Emmy 2008

Zmagovalci 60. podelitve nagrad Emmy so bili pričakovani. Tako so bili v svojih kategorijah zmagovalci humoristična serija 30 Rock, nadaljevanka Mas Men in miniserija John Adams.

Emmy 2008 - Foto: Fotografija www.nbc.com, promocijsko gradivo, Fotografija www.fxnetworks.com, promocijsko gradivo, Fotografija RedDot

Komedija 30 Rock je pobrala nagrade za najboljšo humoristično serijo, za najboljšo igralko v humoristični seriji (nagrada je pripadla Tini Fey), nagrado za najboljšo moško vlogo v humoristični seriji (Alec Baldwin).

Najboljša dramska serija je postala nadaljevanka Mad Men. Med igralci v drami je slavil Bryan Cranston za vlogo Walterja H. Whitea v Breaking Bad, med igralkami pa Glenn Close za izjemno predstavo v Nevarni igri.

Najboljši stranski igralec v dramski seriji je postal soigralec Glenn Close Željko Ivanek, Dianne Wiest pa je prejela nagrado za najboljšo stransko žensko vlogo v In Treatment.

V sekciji komedija, pa je slavil Jeremy Piven za Entourage ter Jean Smart za stransko vlogo v seriji Samantha Who? .

Zgodovinska drama John Adams je pobrala kar 13 kipcev. Med ostalimi tudi nagrado za najboljšo miniserijo.

V kategoriji resničnostnih šovov pa je nagrado za najboljšega povezovalca prejel Jeff Probst za oddajo Survivor. Nagrada za najboljšega voditelja resničnostnih oddaj se je letos prvič znašla na seznamu.

Po rdeči preprogi se je tudi tokrat sprehodilo kar nekaj zvezd malih ekranov, ki so nosile kreacije največjih imen iz sveta mode. Voditeljica ter nominiranka Heidi Klum se je največkrat preoblekla, ter bila, po izboru mnogih, najboljše oblečena zvezda večera.

Na rdeči preprogi je blestela v svetleči temnosivi Armanijevi obleki, ki jo je dopolnila z uhani v obliki metulja (Lorraine Schwartz).

Na odru se je pojavila v klasičnem črnem smokingu, ter ga tudi kmalu odvrgla.

Naslednja je bila na vrsti zelena Valentinova Haute Couture obleka, h kateri je izbrala cvetlične uhane Lorraine Schwartz.

Ni pa pozabila niti na zmagovalca četrte sezone svoje oddaje Project Runway (Modni oblikovalci Heidi Klum) Christiana Siriana, ter oblekla dolgo obleko v kombinaciji vijolične in rumene barve, z njegove prve samostojne kolekcije za pomlad poletje 2009.

Fotografije promocijski material, Reddot

Najbolj brano