Kate Middleton in princ William sta 10. obletnico poroke proslavila z novimi romantičnimi fotografijami

Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta v počastitev desetih let zakona objavila dve novi fotografiji, posneti v palači Kensington.

Kate Middleton in princ William sta 10. obletnico poroke proslavila z novimi romantičnimi fotografijami - Foto: Profimedia

Deset let po njuni nepozabni kraljevi poroki je romanca med vojvodo in vojvodinjo Cambridge še vedno zelo živa.

Na novo objavljenih fotografijah sta princ William in vojvodinja Kate tesno objeta pred svojim domom v palači Kensington. Še vedno sta videti enako srečna kot tisti dan, ko sta si v Westminsterski opatiji leta 2011 v Westminster Abbeyu pred dvema milijardama ljudi izmenjala zaobljubi.

Kraljevi par praznuje svojo deseto obletnico danes, 29. aprila, in v znamenju pomembne številke sta se odločila, da bosta delila dva nova kraljevska portreta, ki jih je posnel slavni portretni fotograf Chris Floyd. Par je bil posnet pred palačo Kensington v začetku tega tedna. Kate nosi nežno, romantično modro obleko, lase pa ima spuščene v svojih značilnih valovitih kodrih.

Na obeh fotografijah je viden osupljiv zaročni prstan, ki ga je Kate prvič razkrila na njunih zaročnih portretih oktobra 2010. Z 12-karatnim ovalnim modrim safirjem in štirinajstimi diamanti ima 18-karatni prstan iz belega zlata globok pomen tako za vojvodo kot za vojvodinjo, saj je pripadal princesi Diani. V času zaroke je William dejal, da je bilo podarjanje prstana svoji bodoči ženi način, kako poskrbeti, da njegova mati ne bo zamudila poročnega dne. Od njune zaroke je prstan, ki je zdaj vreden več kot 330.000 evrov, že več kot desetletje eden najbolj iskanih stilov na svetu.

Tudi Williamova ura nosi poseben pomen. Njegova ura OMEGA Seamaster Quartz, za katero verjamejo, da je darilo njegove pokojne mame, je bila ura, ki jo je nosil na poroki leta 2011. Od takrat jo je imel le redko na zapestju.

Medtem ko par pogosto uživa v praznovanjih ob obletnicah, je njuna deseta, ki je v Združenem kraljestvu tradicionalno označen z darili iz kositra, očitno nekaj posebnega. V torek sta William in Kate obiskala družinsko vodeno kmetijo na angleškem podeželju. Lokalno podjetje je imelo pobudo, ki jo je financirala ena od 26 dobrodelnih organizacij, ki sta jih zakonca izbrala leta 2011, da bi izkoristila donacije v svoj dobrodelni darilni sklad s kraljeve poroke.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Čas je, da si končno omislite klasično verižico, kot jo ima igralka iz te kultne serije

Priporočamo tudi: To je trenirka, ki jo trenutno obožujejo vse zvezdnice

Najbolj brano