7 razlogov, zakaj poskusiti visoko intenzivnostni trening

So kratki, a tudi zelo učinkoviti. Če jih še niste poskusili, poglejte zakaj bi jim morali dati priložnost.

Lifestyle, 8. 11. 2016

HIIT

1. Krepitev srčne mišice

Ko izvajate visoko intenzivnostne treninge, vaše srce dela močneje in se posledično tudi krepi. Rezultat je seveda bolj zdravo in zmogljivejše srce in ožilje.

2. Prilagoditev treninga fizični pripravljenosti posameznika

Visoko intenzivnostni trening lahko izvajate v skladu z vašo fizično pripravljenostjo. Na ta način boste tudi dosegali lepe rezultate. S časom boste postali bolj vzdržljivi, zato bo tudi vaš trening lahko zahtevnejši.

3. Izvajate ga lahko kjerkoli

Za tovrstni način vadbe ne potrebujete telovadnice in tisoč različnih pripomočkov, saj jo lahko izvajate tudi v naravi in pri tem uživate v sončnem dnevu, zeleni okolici in se nadihate svežega zraka. Vmes ne bo odveč, če boste opraviti tudi kakšno vajo z moč. Tako bo trening še učinkovitejši.

4. Združitev visoko intenzivnostnega treninga z vajami za moč

Če želite še bolj učinkovit trening, potem združite visoko intenzivnostni trening z vajami za moč. Tako boste obenem krepili srce, ožilje in vzdržljivost ter tudi mišice.

5. Ohranjanje krvnega sladkorja v mejah normale

Nove študije, objavljene v reviji Diabetologia, pravijo, da tovrstni trening lahko pomaga ohranjati nivo krvnega sladkorja v mejah normale, še posebej pri ljudeh z diabetesom tipa 2.

6. Pokurite več v krajšem času

Visoko intenzivnostni treningi izboljšujejo aerobno in anaerobno pripravljenost, kar vam lahko pomaga, da v krajšem času pokurite več maščob kot pri vzdržljivostnih treningih.

7. Pospeši vaš metabolizem

Med tekom vaše telo porabi manj kisika, kot med izvajanjem visoko intenzivnega treninga. Pri zahtevnejših oblikah vadbe namreč dihate težje, saj telo porabi več kisika, zato pa se pospeši tudi vaš metabolizem. Tako pokurite več kalorij med vadbo in tudi po njej.

Preberi še: 6 razlogov, zakaj potrebujete osebnega trenerja in Zato bi morali jogo prakticirati vsak dan!

Priporočamo tudi: Letošnjo jesen se obrani prehladov! Tu je top 9 krepilcev tvojega imunskega sistema

Najbolj brano