Zakaj Archie in Lilibet včeraj nista bila prisotna na kraljičinem pogrebu

Najmlajši princ Williama in Kate Middleton, princ Louis, je bil v istem položaju. 

Zakaj Archie in Lilibet včeraj nista bila prisotna na kraljičinem pogrebu - Foto: Profimedia

Ko sta princ Harry in Meghan Markle izvedela, da je kraljica Elizabeta II. zbolela, sta se odločila, da podaljšata svoj čas v Evropi - ki je bil sprva namenjen udeležbi na vrsti dobrodelnih dogodkov -, da bi lahko bila s preostalimi člani kraljeve družine med bogoslužjem v čast pokojni monarhinji. Vendar pa sta v času žalovanja opazno odsotna njuna otroka, triletni Archie in enoletna Lilibet. Preprosto sta premajhna za udeležbo na tako težkih kraljevih dogodkih. 

Zdi se, da sta se valižanska princ in princesa oziroma William in Kate podobno odločila tudi za svojega najmlajšega otroka, štiriletnega princa Louisa. Vendar sta se Louisova najstarejša sorojenca, devetletni princ George in sedemletna princesa Charlotte, na koncu vendarle udeležila pogreba. (Ta poteza ni presenetljiva, saj sta Will in Kate sprejela popolnoma enako odločitev, ko je aprila lani umrl princ Philip.)

A vrnimo se k Archieju in Lilibet! Po poročanju časnika The Sun sta vojvoda in vojvodinja Susseška dejansko razpravljala o tem, ali se bosta njuna malčka udeležila obreda, vir pa je razkril, da sta se "poskušala odločiti, ali naj Meghanina mama Doria Ragland prileti z otrokoma nekje naslednji teden".

"Doria skrbi za Archieja in Lilibet v njunem dvorcu Montecito, kot je znano. Družina je že več kot teden dni preživela ločeno. Meghan in Harry bosta nato ostala v bližini do konca obdobja kraljevega žalovanja, ki se konča sedem dni po pogrebu. Par je pričakoval, da bosta zaradi mini evropske turneje od doma odsotna le sedem dni," je dodala publikacija.

Na koncu sta Meghan in Harry ostala sama, vsekakor pa sta poskrbela, da sta v Harryjev nedavni poklon kraljici vključila tudi svoja dva otroka. V sporočilu je vojvoda sussekški razmišljal o tem, kako sta vladavina in služba kraljice Elizabete II. vplivala na svetovno skupnost, hkrati pa je razkril, koliko je njemu, Meghan, Archieju in Lilibet, ki je dejansko dobila ime po pokojni monarhinji, osebno pomenila.

Na Archewellovi spletni strani je bilo objavljeno sladko sporočilo, ki se glasi: "Babica, čeprav naju ta dokončna ločitev zelo žalosti, sem ti za vedno hvaležen za vsa najina prva srečanja - od mojih najzgodnejših otroških spominov s teboj, do prvega srečanja s teboj kot vrhovnim poveljnikom, do prvega trenutka, ko si spoznala mojo drago ženo in objela svoje ljubljene pravnuke. Cenim te skupne trenutke in številne druge posebne trenutke, ki so se zgodili vmes. Že zdaj te zelo pogrešamo, ne le mi, ampak tudi ves svet."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Cindy Crawford in Kaia Gerber na sprehodu - katera je nosila lepši stajling?

Priporočamo tudi: Pozabite na klasične kavbojke, Penelope Cruz je nosila črn model s tem nepričakovanim vzorcem

Najbolj brano