Na dan prišle podrobnosti, ki bi lahko preprečile smrt princese Diane

Lady Diana je 31. avgusta 1997 izgubila življenje v prometni nesreči.

Na dan prišle podrobnosti, ki bi lahko preprečile smrt princese Diane - Foto: Profimedia

Pred skoraj 25 leti je v tragični prometni nesreči v Parizu umrla princesa Diana. Izginotje, ki je pretreslo ves svet in o katerem še vedno govori veliko ljudi. Pred nekaj dnevi so na primer v Združenih državah predvajali dokumentarno serijo z naslovom "The Diana Investigations". Obravnava okoliščine smrti valižanske princese. Epizode prinašajo številna razkritja, med katerimi je eno zelo zaskrbljujoče. Trdijo, da je Diana Spencer večkrat napovedala svojo smrt v prometni nesreči.

Preberite tudi: Princ Harry bi za svojo biografijo rad raziskal skrivnostne in nepojasnjene okoliščine smrti svoje matere princese Diane: Kraljica je menda že zaskrbljena

Princ Harry in princ William se Dianini smrti nočeta pokloniti skupaj

Pred kratkim se je David Douglas, policist, v oddaji Good Morning Britain na televiziji ITV vrnil k tisti strašni noči. Pojasnil je takratne ugotovitve preiskave in povedal, da bi se lahko zaradi ene podrobnosti izognili smrti Diane, njenega ljubimca Dodija Al-Fayeda in voznika Henrija Paula.

"80 % možnosti za preživetje"

"Pri večini nesreč ugotovimo, da gre za verigo dogodkov, ki se je zgodila, če bi bil eden od teh dogodkov drugačen, pa se morda ne bi zgodil," pojasnjuje David Douglas. Preden je razkril, da bi bili trije ljudje v avtomobilu verjetno še vedno živi, če bi se odločili za pripenjanje: "Če bi bile žrtve na primer pripete z varnostnim pasom, bi po besedah naših strokovnjakov verjetno obstajala 80-odstotna verjetnost, da bi nesrečo preživele."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kaj obleči, ko se vreme spremeni? Kendall Jenner in Katie Holmes se držita te preverjene formule

Priporočamo tudi: Kako je Camilla s svojim videzom subtilno počastila kraljico Elizabeto II: Nova kraljica soproga je nosila bleščečo broško, ki ji jo je nekoč podarila kraljica

Najbolj brano