Zoe Saldana – čustvena in bojevita

Ena glavnih igralk v filmu Avatar (2009) zase pravi, da njen modni slog ter njena močna osebnost, nista ravno tipični ženski lastnosti.

"Imam zelo močan značaj in sem rada izzvana. Moška oblačila mi dajejo posebno moč, zato jih pogosto nosim. Včasih se mi celo zdi, da se morala roditi kot moški! Nosim veliko črnih in močnih barv."

Zoe Saldana – čustvena in bojevita - Foto: www.startrekmovie.com

Kljub temu, da se igralka v moški družbi počuti zelo domače, je 31-letna ‘startrekinja’ pozvala v filmsko industrijo še več žensk.

"Uživala sem v delu z Stevenom Spielbergom in Jamesom Cameronom, ki ostajata zvesta sama sebi in pripovedujeta zgodbe, ki jih ljudje želijo videti in slišati. Moje delo je izpopolnjujoče, v njem uživam in vedno se rada učim novih stvari. Želela pa bi si delati z več ženskami. Mislim, da jih v industriji zares ni dovolj! "

V preteklosti je odobravajoče omenjala Angelino Jolie, Salmo Hayek in Halle Berry, ki so odprle nove možnosti za nežnejši spol.

"Pred njimi si bile ženske le ene in iste kopije mam in žena. Nikdar niso bile junakinje, ki bi lahko rešile svet … Te tri ženske pa so ustvarile širšo paleto vlog, ki so ženskam zdaj na voljo."

Najbolj brano