5 novoletnih izzivov Barbare Sekirnik, odgovorne urednice Elle

"Da smo si na jasnem, to ni novoletna zaobljuba. Zaobljub ne maram, saj sem iz takega testa, da me zaboli, če kdo reče, da ne držim besede," je v pismu februarske Elle iskrena urednica Barbara Sekirnik.

Lifestyle, 13. 1. 2017
5 novoletnih izzivov Barbare Sekirnik, odgovorne urednice Elle - Foto: Dunja Mantel

Pri novoletnih zaobljubah pa bi pogorela na celi črti. Zaobljube so obsojene na to, da jih prelomiš. Sto dni pozneje še vedno ne bi hodila na redno vadbo in lepše skrbela zase (bila pri frizerju vsaj vsak drugi mesec, na masaži pa vsak drugi teden), posledično bi se počutila slabo, iskala tisoč in en razlog za opravičilo, za tolažbo bi posegla po čipsu in hudičev krog bi bil sklenjen.

Pa vendar je novo leto najboljši izgovor za svež začetek, zato bom za naslednje zastavljene cilje raje rekla, da so novoletni izzivi, saj rada tekmujem ... sama s seboj.

Izziv št. 1: V svojo garderobo bom spustila nekaj živih barv, saj moja omara postaja kot črna luknja. Poudarek na črna. Že iščem rdeč pulover.

Izziv št. 2: Vpisala se bom na jogo, čeprav do nje čutim nekakšen nerazložljiv odpor. Neutemeljeno stališče je človekov največji sovražnik.

Izziv št. 3: Potrudila sem bom, da čim večkrat v službo prinesem malico od doma. Proč z nekakovostnimi kosili zunaj pisarne. Tudi denarnica mi bo hvaležna!

Izziv št 4: Večkrat bom nosila ženstvene obleke in visoke pete, pa čeprav samo za v pisarno. Najbolj grozno je, če se pod pretvezo udobja spremeniš v brezoblično linijo.

Izziv št. 5: Več bom brala. In ne samo revij. Izkupiček knjig za leto 2016 je bil porazen.

Ni jih veliko, a za začetek jih bo dovolj. Saj veste, korak za korakom, in ne nujno v tem vrstnem redu.

In še nekaj! Ne bo me sram, če jih ne bom uspešno izpeljala, zadovoljna bom že, če se jih bom lotila. Ste z mano?

Barbara Sekirnik

Preberite še, kaj najdete v ferbuarski številki revije Elle TUKAJ!

Najbolj brano