Dobrodelna spletna dražba briških vin

Vinarji iz Goriških brd ne odpirajo le kleti, ampak tudi srca.

Dobrodelna spletna dražba briških vin - Foto: Rotary klub Medana-Goriška

V Brdih že 5. leto zapored ekipa Kontrabant skupaj z lokalnimi vinarji organizira spletno dobrodelno dražbo vin. Vsi namreč verjamejo, da je edino pravo vodilo za dolgotrajne in iskrene odnose v skupnosti »daš-dam«. Tokrat zbirajo sredstva za socialno ogrožene družine in nadarjene otroke iz lokalnega okolja. Vinska dražba se je začela 30. maja in bo trajala do 7. junija, do 12. ure. Za dražbo so vinarji podarili kar 39 kartonov svojih vin med katerimi kraljuje rebula. Posebnost letošnje edicije pa je Estetika enologije – slika na platnu mlade umetnice Gaje Velušček, ki je nastala ob odkrivanju skritih briških poti in kleti.

Spletna dražba je na voljo na naslednji povezavi: https://www.kontrabant.si/drazba/. 

Vsa sredstva bodo namenjena otrokom

Dražba bo izpeljana v sodelovanju z Rotary klubom Medana-Goriška. Vsa pridobljena sredstva iz dražbe in vse druge prejete donacije pa bodo v celoti namenjene pomoči socialno najbolj ogroženim družinam v lokalnem okolju kot tudi nadarjenim otrokom, ki si ne morejo privoščiti udejstvovanja na športnem, umetniškem in kulturnem področju. Organizatorji namreč verjamejo, da si prav vsi otroci zaslužijo imeti kar se da srečno otroštvo.

Ste že izbrali svoje vino? Več na: https://www.kontrabant.si/drazba/

Darujete lahko tudi, če se dražbe ne udeležite

Dobrodelnost nima meja! »V vsakem trenutku smo lahko človekoljubni, če tako čutimo in si tega želimo, zato … Če nisi ljubitelj vin ali ne želiš sodelovati na dražbi oziroma želiš darovati v vsakem primeru – ne glede na izid dražbe, lahko seveda še vedno daruješ, in tako narediš nekaj dobrega za naše otroke,« so prepričani v ekipi Kontrabant, kjer se že veselijo, da bodo z izkupičkom otrokom risali nasmehe na obraze.

Kdo so Kontrabantarji? 

Kontrabantarji so ljubitelji Brd in vina, ki jih druži navdušenje nad vinorodno pokrajino. In prav to jih je povezalo z lokalnimi vinarji na slovenski in italijanski strani. Skupaj z njimi snujejo edinstvena doživetja; eno bolj znanih je prvi slovenski vinski safari. Na drugi junijski vikend pa že nekaj let zapored organizirajo DOK Brda – Dneve odprtih kleti. Letos bo 11. in 12. junija svoja vrata odprlo kar 37 vinarjev, ki bodo obiskovalce popeljali v čarobni svet vin. Dobrodelna dražba je tako uvod v nepozabni briški vikend posvečen kraljici rebuli in drugim okusom žlahtne kapljice. Na dogodku pa bo razglašen tudi izkupiček dražbe.

Sodelujoči briški vinarji

Na letošnji dražbi sodeluje 37 vinarjev z 39 kartoni vin. Izklicna cena za karton je 90 evrov. Poleg vin pa se po izklicni ceni 270 evrov draži še slika lokalne umetnice Gaje Velušček, ki je nastala prav za ta namen. Organizatorji se vsem vinarjem iskreno zahvaljujejo za njihov prispevek in širjenje humanitarnega duha.

Preverite, vina katerih vinarjev najdete na dražbi: 

BENEDETIČ
BUŽINEL
ČARGA 1767
CAROLINA JAKONČIČ
DANILO MAVRIČ WINES
DOMAČIJA BIZJAK
DOMAČIJA RADIKON
DOMENIS
EDI SIMČIČ
ERZETIČ
IAQUIN
JOŽKO MAVRIČ
KLET BRDA
DE BAGUER
KMETIJA ŠIBAV DANJELA
KRISTALVIN
KRISTANČIČ
MARJAN SIMČIČ
MORO WINES
MULIT
PERŠOLJA VINA
POSESTVO PINTAR
PRINČIČ
REJA VINO
ROKOVI VINOGRADI
RONK
ŠČUREK
ŠIBAU DUŠICA ŠIBAV
VALENTINČIČ
VINA FIKFAK
VINA MARKO SIRK
VINA MAVRIČ
VINA PULEC
VINA SOSOLIČ
VINA ŠTEKAR
VINA ZALATEL
VINARSTVO MUŽIČ
ZANUT
ROTARY KLUB MEDANA-GORIŠKA

Srčne in solidarne dražitelje Brici vabijo, da čim prej oddate svoje ponudbe na spletni dražbi (https://www.kontrabant.si/drazba/) ali pa nakažete dobrodelne prispevke na spodnji račun: 

TRR: SI56 0444 4000 2467 302 (NKBM)

Rotary klub Medana-Goriška

Plešivo 37A, 5212 Dobrovo v Brdih

Ob nakazilu obvezno vpišete NAMEN: Dražba vina DOK

Najbolj brano