Zakaj smo bili razočarani po prvi epizodi serije And Just Like That?

Imam nekaj pripomb na nadaljevanje serije Seks v mestu. Pozor, spoiler alert!

Lifestyle, 21. 12. 2021
Zakaj smo bili razočarani po prvi epizodi serije And Just Like That? - Foto: Profimedia

Samantha zaživi novo življenje v Londonu 

Po 11 letih, ko je izšel film Sex and the city 2, smo si lahko ogledali nadaljevanje te ikonske serije. Vendar tokrat brez Samanthe

New York po pandemiji. Carrie, Miranda in Charlotte se ponovno srečajo v eni izmed  restavracij v New Yorku. Restavracija Clee, kjer se dekleta dobijo, na žalost ne obstaja oziroma je izmišljena. (Sem preveril!)

Nanizanka ne zamolči informacije o Samanthi, saj nas takoj opozori, da ni več del "Štirih mušketirjev". Samantha se preseli v London, kjer po mnenju prijateljice Bitsy Von Muffling še vedno spoštujejo ženske v 60-ih letih. 

Miranda hrepeni po "renesansi" svojega življenja

Miranda se ponovno vpiše na univerzo, da bi dokončala magisterij iz človekovih pravic. Pred udeležbo prvega predavanja, okrog enajstih dopoldan, odkoraka v bar in si želi naročiti kozarec belega vina. Kasneje, med klavirsko predstavo, v gledališče s sabo prinese steklenico vina. V drugi epizodi zopet opazimo, da posega po alkoholu. Tovrstni prizori so me zmotili in so po mojem mnenju čisto nepotrebni, saj smo imeli Mirando v mislih kot osebo, ki je imela urejeno življenje oz. pod kontrolo. Mislim, da karakter Mirande doživlja krizo oz. hrepeni po "renesansi" svojega življenja. 

Mirando imamo vedno v mislih kot najbolj razgledano osebo in z realnim pogledom na življenje. A tokrat me razočara. Karakter Mirande postane "bela liberalna nočna mora". Komentar o pričeski temnopolte profesorice na univerzi, ki nosi pletene dolge kite, me zelo šokira. Zakaj je karakter Mirande postal "problematičen"?  

Charlotte še vedno živi v prestižnem stanovanju na Aveniji Park, ki ga je dobila po ločitvi, s hčerama Lily in Rose ter z možem Harryjem. Lahko bi rekel, da ima Charlotte najmanj problemov, s katerimi se spopada. Edina dva problema, ki ju zaslutimo, sta: da je novi član družine angleški bulldog ne mara, ter hči Rose, ki odrašča v mlado upornico in noče nositi cvetlične Oscar de la Renta obleke. 

Carrie postane vdova

Epizoda teče naprej. Ponovno smo v stanovanju Carrie in Živine, kjer opazimo, da je bilo deležno precejšne prenove. In najbolj šokanten prizor, Carrie kuha?? 

Carrie še vedno ostaja prijateljica, ki se noče pogovarjati o življenjskih temah oziroma se jih izogiba. Morda ji to še vedno vzbuja neugodne občutke, česar pa ne bi pričakovali od seks kolumnistke. To njeno nelagodje še posebej opazimo po snemanju pogovorne oddaje, kjer jo povprašajo o masturbiranju.

Za konec prve epizode naletimo na šokanten prizor, ko Carrie najde Živino na tleh kopalnice, po tem ko je doživel srčni infarkt. And just like that, Živina umre. Carrie postane vdova. Zakaj so ubili Živino (že) v prvi epizodi, nobenemu ni znano. Vse skupaj je postalo turobno in malce nelagodno.

Ali bo Carrie ponovno obula Manolote in odkorakala naproti novem poglavju življenja in se preselila nazaj na Ulico Perry? Ali bo to ponovno New York pred Živino z neštetimi zmenki?

Še vedno upam, da nas naslednje epizode razvedrijo in ogled serije priporočam vsem, ki čutijo nostalgijo do ikonične serije, ki smo si jo ogledali dolgo, dolgo nazaj.  

Pripravil David Kobe 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Angelina Jolie nosila popolne črne gležnjarje in torbico, kot smo jih oboževali pred petnajstimi leti

Priporočamo tudi: Penelope Cruz ima novo pričesko - najbolj šik kratek frufru tega leta

Najbolj brano