Sarah Jessica Parker - Le kako ji to uspe?

7. 12. 2011
Sarah Jessice Parker

Kritiki nad novim filmom Sarah Jessice Parker niso preveč navdušeni. Vsi po vrsti pišejo, da je Le kako ji to uspe le še ena tipična romantična komedija s tipičnim koncem. A vseeno poglejmo, kaj Parkerjevi v resnici uspe v filmu.

Uspešna finančna poslovodkinja Kate poskuša uskladiti naporno kariero z nič manj obremenjujočim družinskim življenjem, saj ne želi zamuditi odraščanja otrok.

Nova priložnost napredovanja dodatno obremeni njen urnik, za še več poslovnih in čustvenih skušnjav pa poskrbi novi šarmantni poslovni partner Jack.

Razpeta med zvestobo do ljubečega moža in otrok in na drugi strani z željo po osebnem uspehu, poskuša Kate najti pravo pot v labirintu sodobnega življenja.

Zgodba

Romantična komedija Le kako ji to uspe, posneta po istoimenski knjižni predlogi pisateljice Allison Pearson, je zgodba o Kate Reddy, uspešni poslovni ženski, soprogi in materi dveh otrok, ki se kljub velikemu pomanjkanju časa izjemno spretno spopada z vsakodnevnimi obveznostmi in opravili. Toda koliko časa še?

item življenja bo treba prej ali slej upočasniti, kar pa lahko stori le sama. Vse svoje dejavnosti usklajuje z neskončnimi miselnimi seznami, a tudi ti ji ne pridejo prav, ko se na obzorju pojavi odlična poslovna priložnost in sodelovanje s šarmantnim Jackom (Pierce Brosnan), kar pomeni še več tekanja v petkah in razočaranih otroških oči. Večina kritikov režiserju zameri, da je Pierce Brosnan premalo izkoriščen, saj kljub vsemu njegov šarm zelo deluje. V filmu je odlična Christina Hendricks, ki igra najboljšo prijateljico preobremenjene glavne junakinje.

Zgodba, ki jo je Pearsonova napisala na podlagi lastnih izkušenj, je pravzaprav zgodba marsikatere ženske. Takoj po izidu leta 2002 je roman požel izjemno navdušenje tako bralcev kot kritikov. Triindvajset tednov se je v Ameriki obdržal na vrhu lestvice najbolje prodajanih knjig, do danes pa se je po svetu prodal v skoraj štirimilijonski nakladi. Oprah Winfrey ga je označila kot nacionalno himno zaposlenih žensk.

Zanimivosti

-  Film je posnet po istoimenski knjižni predlogi pisateljice Allison Pearson.
- Takoj po izidu leta 2002 so tako bralci kot kritiki roman sprejeli z izjemnim navdušenjem. Triindvajset tednov se je v Ameriki obdržal na vrhu lestvice najbolje prodajanih knjig, do danes pa se je po svetu prodal v skoraj štirimilijonski nakladi. Oprah Winfrey ga je označila za nacionalno himno zaposlenih žensk.

(Lea)