Grammyji 2008

Rdeča preproga najbolj znane podelitve glasbenih nagrad na svetu je tudi letos prenesla marsikaj, med drugim modne ekscese Cyndi Lauper, Cher in drugih dam ter novi imidž Beyonce Knowles, ki je ponovno postala blondinka . .

Grammyji 2008

Največ se je po pričakovanjih govorilo o Amy Winehouse in Britney Spears, Rihanna, ki so ji kritiki sicer napovedovali kariero brez osvojenega gremija, pa je osvojila svoj prvi zlati kipec, ki ga je posvetila največjemu oboževalcu, svojemu očetu. Težavne zvezdnice, ki krasijo naslovnice tabloidov, so bile - poleg aktualnosti na glasbenem področju in stavke hollywoodskih scenaristov – glavna tema 50. podelitve gremijev.

Kot običajno se je prav vsak počutil poklicanega, da pokomentira nesrečno usodo nekdanje princeske popa Britney Spears, težavna Amy pa je zlobne jezike utišala s petimi nagradami in z govorom, s katerim je pokazala, da ji mamila niso do konca uničila zdravega razuma. Govorilo pa se je tudi o aktualnih stvareh v politiki in dejstvu, da je predsedniški kandidat Barack Obama osvojil gremija v kategoriji najboljšega govornega albuma. Nekateri so namreč prepričani, da mu je glasbena industrija s to nagrado dala ‘veter v hrbet’, kar ni ravno zaželeno, saj so se gremij – razen v primeru Busha in Iraka – vedno izogibali politiki. No, pa se posvetimo spet glasbi.

Za izvedbo večera je bilo proglašeno sodelovanje Tine Turner in Beyonce v pesmi Proud Mary, odličnih kritik pa so bili deležni še Alicia Keys, Kanye West in seveda Amy Winehouse, katere izvedba uspešnice Rehab je še enkrat upravičila pet zlatih kipcev.

Vir, foto Lea

Najbolj brano