7 stvari, ki jih ni pametno objavljati na družbenih omrežjih

23. 12. 2016
7 stvari, ki jih ni pametno objavljati na družbenih omrežjih (foto: profimedia)
profimedia

V današnji informacijski revoluciji in času, ko se zasebno vedno bolj prekriva z javnim, je 'pravilno' delovanje na spletu in družbenih omrežjih postalo ključnega pomena. Pa poglejmo, katere so stvari, ki jih je bolje obdržati zase.

1. Pritoževanje nad službo, sodelavci ali šefom

Sliši se precej logično, vendar nekateri še vedno to radi počnejo – svojo frustracijo nad šefom ali službo delijo z vsemi svojimi prijatelji, sledilci in povezavami. Ne le da je to slabo za vaš ugled, saj delujete sila neprofesionalno, med osebami, ki to vidijo, so lahko tudi vaši sodelavci ali mogoče vaš bodoči delodajalec.

2. Objavljanje preveč informacij

Dobro je vedeti, kje je meja med zasebnim in javnim. Težave v razmerju, vaše zdravstvene težave in drugi osebni problemi na družabnih omrežjih večinoma žal nimajo kaj iskati.

3. Objavljanje fotografij s petkove zabave

Lahko sicer objavite fotografijo s prijateljicami in pokažete, kako fino se imate, pa vendar v resnici ni nobene potrebe, da bi vsi vaši sledilci spremljali vaš večerni izhod. Takšno ravnanje kliče po iskanju pozornosti, kar ni v poslovnem svetu nikoli preveč zaželjeno. Svojo zabavo ohranite v krogu prijateljev, ki so jo z vami doživeli.

4. Vključevanje v kontroverzne debate

Zelo spodbujamo, da znate izraziti svoje mnenje, vendar bodite pozorni na tematike, ki se jih lotevate. Mislimo predvsem na sovražni govor ali kontradiktorna mnenja, ki zadevajo religijo, raso ali spolno usmerjenost. Vedno bodite spoštljivi do tistih, ki niso istega mnenja kot vi.

5. Ne bodite trol

Včasih vas res prime, da bi kakšno objavo, sliko ali status pokomentirali na neprijazen način, a se poskusite vzdržati, saj negativni komentarji na internetu in družabnih omrežjih velikokrat privedejo do zapletenih situacij. Če vidite objavo, ki vas je resnično zmotila, globoko vdihnite in jo ignorirajte.

6. Ne napadajte 

Pred časom ste na Facebooku našli nekdanjo prijateljico, sošolko ali bivšo sodelavko. Če bi se radi podružili, ji pošljite sporočilo ter se dogovorite za srečanje. Če vidite, da oseba ni preveč zainteresirana oziroma nima časa, poskusite čez nekaj časa ali pustite odprto možnost, da stik z vami vzpostavi ona. Nikar ji ne pošiljajte vsak teden svojega urnika ter je ne obveščajte o tem, da imajo v novi restavraciji resnično najboljši sufle, ki ga morata poskusiti.

7. Bodite legalni

Recimo samo to: česar ne bi izrekli pred policistem, nikar ne objavljajte na družabnih omrežjih.

O.M.

Preberite še: Napolnite telefon kar na oknu in "Nedosegljiva sem! Pa kaj potem!?"

Priporočamo tudi: "Ne boš verjela, kaj te lahko dela zelo nesrečno" in 100 vročih trikov, ki moške noro vzburijo

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan