Meghan Markle je pred vrnitvijo v Kalifornijo po kraljičinem pogrebu "zahtevala individualno srečanje s kraljem Charlesom"

22. 9. 2022
Meghan Markle je pred vrnitvijo v Kalifornijo po kraljičinem pogrebu "zahtevala individualno srečanje s kraljem Charlesom" (foto: Profimedia)
Profimedia

Meghan Markle zahtevala srečanje "ena na ena" s kraljem Charlesom, pravijo notranji viri kraljeve družine.

Vojvodinja Meghan Markle naj bi pred odhodom s princem Harryjem v Kalifornijo po kraljičinem pogrebu zahtevala srečanje "na štiri oči" s kraljem Charlesom, da bi zacelila razprtije, trdi kraljevi novinar.

Neil Sean, dopisnik za razvedrilo, ki se je pojavljal v oddajah NBC News, MSNBC in Access Hollywood, je dejal, da je od "zelo dobrega vira" slišal, da je ameriška igralka poslala pismo z zahtevo po zasebnem pogovoru s kraljem.

Gospod Sean trdi, da želi Meghan "razčistiti zrak" ob poročilih, da bo par čim prej odletel nazaj v ZDA, da bi videl svoja otroka, triletnega Archieja in enoletno Lilibet.

Ne spreglejte:

"Meghan Markle, vojvodinja Susseška, je v uradnem pismu, ki ga je poslala novemu kralju, zahtevala srečanje "ena na ena" s Charlesom, trdi vir iz kraljeve družine"

Zakonca Sussex naj bi bila po ponedeljkovem izrednem državnem pogrebu in pokopu kraljice v Windsorju. 

Čeprav si je bil princ Harry s svojo babico zelo blizu, sta se z ženo nekoliko odtujila od preostale kraljeve družine, odkar sta v začetku leta 2020 zapustila kraljevsko življenje.

Zdaj po navedbah enega od kraljevih komentatorjev vojvodinja sussekška poskuša zgraditi mostove.

"Preden se vrneta nazaj v Kalifornijo, bi Meghan želela vzpostaviti pogovor na  štiri oči s kraljem Karlom III," je dejal Sean v videoposnetku, objavljenem na YouTubu, ki je zabeležil skoraj 300 tisoč ogledov.

Podrobneje je opisal vsebino pisma in dejal: "To bi bila priložnost, da se razjasnijo zadeve, razčistijo pravice in krivice ter pojasnijo nekateri razlogi za to, kar so počeli v zadnjih dveh letih.

"Veste, občudovati morate Meghanino vero vase, karkoli si že mislite."

Vendar je Sean opozoril, da še vedno ni jasno, ali bo pismo zadostovalo, da se par pobota s kraljevo družino.

Čeprav naj bi vojvodinja zahtevala to srečanje, ni jasno, ali se bo zgodilo ali ne, zlasti glede na to, kako naporen čas je za novega kralja po pogrebu njegove matere.

"Resnici na ljubo nimamo pojma, ali se bo to zgodilo," je dejal Sean.

Čeprav so bili v zadnjih nekaj tednih poskusi sprave - sprehod Walesa in Sussexa v Windsorju in zasebno družinsko večerjo, ki sta si jo delila - je težko reči, ali se bodo odnosi med obema vejama družine odslej izboljšali. To bo pokazal čas.

V ponedeljek sta princ William in Harry pozabila na spor in se skupaj spomnila monarhinje ter znova dokazala, da se lahko mirno pogovarjata v kapeli na gradu Windsor.

Williama so videli, kako je hodil do konca klopi, medtem ko je držal nazaj svojega sina princa Georgea ob ženi Kate Middleton in hčerki princesi Charlotte, ko je Harryju in Meghan namignil, naj gresta mimo njiju.

Harry in Meghan sta nato zasedla svoja sedeža, vojvoda Susseški pa je sedel poleg Charlotte. Kate je sedela med Charlotte in Georgeem, devetletni princ pa ob Williamu, ki je bil na koncu klopi.

Kraljevi družinski člani so sledili kraljičini krsti v kapelo, potem ko so jo ob 16. uri dvignili iz državne pogrebne kočije in jo prinesli pred mašo. Sprevod so vodili člani kraljičinega kraljevega gospodinjstva. 

Za krsto je ponovno sledil kralj Charles III, za njim pa kraljica soproga Camilla ter princesa Anne in viceadmiral sir Tim Laurence, nato pa še princ Andrew, princ Edward in Sophie, grofica Wesseška.

Pred tem sta William in Harry v čustvenih prizorih v Londonu skupaj hodila za kraljičino krsto, preden jo je vojaška spremljevalna skupina odnesla v Westminstrsko opatijo na njen državni pogreb.

Vojvoda sussekseški in drugi člani kraljeve družine, vključno s kraljem Karlom III. in kraljico soprogo Camillo, so bili v ponedeljek popoldne po ganljivem pogrebnem obredu za pokojno monarhinjo ujeti, ko so zapuščali kapelo svetega Jurija v Windsorju.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Zakaj Archie in Lilibet včerja nista bila prisotna na kraljičinem pogrebu

Priporočamo tudi: Strokovnjak za govorico telesa razčlenjuje leden pogled valižanske princese na Meghan v delčku sekunde med srečanjem Fab Four na gradu Windsor

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan