To je najljubša šminka Kate Middleton, ki je ni želela posoditi Meghan Markle

V knjigi "Spare", se vojvoda Susseški spominja "neprijetnega trenutka" med svojo ženo Meghan Markle in svakinjo Kate Middleton.

To je najljubša šminka Kate Middleton, ki je ni želela posoditi Meghan Markle - Foto: Profimedia

Knjiga princa Harryja. Drugi sin kralja Charlesa III. in Diane, ki je povzročil veliko razprav zaradi bolj ali manj šokantnih razkritij o njegovem težavnem odnosu s kraljevo družino. Gre za njegovo različico dogodkov, za spomine, v katerih svobodno pripoveduje o razlogih, zaradi katerih je z ženo Meghan Markle zapustil Združeno kraljestvo in začel novo skupno življenje v Združenih državah Amerike. Med različnimi izpovedmi in anekdotami najdemo tudi tisto, kar bi lahko bilo vzrok za napetosti med Meghan in njeno svakinjo Kate Middleton, trenja, ki so povzročila prekinitev odnosov z njenim bratom Williamom.

Epizoda je tako imenovana "lipgloss gate", o kateri poroča Page Six, ki pojasnjuje zgodbo o tem neprijetnem trenutku, kot pravi Harry, ki se je zgodil ob priložnosti foruma Royal Foundation leta 2018, v letu njegove poroke. 

Ne spreglejte:

Lipgloss Kate Middleton in Meghanina zahteva

Meghan je svojo šminko pozabila, zato se ji je zdelo povsem naravno, da je prosila Kate, če si jo lahko izposodi. "Ameriška stvar", kot jo je poimenoval drugi sin kralja Charlesa III in Diane, je morda poudarila razliko v kulturi in pristopu med njima. To je bila seveda dobronamerna prošnja, ki pa je Kate ni dobro sprejela, vendar ji ni preostalo drugega, kot da je Meghan podala tubo bleščila za ustnice, vendar je bila pri tem precej razdražena, ko je opazovala, kako si je izdelek stisnila na prste in si ga nanesla na ustnice. Za neverbalno govorico Kate Middleton naj bi se skrival začetek celotne zadeve: epizodo so nemudoma ujeli novinarji, za katero so videli nekaj več in poudarili spopad med svakinjama. 

Najljubše bleščilo za ustnice v središču spora z Meghan

Toda, zakaj bi zaradi šminke prišlo do takega nesoglasja? Na to radovednost je odgovoril Page Six, ki trdi, da bi lahko šlo za Natural Lip Perfector znamke Clarins, izdelek, ki ga bo Williamova žena vzela iz torbice na Wimbledonu leta 2019 in ki naj bi ga princesa uporabljala po navadi. To so seveda le ugibanja, saj Kate o svojih lepotnih preferencah ohranja največjo skrivnost, kraljevi bonton pri ličenju in friziranju pa je precej strog, vendar bi glede na opis, v kateri omenja tubice in stiskalnice, lahko šlo res za ta izdelek. To je rahlo obarvan vlažilni bleščilo za ustnice, ki ustnice naredi bolj polne, obogateno s karitejevim maslom, ki poskrbi za njihovo mehkobo. Žal ni podatkov o uporabljenem odtenku, vendar je po fotografijah tistega dne zagotovo zelo nežen nude odtenek, kot narekujejo kraljeva pravila.

Meghan in Kate, težavno razmerje

Tako so se razblinile Harryjeve sanje, da bi z vključitvijo Meghan v družino ustvaril močno četverico: bolj kot karkoli drugega si je želel ustvariti neuničljivo družinsko zvezo z bratom in njegovo ženo, vendar mu je to preprečila njuna hladnost. Nesprejemanje, diskriminacija, strah pred nenehnim soočanjem in splošna nepripravljenost za vključevanje drugačnih so slabo prikrite obtožbe Harryja, ki v knjigi ne varčuje z bratovo jezo, pripoveduje pa tudi, kako sta se svakinji večkrat spopadli, eden najbolj vročih je bil med pomerjanjem oblek družic za njegovo poroko.

Kate, ki je bila precej razburjena in živčna, naj bi grdo ravnala z Meghan, ta pa jo je obtožila, da zaradi hormonov razmišlja kot otrok, saj je bila takrat noseča s tretjim otrokom, kar se je zdelo nespoštljivo, zlasti ker med njima še vedno ni bilo dovolj zaupanja. Prepir, ki je bil opisan že v slavnem intervjuju, ki sta ga vojvoda in vojvodinja susseška leta 2021 dala za Oprah, kjer je Meghan Markle svojo reakcijo utemeljila kot posledico nenehnega "maltretiranja" svoje svakinje, zaradi česar je celo jokala. Toda v koliko družinah odnosi med brati in svaki niso idilični? Veliko, res veliko razhodov in prepirov je zelo pogostih, vendar je ta primer neizogibno zelo izpostavljen v medijih, Harryjeva knjiga pa je še dodatno prilila olja na zelo živahen ogenj.

Iz Buckinghamske palače je za zdaj vse tiho, vendar ni težko uganiti, da javno razkritje nekaterih družinskih dejstev ni bilo preveč dobrodošlo: ali bo sledil uradni odgovor?

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Kako dober odnos imate s svojo taščo? Predstavljamo 7 znakov, ki z gotovostjo trdijo, da vas ima tašča resnično rada

Priporočamo tudi:Charles in Camilla sta želela, da bi Catherine svoje ime pisala s K-jem, trdi Harry

Najbolj brano