Ajurveda: TEH 15 znakov razkriva, kako zdravi ste v resnici!

Če opazite spremembo v enemu od omenjenih znakov, hitro reagirajte!

Ajurveda: TEH 15 znakov razkriva, kako zdravi ste v resnici! - Foto: Unsplash.com/Kyle Loftus

Ajurveda obstaja že več kot 6000 let. Takrat znanstvenega načina preverjanja črevesne flore še niso poznali, pa vendar so razvili način, kako lahko vsak posameznik oceni delovanje svojega telesa in črevesne flore v njem. V ajurvedi je pomembno ustvarjanje ravnovesja v vsem, kar smo in ne zgolj v določenih parametrih, ki jih lahko zmerimo v laboratorijih.

Človek namreč ni stroj oz. avto, ki bi se ga dalo razstaviti na posamezne dele in če en del ne deluje, tisti del samo zamenjati.

Ko gledate svoje zdravje kot celoto, saj vednar imate tako telo kot čustva in misli, potem boste lahko ustvarili dobre pogoje za bakterije v vašem telesu, te pa vam bodo zato predane in vam dajale tisto, kar potrebujete.

Ajurveda pozna 15 znakov, po katerih lahko sami ocenite kako zdravi ste, kako dobro deluje vaše črevesje in kako se počutijo bakterije v vašem telesu:

1) Vsakodnevno odvajanje blata do 7 ure zjutraj – blato je v "klobasi" in nesmrdeče; brez vetrov, napenjanja, napihnjenosti.

2) Redno uriniranje (cca 7x na dan) - urin je nesmrdeč in prozorno rumenkaste barve, pH urina je med 7 in 7,5 (lahko ga preprosto zmerite z lističi, ki se jih kupi v lekarnah).

3) Potenje – zmerno in nesmrdeče

4) Dobra prebava hrane. Po hrani niste utrujeni in ne občutite teže hrane v želodcu. Če hrano dobro prežvečite jo že v ustih napolnite s prebavnimi encimi. Po hrani zato ni spahovanja.

5) Čutite lakoto (imate apetit ob pravem času) in jeste samo takrat, ko ste lačni. Čutite žejo. Popijete cca 3dcl vode na 10kg telesne teže na dan.

6) Ko greste spat, takoj zaspite. Celo noč spite brez da bi se vmes prebujali (čas spanja je odvisen od posameznika in je v povprečju od 4-8 ur). Nočni počitek se začne ob 22h – v času med 22h-24h je proizvodnja melatonina najmočnejša, ta hormon pa upravlja druge sisteme v telesu in podpira nastajanje hormonov sreče in dobrega počutja. Čez dan ne spite.

7) Ko se zjutraj zbudite, ste sveži in polni energije ter pripravljeni za nov dan. Iz postelje skočite prerojeni.

8) Dobro slišite, kot ste slišali v otroštvu.

9) Dobro vidite, kot ste videli v otroštvu.

10) Dobro okušate, kot ste okušali v otroštvu.

11) Dobro vonjate, kot ste vonjali v otroštvu.

12) Dobro čutite – imate razvit otip, kot ste ga imeli razvitega v otroštvu, ko ste zaznavali in se čudili nad vsem, kar obstaja okrog vas in v vas.

13) Koža je naravne barve, gladka in mladostna.

14) Vaš imunski sitem deluje odlično (ni prehladov, gripe, raznih vnetij, astme, alergij in drugih bolezni ...)

15) Vaše misli so mirne in pozitivne. V življenju ste zadovoljni in se dobro počutite.

Vir: Sensa.si

Fotografije: Unsplash.com/Hanna Postova

Preberite še: TO je učinkovit način, kako postati oseba, kakršna ste si vedno želela biti!

Priporočamo tudi: Jokanje med gledanjem filmov nakazuje na posebno osebnostno lastnost!

Najbolj brano