Vse o frufruju

Mare Filipič že 13 let ustvarja stilske pričeske za številne modne oblikovalce po vsem svetu ...

Lepota, 4. 7. 2013
Vse o frufruju - Foto: Fulvio Grissoni, Imaxtree in promocijsko gradivo

Tokrat bo lastnik in ustanovitelj salonov Mare dresura frizure z nami delil skrivnosti in nasvete, kako doseči pravo obliko letos zelo aktualnega frufruja: »Menim, da bi morala vsaka ženska vsaj enkrat v življenju nositi frufru, saj se z njim najbolj občuti sprememba striženja. Frufru pristaja vsaki obliki obraza, še zlasti dobro pa deluje pri ženskah, ki imajo višje čelo (tiste z nižjim morajo biti previdnejše, saj lahko preveč zapre obraz).

Previdno tudi pri izbiri dolžine! Zelo kratki frufruji so zapleteni. Ženske z okroglimi obrazi se morajo na primer še posebej izogibati frufruju, obrezanemu v slogu Audrey Hepburn, saj ta še bolj poudari okroglost. Zelo kratki frufruji najbolje delujejo na ženskah, ki imajo udarno oziroma močno bradno linijo, druge ženske naj raje poizkusijo 'drseči frufru', takšen, ki zdrsi na eno stran – videz, ki pristaja kvadratni liniji brade ali zmehča dolg, suh obraz. Polni frufruji, ki se končajo tik nad očmi, v slogu Brigitte Bardot, so zelo všečni in seksi; obrazu dajejo veliko pozornosti.

Poznamo tudi trike, kako s frufrujem kaj skriti. Ko se odločate za frufru, torej razmislite o lastnostih svojega obraza, saj frufru zelo poudari vse oblike. Če vam nos na primer ni najbolj všeč, se ne odločite za dolgi frufru, saj ta vzbudi pozornost in pristaja dekletom z drobnimi potezami obraza. Ob frufruju uporabljajte tudi ličenje, ki bo poudarilo dobre lastnosti vašega obraza. Dodajte malce barve na oči ali oblikujte lepe mačje oči; če imate čudovite ustnice, pa jih pogumno poudarite.

Frufru zahteva zelo natančno oblikovanje las; v salonu Mare dresura frizure na Beethovnovi ulici 12 si za takšno striženje vzamejo eno uro časa. Čeprav gre za prijetno spremembo, pa razmislite še o tem, ali imate dovolj časa, saj odločitev zanj pomeni pogostejše obiske pri frizerju.

Prav tako frufru zahteva malce več dnevne pozornosti, da ni videti mlahavo in mastno. Suhi šampon oziroma puder za lase je najboljši prijatelj žensk s frufrujem ali pa si zjutraj umijete le frufru. Ko ga oblikujete, nanesite razpršilo s teksturo, kot je Surf Spray, Bumble and bumble, ki mu bo dodal malo več polnosti, ali Spray de Mode, Bumble and bumble, lak, ki se ga uporablja na mokrih laseh pred sušenjem, da ukrotimo vrtince in kodraste lase. Za frufru ne uporabljajte izdelkov, ki lase mastijo. Oblikujte ga s ploščato krtačo, kadar želite doseči bolj moderen videz, z okroglo pa ga oblikujte za bolj odrasel in eleganten videz.«

Najbolj brano