Na Evrovizijo na Švedsko gre Hannah!

2. 2. 2013
Na Evrovizijo na Švedsko gre Hannah! (foto: Klemen Razinger)
Klemen Razinger

Na RTV Slovenija so odločili, da bo Slovenijo na izboru za Pesem Evrovizije v švedskem Malmöju zastopala Hannah.

Skladba, s katero bo Hannah nastopila na evrovizijskem odru, bo premierno predstavljena v četrtek, 14. februarja ob 12.00.

Hannah Mancini, pevka in avtorica glasbe, že nekaj let ni neznanka na slovenskih glasbenih odrih in televizijskih zaslonih. Nastopala je že odrih svetovno znanih prizorišč, kot so Radio City Music Hall, Universal Amphitheatre in The Tonight Show with Jay Leno. Sodelovala je pri več Disneyjevih filmih, z vrhunskimi avtorji glasbe in producenti, kot sta Todd Chapman in z grammyjem nagrajeni Larry Klein, pa z ameriško zasedbo Haute Chile, ki je bila tudi predskupina Sheryl Crow in Seala.

Trenutno se Hannah posveča ustvarjanju glasbe v Evropi in Sloveniji, kamor se je iz rodne ZDA preselila pred šestimi leti. V tem času je sodelovala na desetih mednarodnih izdajah različnih albumov in kompilacij, tudi z didžejem Umekom, didžejem in producentom Saretom Havličkom in z rusko elektronsko skupino D-Pulse.

Že več let je tudi pevka zasedbe Xequtifz, s katero je posnela tri radijske uspešnice v slovenski in angleški različici. Leta 2011 je sodelovala na Emi s skladbo Ti si tisti. Čeprav ni zmagala, je bila skladba velika radijska uspešnica v Sloveniji. Trenutno sodeluje tudi pri prihajajočih mednarodnih izdajah (Mike Vale – Don't Give a Damn; Beltek – Connect Us).

Foto: Klemen Razinger

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc