Tanja Ribič: "Vedno me je bilo strah, kako se bom lotila tega" (iskreno o izzivih)

Igralka Tanja Ribič je odločno zakorakala v novo leto, v katerem jo čaka vrsta projektov, vse od nastopa na Emi do samostojne glasbene monokomedije, ki naj bi luč na slovenskih odrskih deskah ugledala spomladi.

Tanja Ribič: "Vedno me je bilo strah, kako se bom lotila tega" (iskreno o izzivih) - Foto: Helena Kermelj

"Ne morem verjeti. Pogrešala sem glasbo, vendar nisem vedela, kako bi se vsega skupaj lotila. Potem pa je spet gora prišla k Mohamedu. Nastopam v mjuzikalu Trač, kjer sem lahko združila svoje tri velike ljubezni - ljubezen do glasbe, igre in komedije. Za to se imam v veliki meri zahvaliti pokojnemu, velikemu veleumu Gašperju Tiču," je novinarki revije Nova zaupala Tanja in nadaljevala:

"Razpištolim se na polno, pokažem vsi ljubezen in čas. Ljudje se po koncu predstave vračajo domov polni radosti. Velikokrat pozabimo, da je tudi to namen umetnosti. Pri tem ne mislim cenene zabave, temveč zgolj razsvetljeno radost."

Prav nastopanje v mjuzikalu Trač ji je ponudilo izjemno priložnost za nov glasbeni izziv, glasbeni band, ki ga je ustanovila s številnimi izjemnimi glasbeniki.

"Z glasbenimi akademiki, ki tudi nastopajo v Traču, smo se zelo dobro spoznali in se zbližali. Dobili smo idejo, da naredimo bend. Basist Goran Rukavina je tako začel ustvarjati priredbe z moje prve plošče," pojasnil igralka in pevka, ki bo letos nastopila tudi na slovenskem izboru za pesem Evrovizije

Kaj nam pripravlja na Emi tokrat?

"Vzporedno s tem pa se je zgodilo tudi, da sem poklicala Raaya, češ, ali ima kaj zame. On je pravi 'wunderkind', ki je natančno prečital, kaj mi paše. Pesem mi je tako pisana na dušo. Poslali smo jo na Emo in bili smo sprejeti," pojasni svetlolasa umetnica, vendar pa to še zdaleč ni vse.

Ob tem pripravlja še prav posebno predstavo, v katero bo prvič sama vzela v roke vajeti in stopila zunaj vseh okvirjev. "Sem otrok socializma. Navajena, da me ljudje  vedno pocukajo za rokav, kaj naj si ogledam. Pri tem imam zelo malo vpliva. Vedno tako poješ le skuhano jed. Zato sem se odločila, da enkrat za spremembo jaz prva stopim v kuhinjo.

Z Rokom Vilčnikom tako ustvarjava predstavo, ki bo temeljila na moji osebni izpovedi, pogledih na svet in ljubezen, prepletenih z glasbo, naslov pa bo Tako ti je mala moja. Glasbena monokomedija s pridihom stand upa. Pravi preplet vseh mojih ljubezni, ki mi neskočno veliko pomenijo.

Želim si, da bi vse lahko izpeljala brez izgorelosti, vsaj do sredine marca," prizna iskreno in razkrije svoje strahove.

"Vedno me je bilo strah, kako se bom lotila tega. Nagnjena sem k nesigurnosti, tremi. Strah me je, da bom pozabila tekst ... Če pa nastopam kot jaz, brez napisanega besedila, črpam neizmerne ideje, ki jih prevedem in izvedem. Lahko se sprostim. V tej predstavi bom brez okvirjev lahko povsem sproščena," je še dodala.

Za revijo Nova napisala Nika Arsovski

Fotografije: Helena Kermelj, Lady arhiv

Preberite še: KONČNO je nekdo našel način, kako se znebiti razcepljenih konic in NE izgubiti dolžine!

Priporočamo tudi: Alenka Košir: "Mamice danes vsem preveč strežemo" (+ nasveti, kako ji uspe)

Najbolj brano