smo lahko začeli testirati izdelek ... Ne vem, kako sem zmogla te izzive, pravzaprav sploh ni bilo težko. Pravijo, da je vsake toliko časa dobro začeti nekaj novega, da ni v življenju preveč dolgčas.

Kako doživljate uvrstitev svojega produkta med Sparovo osmerico v Štartaj Slovenija?
Da sem del projekta, je velik dosežek, in na to, da sem bila izbrana med osem tistih, ki so dobili priložnost, sem zelo ponosna. Kot sem že omenila, vsega tega ne bi dosegla brez njihove pomoči. V štirih mesecih smo z agencijo Formitas opravili delo enega leta − razvili izdelek, dorekli dizajn in celostno grafično podobo Magee. Veliko pomeni tudi to, da ima tvoj izdelek, vsaj v času trajanja projekta, zagotovljen prostor na polici trgovca, kot je Spar, enako velja za medijsko podporo hiše POP TV. Brez vseh njih bi izdelek verjetno še vedno uporabljali le jaz, moji prijatelji in družina.

Več o Magei in Enisi lahko izveste na www.magea.si, FB Magea in IG Magea.

Mageo najdete na policah vseh 12 trgovin Interspar v Sloveniji.

Najbolj brano