4 nasveti za okolju prijaznejše pranje perila

Vsak od nas lahko veliko stori za varovanje okolja in bolj preudarno rabo energetskih virov. Svoj ogljični odtis lahko precej zmanjšamo že pri gospodinjskih opravilih. Vzemimo za primer pranje perila. Za vas smo pripravili štiri nasvete, z upoštevanjem katerih lahko perilo perete tako, da čim manj škodujete okolju. 

Promocijsko sporočilo, 24. 1. 2023
4 nasveti za okolju prijaznejše pranje perila - Foto: Gorenje

Pri izbiri pralnega stroja upoštevajte oznake energetske učinkovitosti

Pri izbiri okolju prijaznih gospodinjskih aparatov si lahko pomagate z oznakami energetske učinkovitosti. Pri pralnih strojih te temeljijo na podatkih, kot so poraba energije in vode na cikel, najvišja hitrost centrifugiranja, zmogljivost, glasnost in čas pranja. Pralni stroji Gorenje z uporabo najnovejših tehnologij dosegajo oznake do najvišjega razreda A, ne da bi žrtvovali učinkovitost pranja. Tih in inovativen Inverter PowerDrive motor v pralnem stroju je zasnovan za dolgo življenjsko dobo naprave in z energijo varčuje ob vsakem ciklu.

Izogibajte se uporabi mehčalca

Mehčalec lahko s sintetičnimi dišavami in agresivnimi sestavinami škodi okolju. Še dobro, da so lahko oblačila po pranju mehka in dišeča tudi brez uporabe mehčalca. Gorenjevi trajnostni pralni stroji to omogočajo s posebno tehnologijo SteamTech, ki pralni program zaključi s parno obdelavo oblačil, odstrani do 99,9 % bakterij, zmanjša gube ter odpravi neprijetne vonjave. Zelo učinkovita pa je tudi v boju proti umazaniji in madežem.

Perite pri nižjih temperaturah

S pranjem pri nizkih temperaturah lahko perilu podaljšamo življenjsko dobo in zmanjšamo svoj vpliv na okolje. Odstranjevanje najtrdovratnejših madežev je mogoče s tehnologijo IonTech, ki s postopkom ionizacije naravno odstrani nečistoče brez visokih temperatur ali dodatnih kemikalij. Ionizacija poskrbi tudi, da se detergent bolje raztopi v vodi in enakomerno prodre v oblačila ter tako odstrani do 30 % več madežev.

Uporabljajte ekološka pralna sredstva

V zasledovanju ekoloških dobrih dejanj so pri Gorenju združili moči s slovensko blagovno znamko ekoloških čistil NANA. Vse do konca marca lahko pri nakupu izbranega modela pralnega stroja izkoristite super ponudbo in brezplačno prejmete 2 paketa ekoloških kapsul NANA za pranje perila. V podjetju se zavzemajo za visoko kakovost in skrb za planet, zato so njihovi produkti biorazgradljivi, izdelani iz reciklirane embalaže in v skladu s certifikatom Ecolabel. Da bo vaše perilo čisto in nežno odišavljeno, so razvili biorazgradljive kapsule, ki ne puščajo škodljivih ostankov. Detergent je dermatološko testiran in prijazen do okolja. Eno od pomembnih načel trajnostnega načina življenja je tudi podpiranje lokalnih podjetij. Tako izdelki na poti do kupca ne prepotujejo pol sveta, s čimer prav tako varujemo naravo in prihranimo dragocene vire. 

Najbolj brano