Kako bo prejemanje paketov spletnega nakupovanja zdaj za nas še bolj enostavno

Spletno nakupovanje je zdaj že del naše vsakdanje rutine, zato se razveselimo vsakega koraka v še bolj brezskrbno in enostavno kupčkanje paketkov, ki nam ob dostavi vedno znova polepšajo dan. Zato smo se nadvse razveselili novice Pošte Slovenije, da bodo odslej tako pismonoše, ki dostavljajo paketne pošiljke, kot tudi poštna okenca poslovalnic, opremljeni z dodatnimi POS-terminali za brezgotovinska plačila po povzetju, upravljanje s pošiljkami pa dobiva zelo pregledno spletno točko, da bomo vedno vedeli, kdaj prihaja naš težko pričakovani paket. 

Promocijsko sporočilo, 14. 7. 2022
Kako bo prejemanje paketov spletnega nakupovanja zdaj za nas še bolj enostavno - Foto: Pošta Slovenije

Dodatni POS-terminali za brezskrbna plačila po povzetju

Ste vedeli, da pri spletnem nakupovanju Slovenci v primerjavi z drugimi evropskimi uporabniki nadpovprečno pogosto izberemo opcijo plačilo po povzetju? Več kot 40 % kupcev plača izdelke, naročene pri slovenskih spletnih trgovcih, ob prejemu pošiljke. 

Zato dobra novica! Uporabnikom storitev Pošte Slovenije odslej ne bo treba več poskrbeti za dvig gotovine pred prejemom paketa v primeru plačila po povzetju. S POS-terminali bodo v kratkem opremljeni pismonoše, ki dostavljajo paketne pošiljke, in poštna okenca poslovalnic (razen pogodbenih pošt) po Sloveniji, kasneje pa tudi pogodbene pošte. Tako bodo kupci izdelke, naročene v spletni trgovini, plačali s kartico brez provizije, torej enako, kot če bi blago kupovali v fizični trgovini.

Ena točka na spletu, kmalu pa tudi aplikacija

Pošta Slovenije ob tem v kratkem uvaja tudi enotno vstopno točko na spletu. Vse informacije in podrobnosti o pošiljkah bodo odslej shranjene na uporabnikovem profilu. S klikom bo tako omogočeno celovito upravljanje s pošiljkami, med drugim urejanje naslovnikovega naročila. Pošta Slovenije na ta način izboljšuje uporabniško izkušnjo, saj je upravljanje preglednejše in enostavnejše.

Moja.posta.si bo na klik dosegljiva tudi neregistriranim uporabnikom.

Uvedbi portala moja.posta.si bo sledila mobilna aplikacija in dodatne možnosti, kot so nastavitev priljubljenega mesta prevzema (PS Paketomat, paketnik, dogovorjeno mesto ipd.), pooblastilo drugim uporabnikom za prevzem pošte (stalno ali enkratno) in digitalno obvestilo o prispeli pošiljki. Uporabnik tako ne bo več prejel tiskanega sporočila o prispeli pošiljki v nabiralnik, ampak bo to s SMS-om opravila aplikacija.

Najbolj brano