Kako shujšati glede na svoje nebesno znamenje: Bik se težko upre bogati hrani, škorpijon stavi na skrajnosti, več znamenj pa se rado čustveno prehranjuje

Če si želite, da bi se z neba spustila dobra vila in vam predala skrivnosti hujšanja, je ta recept za vaše znamenje naslednja najboljša rešitev. Razkrivamo idealno dieto glede na vaše astrološko znamenje.

Lifestyle, 26. 5. 2023
Kako shujšati glede na svoje nebesno znamenje: Bik se težko upre bogati hrani, škorpijon stavi na skrajnosti, več znamenj pa se rado čustveno prehranjuje - Foto: Profimedia

Se trudite shujšati, vendar prav vsi načrti spolzijo po vodi? Ker se zdi, da je vsak drugi teden v trendu nov načrt prehrane, je lahko težko prepoznati ne le strategije, ki delujejo, temveč tudi strategije, ki bodo delovale za vas. Najboljši način za začetek poti do izgube telesne teže in bolj zdravega načina življenja je, da razmislite o svoji osebnosti. Tu pride na vrsto vaše znamenje. Pomaga vam lahko ugotoviti, kaj vas bo spodbudilo k gibanju in vam pomagalo ohraniti motivacijo.
Ko želite shujšati, se je najtežje spopasti s svojimi malimi napakami. Ne glede na to, ali radi prigrizujete ali ste alergični na šport, ni vedno lahko spremeniti svojih slabih navad! Kljub temu lahko glede na svoje astrološko znamenje zlahka najdemo pravo dieto za nas!

Ne spreglejte:

Oven

Za ovne je najboljši način, da začnejo in nadaljujejo z vadbo ali dieto, tako da izkoristijo svojo tekmovalnost. Najtežje pri hujšanju je za ovne to, da radi začenjajo projekte, vendar jim težko sledijo do konca. Tekmovalnost je način, kako motivirati ovna, ko bi sicer začel popuščati. Motivirani so, da preizkušajo nove stvari in da so prvi, ki nekaj uporabljajo. Radi dobijo najnovejši izdelek na trgu, ki jim pomaga pri vadbi ali prehrani. Njihove kuhinje so polne mešalnikov, kuhinjskih robotov ali drugih pripomočkov. Na žalost te stvari uporabijo enkrat ali dvakrat, nato pa jim postane dolgčas ali postanejo leni.

Najbolj pogosta težava ovnov je njihova sposobnost, da pojejo vse, kar najdejo! Zato jedo prehitro in se nikoli ne počutijo zares siti. Če želite shujšati, si morate za vsak obrok (tudi prigrizek) vzeti čas in jesti za mizo vsaj 30 minut.

Bik

Bik je lahko zelo hedonističen, kar otežuje redno vadbo in upoštevanje dietnih načrtov. Lahko so počasni, metodični in se držijo svojih poti. Radi imajo tudi sladkarije in bogato hrano. Vse, kar je okusno ali razkošno, bo privlačilo bika, tako da če bosta vadba ali dieta videti glamurozno, bo to za bika veliko lažje. Če se dobro počutijo ob tem, kar imajo na sebi, in se jim zdi vredno porabiti denar za ekskluzivno članarino, jih to lahko spodbudi, da vstanejo in gredo v telovadnico. Zato bi bila telovadnica z dodatnimi vsebinami, kot so bazen, savna ali dostop do maserjev, kot nalašč za Bika.

Dvojčki

Dvojčkom je težko ostati predan vadbeni rutini. Najboljša aktivnost, s katero se lahko ukvarjajo dvojčki, je tek. Tek ali hitra hoja sta odlična za dvojčke. Radi so v gibanju. Koristilo jim bo tudi, če se bodo med vadbo lahko pogovarjali ali komunicirali z drugo osebo. Poiskati si morajo prijatelja, s katerim bodo hodili ali tekli.

Rak 

Rak je po naravi hišni mojster, zato je zanje najboljši začetek preobrazba kuhinje. Radi kuhajo in s hrano negujejo druge. Prav tako radi uživajo hrano za tolažbo, da bi prikrili svoja prava čustva. Motivirani bi bili za hujšanje, če bi dieta in prehrana postala družinska zadeva, kjer bi vsi sodelovali pri sprejemanju in ohranjanju zdravih navad. Raki bodo pri dieti našli zabavo z raziskovanjem novih receptov ali učenjem, kako pripraviti svoje najljubše jedi na bolj zdrav način. Ne gre za to, da bi jim hrano odvzeli, temveč za to, da poskrbijo, da je hrana, ki je zlahka dostopna, dobra zanje. Če imajo ob sebi družino, ki jih podpira, ni dvoma, da bodo izboljšali svoje zdravje in telesno pripravljenost. 

Lev

Lev se rad druži in je rad v središču pozornosti. Najboljši način, da lev izgubi odvečno telesno težo, je, da se začne ukvarjati s kakšnim ekipnim športom, na primer z nogometom ali košarko. Z ekipnimi športi lahko levi izžgejo vso svojo nakopičeno energijo. Poleg tega so odlična kombinacija skupinske vadbe in priložnosti, da postanejo izstopajoči igralci. Levi bodo v svoji slavi, če jim bo uspelo doseči zmagovite igre. Pogovorite se s prijatelji, da bi začeli igrati pikado, ali pa se pridružite skupini, ki bi z veseljem sprejela dodatnega igralca.

Devica

Lastnost, zaradi katere so device uspešne, je hkrati tudi lastnost, zaradi katere so lahko neuspešne: perfekcionizem. Device lahko zlahka obupajo, če takoj ne dosežejo želenih rezultatov, vendar jih lahko ta zapoznela zadovoljitev tudi še bolj spodbudi. Večina devic ne potrebuje veliko pomoči ali motivacije, da bi ostale pri zdravi prehrani in vadbi. Zdravje jim je prirojeno, zato so po naravi samomotivirane. Najboljši način, da device dosežejo želene rezultate pri hujšanju, je, da se držijo tistega, kar imajo najraje, torej stabilnosti. Device obožujejo rutino.

Tehtnica 

Tehtnice ne bodo imele koristi od ekstremov. Radikalni novi dietni načrti ali trendi v vadbi jih bodo odvrnili. Tehtnice si namreč želijo stvari, ki jim bodo omogočile, da v življenju ohranijo občutek ravnovesja in uravnoteženosti. Zato ne bodo šle na kakšno veliko pot. Želijo vedeti, da se vse, kar počnejo, zlahka vključi v njihovo običajno vsakodnevno rutino. Tehtnice morajo imeti občutek, da njihova prizadevanja za hujšanje ne predstavljajo dodatne stresne točke v njihovem življenju. Tudi zato je najboljši način za ohranjanje motivacije tehtnice ta, da sodeluje z nekom drugim. Všeč jim je, če se lahko pogovarjajo z enako mislečimi ljudmi in skupaj delijo to izkušnjo.

Škorpijon

Ko gre za hujšanje, je škorpijon popolno nasprotje tehtnice. Če so tehtnica znamenje zodiaka, ki ne mara skrajnosti, je škorpijon znamenje, ki se mora lotiti skrajnosti. Zanje je vse ali nič. Želijo se ukvarjati z nečim, kot je kickboxing, ali z nečim, kjer lahko uporabijo svoj borbeni duh; z nečim, kar je res dramatično. Škorpijoni ne bodo iskali le zahtevne vadbe, temveč bodo morda želeli popolnoma spremeniti svoj način življenja. To znamenje ne bo imelo težav z vztrajanjem pri svojih ciljih. Pravzaprav jih bo rutina hujšanja najverjetneje za vedno spremenila.

Strelec

Vadba za strelca ne bo uspešna, če se bo počutil, kot da je to dolžnost. Najboljši način za hujšanje za strelca je, da se trud preobleče v nekaj zabavnega. Strelci si želijo nekaj, kar je pustolovsko. Radi tvegajo, zato verjetno želijo poskusiti nekaj novega in drugačnega. Pohodništvo, plezanje po stenah, jahanje - stvari, ki jim bodo med vadbo dale občutek pustolovščine. Prav tako potrebujejo veliko raznolikosti v svoji vadbeni rutini, saj se zlahka dolgočasijo. Če strelci resnično uživajo v telesni dejavnosti, ki jo izvajajo, ne bodo imeli razloga, da bi želeli prekiniti svoj program hujšanja.

Kozorog 

Kozorogi so zelo strogi in zelo urejeni, zato verjetno tudi ne bodo imeli prevelikih težav z vztrajanjem pri svoji rutini. Kozorogi si bodo vzeli čas, da bodo razporedili in načrtovali svoja vsakodnevna prizadevanja za hujšanje. Želijo si odgovornega pristopa. Jedli bodo na primer več ekološke hrane in se odpovedali sladkarijam, ker vse jemljejo zelo resno. Prav oni bi bili tisti, ki bi jim bilo zelo všeč, če bi v službi imeli telovadnico. Če ste kozorog in nimate telovadnice na delovnem mestu ali v njegovi bližini, bo za vas najbolje, če si privoščite tek zgodaj zjutraj pred službo. Kozorogi ljubijo svoje delo in so nanj ponosni, zato bo vse, kar je povezano s tem vidikom njihovega življenja, zelo pomembno. 

Vodnar 

Vodnarji ne poznajo le najnovejših trendov vadbe in prehrane, ampak tudi tiste, ki še niso prišli v javnost. Vodnarji imajo najraje, ko se sami odločijo za samostojno pot. Njihov individualizem se mora odražati v prizadevanjih za hujšanje, da bodo ostali predani. Ne bodo delali nečesa, kar počnejo vsi drugi. Želijo narediti nekaj, kar je zelo avantgardno, drugačno in edinstveno. Želijo vedeti, da je lahko družbeno usmerjeno, in želijo biti intelektualno stimulirani. Kombinacija umetniške oblike z gibanjem bi bila odličen način, kako vodnarja pripraviti do tega, da izgubi nekaj kilogramov.

Ribi

Telesna vadba je za ribe smiselna le, če je tudi duševno spodbudna. To znamenje bolj skrbi za zdravje uma in duha kot telesa. Za ribe so dobre meditacije ob hoji. Ribe želijo biti v naravi, saj jih to navdihuje za gibanje. Ribe se pogosto odločijo tudi za jogo ali vročo jogo, ki sta odlična načina za ohranjanje telesa in duše v dobri kondiciji in zdravju. Ker so ribe vodno znamenje, je odlična vadba tudi plavanje. 

Ne glede na vaše znamenje pa velja, da se ne poslužujete diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale vašemu zdravju. Preden se lotite hujšanja in v svojo prehrano uvedete dieto, se posvetujte z zdravnikom in drugimi strokovnjaki, ki vam lahko pomagajo sestaviti uravnotežen program prehrane in gibanja. 

Povzeto po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Mnenje modnih poznavalcev: Teh 3 barv pajkic ne bi smeli nikoli nositi

Priporočamo tudi: Napaka, ki jo delajo mnogi: Ne zvečer, za največje rezultate bi morali telovati v tem delu dneva

Morda vas bo zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

Najbolj brano