Kristina Vidic: "Delam z največjimi imeni v svetu mode in estrade."

Samouka umetnica ličenja živi v Londonu in dela kot vizažistka za najvplivnejše prestižne modne znamke, kot so Chanel, Valentino, Max Mara, Christian Dior, Louis Vuitton.

Lifestyle, 21. 7. 2016
Kristina Vidic: "Delam z največjimi imeni v svetu mode in estrade." - Foto: Fiona Garden

Liči znane osebnosti, modele Elle Macpherson, Evo Herzigovo, Karolino Kurkovo, Anjo Rubik, Caro Delevingne in Georgio Jagger, ter sodeluje z vrhunskimi fotografi iz sveta mode. Poleg tega je mednarodna predavateljica ličenja na kolidžu Central St. Martins College v Londonu, enem od svetovno najbolj priznanih kolidžev, s katerega prihajajo nekateri najboljši oblikovalci našega časa. Svoje znanje in izkušnje je pretvorila v čopiče R. E. D KV, ki jih je oblikovala sama, in tako ustvarila lastno znamko čopičev.

Na katere dosedanje dosežke ste najbolj ponosni?
Delam z največjimi imeni v svetu mode in estrade, z njimi potujem po svetu in delam to, kar me veseli! Lani smo bil s Chanelom v Južni Koreji, nato v Keniji na fotografiranju za oglasno kampanjo Valentino, kjer smo teden dni na safariju snemali v družbi Masajev. Za prvomajske počitnice sem odpotovala na Kubo, tokrat spet s Chanelom, ki je v okviru svojih predsezonskih revij tam organiziral prvi modni šov. Sledil je filmski festival v Cannesu.

Sodelovali ste že z velikimi imeni v svetu mode. Kako je delati z modnimi oblikovalci svetovnega slovesa?
Vsak projekt je po svoje zanimiv, vendar se najbolj veselim, kadar je izziv velik in kreativen. Ko na primer delamo revijo Vivienne Westwood, je ličenje vedno izziv. Vsak model je pogosto naličen drugače, kar pomeni, da mora vsak vizažist dodati svojo kreativno misel v okviru tematike. Priprava na šov se vedno začne z ne prav veliko ličili, bolj ko se bliža čas začetka, bolj adrenalinsko postaja vse skupaj, in takrat po navadi dodajamo vse več ličil. V zaodrju vlada pravi kreativni kaos.

Kakšna je vaša dnevna lepotna rutina in katere lepotne izdelke nosite v torbici z ličili?
Zjutraj zvesto uporabljam piling Daily Exfoliator znamke Dermalogica. To je tudi prva stvar, ki jo spakiram v kovček, ko potujem. Trenutno uporabljam tonirno kremo Laura Mercier, ki je ena od mojih najljubših. V torbici se vedno najdejo tudi svinčnik za oči Coffee in maskara Zoom Lash, oboje Mac cosmetic, ter Chanelov svinčnik za obrvi. Ličil ne uporabljam veliko, rada imam svež videz, ki ga lahko dosežem tudi samo z nanosom bronzerja Les Beiges, Chanel.

Ralph & Russo

Katere so najpogostejše napake žensk pri ličenju? 
1
Napačna izbira barve podlage oziroma pudra! Vedno ko izbirate nov puder, preizkusite odtenek na čeljustni liniji. Tako boste videli, ali se odtenek sklada z barvo obraza in vratu. Za bolj zagorel videz na obraz raje nanesite bronzer, kot da izberete pretemen odtenek pudra.
Premočne in v eni sami črti narisane obrvi. Tudi poudarjene obrvi morajo biti še vedno obrvi. Ko ličimo obrvi, rišemo oziroma posnemamo vsako obrvno dlačico. Tako nadziramo nanos. Ob nosnem korenu naj bodo bolj rahlo naličene, na sredini in proti koncu pa so lahko močnejše.
3 Uporabljanje ličil in kozmetike po roku uporabe.

Trije najpomembnejši lepotni izdelki, ki bi jih morala imeti vsaka ženska, so ...
Primerna vlažilna krema, po možnosti z zaščitnim faktorjem, korektor in maskara.

Kako z ličili ustvariti dober naravni videz, da je koža videti sveža in sijoča?
Priprava kože je najpomembnejši del ličenja. Najprej jo očistimo, nato dobro navlažimo z ustrezno vlažilno kremo, včasih tudi s kakšnim suhim oljem. Če je treba, naredimo še piling, jo zmasiramo, da pospešimo cirkulacijo, rdečico pa nekajkrat poškropimo z vodnim sprejem, kot je Evian. Obarvane kreme in CC-kreme so zelo primerne za naraven in sijoč videz; lahko pa v puder dodate navadno kremo ali kremo za osvetljevanje in ga nanesete kot rahlo podlago. Za lica uporabljajte kremasta rdečila, na vrh ličnic dodajte še kremni osvetljevalec (meni najljubši je Shade & Illuminate, Tom Ford). Na ustnice s tapkanjem s prstom narahlo nanesite naraven odtenek šminke, da bodo videti polnejše.

Pripravila Manca Pogačar

Preberite še: Gruša Zorn: "Ljubezen do dobre hrane sem odkrila že v mladosti." in Intervju: Blanka Slak Rupnik - mnogo žensk je navdušila nad nošenjem turbana

Najbolj brano