VIDEO: To je RUTINA, o kateri farmacevtka meni, da bistveno deluje PROTI staranju

Za nasvet o najboljši rutini proti staranju smo povprašale Marušo Bračič Kočar, magistro farmacije, ki je v video pogovoru za nas povzela vsa dejstva in sestavine, ki dolgoročno vplivajo na videz in zdravje kože. 

Promocijsko sporočilo, 19. 10. 2021
VIDEO: To je RUTINA, o kateri farmacevtka meni, da bistveno deluje PROTI staranju - Foto: Vichy, Aleksandra Saša Prelesnik

Med drugim je Maruša Bračič Kočar priznala, da bi – če bi lahko zavrtela čas nazaj – z nego proti staranju gotovo začela prej. Če bi bila ponovno stara 20 let, bi jo začela uporabljati že takrat, predvsem pa bi kožo bolj zaščitila pred UV-žarki, dala več poudarka čiščenju kože in pridno uporabljala nočno nego.

Povzele smo bistvena dejstva o negi proti staranju, ki smo jih nekaj že poznale, nekaj pa smo jih usvojile iz pogovora s farmacevtko. Več si seveda poglej v VIDEU.

Kaj vse vpliva na zdravje in videz kože?

Na zdravje in videz kože poleg genetske zasnove vplivajo številni dejavniki, med drugim UV-sevanje, onesnaženje zraka, prehrana, kajenje, uživanje alkohola, tudi stres in čustvene težave. 

Kateri so top 3 nasveti za nego kože s stališča farmacevtke?

♥ Nego proti staranju je dobro začeti uporabljati dovolj zgodaj, to je pri 20 do 25 letih.

♥ Zaščiti se moramo pred UV-žarki.

♥ Uporabljati je treba tudi nočno nego, na kar vse prevečkrat pozabljamo, sama uporablja nočno nego Vichy Liftactiv Collagen Specialist.

Katere so bistvene sestavine, ki delujejo proti staranju?

Sestavine, kot so anti-age peptidi in vitamin C, izstopajo kot bistveni korak pri negi proti staranju.

♥ Vitamin C nanjo deluje kot antioksidant, zato predvsem zmanjša utrujen videz kože, gladi gubice, koža z njim zasije, spodbudi nastanek kolagena.

♥ Anti-age peptidi prav tako gladijo gube in na koži pričarajo mladosten videz. Med temi kratkimi verigami aminokislin so nekatere znane po sposobnosti ponovnega zagona proizvodnje kolagena, s tem pa tudi upočasnitvi staranja.

Preizkusi nočno nego Liftactiv Collagen Specialist iz Vichyja.

Kateri so glavni učinki Vichyjeve nočne nege?

Nočna negovalna rutina, na katero prisega farmacevtka, je čiščenje kože, uporaba seruma ali boosterja in nato redni nanos nočne kreme Liftactiv Collagen Specialist. Prvi učinek, ki ga je na svoji koži občutila farmacevtka, je bila zelo gladka in mehka koža, kar je opazil tudi njen mož.

Zakaj bi to linijo farmacevtka priporočila prijateljici?

Na trgu je ogromno izdelkov proti staranju, farmacevtka pravi, da stranki ob upoštevanju njenih želja in tipu kože najraje priporoči takega, ki ga uporablja tudi sama in ima z njim dobre izkušnje. Zaradi odličnih rezultatov bi Liftactiv Collagen Specialist z veseljem priporočila prijateljici, da bi jih lahko izkusila še ona in bila zadovoljna s stanjem svoje kože.

Najbolj brano