Znano je, kdaj se bo Kate Middleton vrnila na delo: Kensingtonska palača razjasnila trenutno največji dvom o valižanski princesi

22. 5. 2024
Znano je, kdaj se bo Kate Middleton vrnila na delo: Kensingtonska palača razjasnila trenutno največji dvom o valižanski princesi (foto: Profimedia)
Profimedia

Čeprav ni v javnosti in je predana svojemu zdravljenju, je valižanska princesa v zadnjih dneh sodelovala pri dveh projektih.

O zdravstvenem stanju valižanske princese Kate Middleton, še vedno ni znanega veliko, zato še vedno ni znano, kakšno vrsto raka ima, te dni pa se je pojavilo upanje, da jo bomo lahko kmalu spet videli.

Žena britanskega princa Williama je bila nazadnje na javnem dogodku konec decembra, nato pa je bila januarja operirana, čemur so sledili tedni ugibanj in teorij zarote o tem, kje je in kaj se ji dogaja v življenju.

Nato je 22. marca princesa delila videoposnetek, v katerem je pojasnila, da je zbolela za rakom in da ji zdravniki priporočajo preventivno kemoterapijo, zato ni znano, kdaj se bo spet pojavila v javnosti.

V preteklih dneh pa sta luč sveta ugledala dva projekta, pri katerih je sodelovala Kate Middleton, oboževalci britanske kraljeve družine pa so upali, da to pomeni, da je dobro in se vrača v javnost. Nič od tega, uradno sporočajo njeni medijski predstavniki.

"Princesa naj se ne bi vrnila na delo, dokler njena medicinska ekipa tega ne odobri," so včeraj, 21. maja, za BBC na kratko sporočili iz Kensingtonske palače.

Princ William je nedavno med obiskom otočja Scilly radovednim državljanom povedal, da Kateino okrevanje "dobro napreduje".

Vendar o njenem stanju ni znanega nič več.

Pred dnevi je bil objavljen video ob tednu duševnega zdravja, projektu, ki se je začel, še preden je Kate Middleton zbolela za rakom, ta teden pa je bilo objavljeno poročilo Royal Foundation's Early Childhood Center, pri katerem je sodelovala tudi ona in naj bi bila njegova "gonilna sila". 

Kate in njeni otroci, desetletni princ George, devetletna princesa Charlotte in šestletni princ Louis, se od marca, ko je javno objavila diagnozo raka, izogibajo javnosti. Takrat je 42-letnica povedala, da je v začetni fazi preventivne kemoterapije, ki jo je začela na priporočilo zdravnikov, ko so preiskave, opravljene po januarski operaciji trebuha, pokazale, da je bil prisoten rak. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Poteza, s katero naj bi Williamova domnevna ljubica prevzela mesto Kate Middleton: V Veliki Britaniji se spet govori o Rose Hanbury

Priporočamo tudi: Prvo sporočilo Kate Middleton po diagnozi raka: Preden se je njeno stanje poslabšalo, je začela pomemben projekt

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik