Kako dober odnos imate s svojo taščo? Predstavljamo 7 znakov, ki z gotovostjo trdijo, da vas ima tašča resnično rada

Vsi nimajo stereotipno groznega odnosa med taščo in snaho. Če se z mamo vašega partnerja dobro razumete in imate sami do nje korekten odnos, bo v večini primeri tudi vam naklonjena. Znaki, da vas ima tašča rada, so povezani s tem, kako spoštljiva in nekonkurenčna je do vas in obratno.

Lifestyle, 10. 1. 2023
Kako dober odnos imate s svojo taščo? Predstavljamo 7 znakov, ki z gotovostjo trdijo, da vas ima tašča resnično rada - Foto: Profimedia

Ste se kdaj vprašali, zakaj je odnos med taščo in snaho tako zapleten? Mame so posebne in nenadomestljive, njihova neizmerna ljubezen pa lahko včasih prestopi mejo in snaho razburi.

Tašče so ženske, polne življenjskih izkušenj. Ko si otroci ustvarijo družino, jih matere želijo usmerjati s svojimi nasveti, kar lahko razburi snahe, ki menijo, da jim vsiljujejo svoje mnenje.

Za vsako žensko je pomembno, da se vklopi v družino svojega moža, spoštovanje pa je osnova takšnega odnosa. Včasih lahko ustvarimo napačno predstavo o moževi materi in to je glavni razlog, zakaj se ne počuti svobodno, da bi nam izkazovala svojo ljubezen.

Ne spreglejte:

Ključ do zbliževanja s taščo je v tem, da razumete, od kod prihaja, in se postavite na njeno mesto. Upoštevajte, da boste nekega dne verjetno v njenem položaju in kako težko bo morda narediti korak nazaj od nečesa, kar je bilo zadnjih dvajset let v bistvu vaša identiteta. Tako kot vi se tudi ona uči sproti. 

Spodaj si preberite znake, ki kažejo, da vas tašča resnično rada in da je čas, da ji ljubezen vračate z enako mero.

1. Želi vas bolje spoznati

Če vam je tašča že večkrat omenila, da bi rada, da jo pogosteje obiščete, to ne pomeni nujno, da vas želi nadzorovati, ampak želi, da vas bolje spozna. Če vas sprašuje o delu, hobijih, interesih in vašem odnosu z njenim sinom, se želi samo prepričati, da sta oba srečna.

2. Ne misli, da ima njen otrok vedno prav

Situacija, v kateri se tašča vmeša v prepir z vašim možem ali sinom, je lahko zelo razdražljiva. To je ena od situacij, ko se večina žensk odzove in tašči razloži, da je prestopila mejo. Vendar pa te kot žensko pravzaprav zelo dobro razume in čuti odgovornost, da sinu pojasni, da se moti.

3. Prosi za vašo pomoč v kuhinji

Če ste organizirali družinsko srečanje in vas tašča kar naprej kliče, da ji pomagate v kuhinji, lahko pomeni, da želi širši družini pokazati, da sta vi in ona uigrana ekipa ter je na vas izredno ponosna.

4. Vedno lepo govori o vas

Čeprav si z vašo taščo delita popolnoma različna svetova, ona pogosto izpostavi vajine lastnosti. Ponosna je na vašo kariero in na to, da ste dobro vzgojili njene vnuke. Vprašali vas bo za recept in pohvalila okusno kosilo, ki ste ga skuhali. Če imate takšno taščo, bodite prepričani, da vas ima zelo rada in je vesela, da ste izbranka njenega sina.

5. Spoštuje vaš zakon

Za vsako mamo je pomembno, da je njen otrok srečen. Vendar ji je jasno, da živite z njenim sinom in da je ljubezensko razmerje včasih lahko zapleteno. Čeprav ji je težko sprejeti, da ste zdaj najpomembnejša ženska v njegovem življenju, se do vas obnaša spoštljivo in z zdravo distanco.

6. Zapomni si pomembne datume

Če vam tašča za rojstni dan ali obletnico poroke pošlje sporočilo in vam podari prav tisto rožo, o kateri ste nekoč govorili, pomeni, da ji je mar za vaša čustva in vas želi razveseliti.

7. Navdušena je nad vajino skupno prihodnostjo

Če vaša tašča načrtuje druženja, se pogovarja o širitvi družine, o materinstvu in vseh izzivih, ki jih zakon prinaša, to ne pomeni nujno, da vam želi vsiliti svoj življenjski slog, ampak da vas vidi kot družino na dolgi rok. Takšen način komunikacije bi lahko pomenil, da ji je mar za vas.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Ta sadni napitek, poln vitamina C, ki ga pijete za zajtrk, ni tako zdrav, kot si morda mislite: Vsebuje kar toliko sladkorja, kot ga najdemo v treh velikih krofih

Priporočamo tudi:Šik trend zime 2023: Že imate najbolj vsestranski kos te sezone?

Najbolj brano