8 knjižnih novosti, s katerimi si boste lahko na plaži krajšali čas

Za brezskrbna poletna branja v kar najbolj blagodejno prijetni senci so zdaj tu še novo erotično branje, kar šest ženskih romanov in ena nadvse napeta kriminalka!

Lifestyle, 19. 7. 2015
8 knjižnih novosti, s katerimi si boste lahko na plaži krajšali čas - Foto: profimedia, Felix

Da boste znali dobro izbrati, v nadaljevanju na kratko predstavljamo osmerico žepnih knjig, ki so pravkar in zatorej še vroče prispele iz tiskarne ...

Erotičen roman

Rush Finlay je že od nekdaj strasten, domišljav in nepremišljen; in Blaire zdaj ve, da je bilo neumno pričakovati, da ga bo lahko spremenila. Ko ji je resnica, ki ji jo je Rush prikrival, porušila svet, je storila edino, kar zna: zbežala. A Blaire ne more kar tako zlahka znova zaživeti; čeprav Rushu ne more odpustiti, ga tudi pozabiti ne more ... še zlasti ko se zgodi nekaj, kar ji ponovno obrne življenje na glavo.

Ženski romani

Ko je odraščala v vinogradu svojih staršev v Sonomi, je Georgia Ford izvedela nekaj pomembnih skrivnosti. Skrivnostno število grozdnih jagod, ki jih potrebuješ za pridelavo ene steklenice vina: osemsto. Skrivnostna sestavina v mamini lazanji: čokolada. Skrivnost, s katero končaš prepir: ponudiš roko v znak sprave. A teden dni pred poroko 30-letna Georgia izve, da je njen ljubljeni zaročenec pred njo skrbno varoval takšno skrivnost, ki bo za vedno spremenila njuni življenji.

On misli, da je ona nadležna vsevednica. Ona misli, da je on nor. Hugh Prentice pa pač ni imel potrpljenja za teatralne ženske in lady Sarah Pleinsworth je bila vse prej kot tiha in zadržana. Ampak tudi če bi Hugh v njeni družbi užival, to ne bi ničesar spremenilo. Temu genialnemu matematiku je nepremišljeni dvoboj pustil pohabljeno nogo in zdaj, ko ne more ne teči ne jahati, še plesati ne, ženski, kot je Sarah, ne more dvoriti, kaj šele upati, da bi se z njo poročil.

V upanju, da bi očistila ime mrtvega očeta, se Audrianna Kelmsleigh odloči, da se bo odzvala na oglas, ki ga je v časopis dal objaviti skrivnostni Domino. Oborožena s sestričnino pištolo, najame sobo v krčmi Dva meča. Toda lep, močno čuten moški, ki se pojavi tam, sploh ni Domino, temveč lord Sebastian Summerhays – eden od tožnikov njenega očeta –, ki ga je v krčmo zvabil isti oglas. Ko se Audriannina pištola po nesreči sproži, situacija nenadoma postane ponižujoče javna ...

Dobrodošli v Fool's Goldu! V tem očarljivem kalifornijskem mestu ob vznožju gorovja Sierra Nevada in nekdanjem naselju zlatokopov ni nikoli dolgčas, spoznate pa lahko tudi veliko zanimivih ljudi, še posebno žensk. Fool's Gold pesti samo ena težavica: moški tam nikakor nočejo ostati. Morda jih bolj privlačijo čari velemest ali pa gre preprosto za smolo, vsekakor je zagato treba hitro rešiti. Mogoče bo to uspelo Charity Jones, novi mestni urbanistki.

Erik MacSorely, sijajni pomorščak, še nikoli ni naletel na veter, ki ga ne bi mogel vpreči, in žensko, ki je ne bi mogel osvojiti – dokler iz vode ob irski obali ne povleče mokre, napol gole 'pestunje'. Elliejin preprosti videz postavlja na laž resnico: je gospa Elyne de Burgh, ognjevita hči najmogočnejšega plemiča na Irskem. Še huje, ta izredno privlačna ženska se odloči dokazati, da je Erikovi čari ne ganejo – takšnemu izzivu pa se on ne more upreti.

Za Alice Bassi, ki je že pošteno zakoračila v trideseta, je samska (ne po svoji izbiri) in je v karierno precej neobetavni službi, je novica o poroki njenega še nepozabljenega bivšega kot pregovorni milostni strel. In kot da to ne bi bilo dovolj, na malo televizijsko postajo, na kateri dela, pride Davide Nardi. Z magnetno privlačnostjo in nedoumljivim nasmeškom bi lahko postal Alicejin prepovedani sen ... Škoda le, da so ga najeli kot strokovnjaka za odpuščanje delavcev.

Kriminalka

Inšpektorja Vincenta Ruiza potegnejo ustreljenega iz Temze, nedaleč stran pa najdejo čoln s krvavimi sledmi treh oseb. Inšpektor se dogodka ne spominja, v žepu ima le fotografijo Mickey Carlyle, pogrešane sedemletnice, ki je izginila pred tremi leti – toda dekličin morilec je že nekaj časa za zapahi, kamor ga je poslal sam Ruiz. Ko ga osumijo, da hlini izgubo spomina in prikriva resnico, se obrne po pomoč na prijatelja psihologa. Sledi ju najprej pripeljejo do neusmiljenega zločinca, ki trdi, da ima Ruiz nekaj njegovega, in zahteva to nazaj. Toda med sestavljanjem koščkov usodnega dogodka pridejo na dan informacije o dekličinem ugrabitelju, ki lahko postavijo celotni primer na glavo ...

Podarjamo!

Po en izvod vsake od zgoraj naštetih knjižnih novosti bomo v naslednjih dneh in tednih podarili na Facebook skupinah Elle, Lisa in Govori.se!

Spremljajte nas!

Najbolj brano