FOTO: Najboljše destinacije navdiha in njihova umetnost

Ko obiščete velemesto, je vaš cilj verjetno doživeti tudi kakšen umetniški moment. Nekateri iščete muzej narodne umetnosti, druge privlači moderna umetnost, ki jo najdete ne le v muzejih, temveč tudi na ulici in v manjših galerijah, kajti umetniki modernega časa svoja dela pogosto ponujajo na ogled na manjših in manj znanih mestih. Predstavljamo vam štiri mesta, ki izstopajo po ustvarjalni in umetniški podobi.

Slika 1/12

Singapur, Singapur

Čeprav je to azijsko mesto vedno slovelo kot pomembno umetniško središče na vzhodni strani sveta, je njegov razvoj v modernem času presegel vse razsežnosti človeške domišljije in pričakovanj.

Nova narodna galerija, ki je odprla vrata novembra 2015 v nekdanjem vrhovnem sodišču in mestni hiši, to potrjuje, na razvoj mesta pa sta nedvomno vplivali tudi obsežnost digitalne komunikacije in vrsta spontanih mestnih pobud, odražajočih se v umetnosti, ki se na široko predstavlja v posameznih mestnih četrtih: Bras Basah in Bugis. Leta 2012 so odprli tudi platformo za sodobno umetnost Gillman Barracks, ki je namenjena razpravam, razstavljanju in drugim dogodkom.

Prenovljene kolonialne barake zdaj gostijo galerijske prostore in prostore, namenjene kreativni industriji, leta 2013 pa se ji je pridružil še center za sodobno umetnost Singapur.

Na fotografiji: National Gallery Singapore.

National gallery Singapore, Profimedia, Wbogota hotel in promocijsko gradivo

Najbolj brano