Jezikamo: Kate in Owen, Chris, Grammyji in Bafte

Torkovi zvezdniški utrinki.

Jezikamo: Kate in Owen, Chris, Grammyji in Bafte - Foto: Fotografija www.lilwayne-online.com, Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija RedDot

Ponovno zaljubljena

Kate Hudson in Owen Wilson

Ljubezen je ponovno vzplamenela med igralcema Kate Hudson in Ownom Wilsonom. Par se je začel sestajati septembra 2006, na snemanju filma Jaz, ti in nadloga Dupree. Zaljubljenca sta se prvič razšla junija 2007, nato se ponovno našla februarja 2008, ter (dokončno) končala razmerje maja 2008. Konec veze je najbolj prizadelo ravno Owna, ki je celo poskušal storiti samomor.

Prekinitev pogodbe

Chris Brown

Wrigley je zaradi težav z zakonom suspendiral Chrisa Browna.

“Wrigley je zaskrbljen zaradi resnih obtožb proti Chrisu Brownu. Verjamemo, da mu bodo sodili kot vsakemu državljanu. Vseeno pa smo se odločili, da bomo odstranili vse reklame z Brawnom v glavni vlogi, dokler se situacija ne reši.”

Devetnajstletni pevec se je predal losangeleški policiji, potem ko je fizično napadel svoje dekle, dvajsetletno r'n'b izvajalko Rihanno. Trenutno "cenzurirani" oglas za žvečilke si lahko ogledate na tem naslovu.

Glasbene in filmske nagrade

Grammyji in Bafte

Vikend je poskrbel za pravo malo invazijo nagrad.

Podelili so glasbene nagrade Grammy, filmske nagrade Bafta ter modne nagrade Elle Style Awards.

Grammyji so postregli z izjemnim nastopom pevke Jennifer Hudson, ki je prejela nagrado za najboljši r'n'b album ter z odpovedjo nastopa Chrisa Browna zaradi težav s policijo.

Zvezdi večera sta, s petimi grammyji v žepu, postala nekdanji član skupine Led Zeppelin Robert Plant in Alison Krauss. Raper Lil Wayne, ki je vodil po številu nominacij, je domov odnesel "zgolj" štiri nagrade. Najprestižnejšo nagrado za album leta so prejeli Britanci Coldplay. Pevka Adele je, poleg najboljše novinke, prejela nagrado za najboljši ženski vokalni nastop, medtem ko je v moški kategoriji slavil John Mayer.

Bafte so, kot nagrade pred njimi, šle v roke filmu Slumdog Millionaire. Film režiserja Dannyja Boyla je dobesedno pometel s konkurenco, saj je odnesel kar 7 nagrad, med njimi tudi najprestižnejšo - nagrado za najboljši film.

Lista zmagovalcev je zelo podobna tisti z Zlatih globusov. Tako je zopet slavila igralka Kate Winslet, ki je imela v ognju kar dve žezli. Za najboljšo glavno igralko v filmu drami Krožna cesta ter drami Bralec. Več sreče ji je prinesel slednji. Za glavno moško vlogo je priznanje prejel Mickey Rourke, medtem ko je najboljša stranska igralka postala Španka Penelope Cruz. Nagrada za najboljšo stransko moško vlogo pa je zopet pripadla pokojnemu Heathu Ledgerju, za katega je to že tretje priznanje po vrsti.

Najbolj brano