Ste opazili, kako je Kate Middleton na poročni dan kršila kraljevi protokol? Poglejte, s čim

Vojvodinja in vojvoda Cmbridge sta se poročila leta 2011.

Ste opazili, kako je Kate Middleton na poročni dan kršila kraljevi protokol? Poglejte, s čim - Foto: Profimedia

Ko sta se princ William in Kate Middleton leta 2011 poročila pred 1.900 gosti in približno 17,6 milijona ljudi, ki so ju spremljali doma, ni veliko ljudi vedelo, da je njen poročni videz kršil 350 let staro tradicijo, ker se je odločila nositi spuščene lase.

V dokumentarnem filmu William & Kate: The Journey (William in Kate: Potovanje) so kraljevi uradniki Kate nagovarjali, naj si lase spne, a se je odločila, da tega ne bo storila. "Kraljevi viri so mi povedali, da je kraljeva družina Kate zelo odločno nakazala, da bi ji bilo ljubše, če bi ob tej posebni priložnosti nosila spete lase," je povedala kraljeva novinarka Ashley Pearson.

Preberite tudi: Kraljica Elizabeta II. poklicala Kate in Williama, ker sta prekršila ta protokol

Kate Middleton je želela princu Georgeu dati drugo ime, a se je ta družinski član odločil drugače!

V zgodovini je bilo v navadi, da so kraljeve neveste na poročni dan nosile spete lase, in veliko nevest tudi po vojvodinji se je držalo te starodavne konvencije. Vojvodinja Susseška je nosila nizek šinjon, princesa Eugenie pa je imela za svojo poroko prav tako spete lase.

Kate Middleton je morda navdihnila eno od kraljevih nevest, da je nekoliko prekršila pravila, saj je bila princesa Beatrice, ko je leta 2020 razkrila fotografije svoje skrivne poroke, v podobnem slogu kot vojvodinja, napol dvignjena, napol spuščena.

Menimo, da so bili Kateini rjavi lasje, oblikovani v razmršene kodre, videti božansko ob bleščečem žaru tiare Cartier Halo Tiara, ki jo je nosila kraljica mati. Bleščeči naglavni okrasek ima 739 diamantov z briljantnim brusom in 149 diamantov z bagetnim brusom - ni čudno, da se je tako bleščal!

Vse drugo na brezhibni kraljevi poroki vojvodinje Cambriške je bilo zelo tradicionalno. Njena ikonična obleka Alexander McQueen, ki je nastala v sodelovanju s Sarah Burton, je bila utelešenje elegance s čednimi čipkastimi rokavi in širokim krilom.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kraljici "ni prav", da družina Cambridge uporablja kraljeve helikopterje, in to jim je dala jasno vedeti

Priporočamo tudi: Fermentiran napitek, ki ga lahko pijete vsako jutro: Pomagal vam bo pri preoblikovanju postave in izgubi kilogramov

Najbolj brano