Ves svet je čakal na to novico: Oglasili so se zdravniki kralja Charlesa in sporočili najnovejše informacije o njegovem stanju

7. 2. 2024
Ves svet je čakal na to novico: Oglasili so se zdravniki kralja Charlesa in sporočili najnovejše informacije o njegovem stanju (foto: Profimedia)
Profimedia

Strokovna skupina zdravnikov je objavila stanje kralja Charlesa, potem ko so odkrili, da boleha za rakom.

S hitrostjo bliska se je novica, da je kralj Charles zbolel za rakom, razširila po svetu. Kot poroča tuji tisk, so hudo bolezen odkrili med enim od pregledov, opravljenih med "benignim zdravljenjem stanja prostate".

Britanski mediji so o tej novici prvič poročali pred dnevi, sam kralj pa je za svojo diagnozo izvedel v začetku prejšnjega tedna.

Kljub temu je nato vztrajal, da je šel v nedeljo v cerkev v Norfolku in pozdravil vernike, ki so bili tam, po odhodu iz bolnišnice pa se je odločil, da bo nadaljeval svoje vladno delo.

Zdravniki še niso navedli, za katero obliko raka gre, so pa zato predstavili najnovejše informacije o stanju kralja Charlesa in napovedi o njegovem okrevanju.

"Charles in njegovi zdravniki so zelo, zelo pozitivni," so mediji razkrili iz dobro obveščenih virov.

Navajajo tudi, da je "kralj hvaležen, da so mu raka odkrili zelo zgodaj" in da je "prognoza za njegovo okrevanje dobra", poroča Daily Mail.

Natančneje, v ponedeljek so poročali, da je kralj po šokantni novici, da ima raka, "izjemno pozitiven".

Tudi družina in prijatelji britanske kraljeve družine naj bi bili navdušeni nad njegovo odločenostjo, da nadaljuje "delo kot običajno".

V zadnjih mesecih se je Charles ob nedeljah zvečer pogosto odpravljal na grad Windsor, da bi preživel čas s princem Williamom, piše The Sun in navaja, da sta si oče in sin vse bližja. Charles je poklical, da bi obvestil ožjo družino, vključno z odtujenim sinom Harryjem, ki se bo vrnil iz svojega doma v Kaliforniji, da bi videl očeta.

Bo to spet razburkalo odnose v kraljevi družini? Tako se je odzval princ Harry, ko je izvedel, da ima Charles raka

Kje bo vojvoda Susseški bival ob obisku Velike Britanije, ni znano. Harry za bivanje na kraljevem posestvu potrebuje predhodno dovoljenje Buckinghamske palače. Zadnjič, odkar se je preselil v Los Angeles, je v Veliki Britaniji preživel precej časa pred 18 meseci, nato pa je ostal v hotelu. 

"Težko bo": Oglasil se je kirurg Kate Middleton in razkril neznane podrobnosti operacije in okrevanja

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Se ga še spomnite? Victoria Beckham z oprijetimi pajkicami in visokimi petami nosila kos, ki smo ga pred petimi leti kupile vse, sedaj pa po krivici počiva v omari!

Priporočamo tudi: Michelle Pfeiffer čudovita v zapeljivem belem kostimu in čipkastem topu: Tako bi ga morale nositi ve ženske nad 50 let

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan